בזמנו, כל פעולה קטנה דרשה כתיבה מייגעת במסך פקודות שחור ומדכא, דבר שצמצם מאוד את קהל היעד שהתעסק עם מחשבים. השינוי החל כאשר מיקרוסופט השיקה את תוכנת חלונות והפכה לאט-לאט את השימוש במחשב לדבר הרבה יותר נגיש.
מערכות ההפעלה האחרונות של מיקרוסופט מתחלקות בצורה חדה ומנוגדת: מחד, חלונות XP, מערכת הפעלה שסימלה איזון מושלם בין חידוש לנוחות ונגישות, ומנגד, הכישלון החרוץ של חלונות ויסטה, שאף גרם למשתמשים רבים להשאר דווקא עם חלונות XP, למרות גילה המופלג.
מיקרוסופט תיקנה את רוב הטעויות בחלונות 7 והפכה אותה לממוקדת יותר ופחות עמוסה בשינויים מרחיקי לכת. חלונות 7 זכתה לאהדה והערכה רבה, אך מיקרוסופט לא מעוניינת שהיא תשאר על הכוננים הקשיחים שלנו יותר מדי זמן, לכן במיקרוסופט כבר עובדים במרץ על המהדורה החדשה – חלונות 8.
גרסת מפתחים של חלונות 8
על מנת לבחון את מערכת ההפעלה החדשה, השתמשנו במחשב נייד טושיבה מדגם Satellite L650D בעל מעבד Intel Core i3, זיכרון פנימי בנפח 4 גיגה-בייט וכרטיס מסך AMD Mobility Radeon 5650.
תהליך ההתקנה של חלונות 8 בוצע על כונן מפורמט על מנת למנוע בעיות תאימות אפשריות עם תוכניות שונות ומערכת ההפעלה הקודמת. תהליך ההתקנה עצמו זהה לזה של חלונות 7: מהיר, פשוט, נוח ואינטואיטיבי. במסכי ההגדרות החלטנו לבחור בהגדרות ברירת המחדל בהן יבחר משתמש ממוצע ולהיות מחוברים דרך ה-Windows Live שלנו. מיד עם סיום ההגדרות הראשוניות מגיעים למסך הפתיחה ושמים לב לשינוי המשמעותי הראשון.
מסך הפתיחה כעת הוא מסך "התחל" המלא באפליקציות הניתנות להגדרה בקליק ימני. בעזרת ההגדרות תוכלו לשלוט על גודל הסמל האפליקציה, להסיר אותה מהרשימה ואפילו להסירה מהמחשב לחלוטין.
כל התוכניות המותקנות נמצאות בקצה הימני של ה"התחל" בטור נפרד וברור משלהן. לא עוד חיפושים ארוכים בתוך תפריטים ותתי תפריטים, צריכים למצוא תוכנה שהותקנה על המחשב? לחצו על כפתור החלונות וגללו ימינה.
קליק ימני על תוכנה יאפשר לנו להסיר את ההצמדה שלה, להפעיל אותה, להפעיל אותה בתור אדמין, לפתוח את מיקום התוכנה או להסיר את ההצמדה משורת המשימות.