תוכנת הוירטואליזציה המבטיחה מבית החברה הישראלית הגיעה אל יצרניות לוחות האם
אם השם LucidLogix (או Lucid) אומר לכם משהו, סביר להניח שזה בזכות שבבי ה-Hydra. החברה הישראלית השאפתנית בילתה את השנים האחרונות בפיתוח טכנולוגיה מבטיחה ומרשימה מאוד שאיפשרה ליצור מערך ולשלב בין כרטיסי מסך מסוגים, דגמים ויצרניות שונות יחד (כמו ה-SLI של NVIDIA וה-CrossFireX של AMD, אך ללא מגבלות דגם או יצרנית), אך למרות הקונספט המבטיח, שבבי ה-Hydra לא הצליחו להתרומם ונכללו רק במספר מועט של לוחות אם לשוק הגבוה, והציגו ביצועים שלרוב לא הצליחו לעמוד בציפיות.
כש-Lucid הודיעה, בסוף 2010, על פיטורי עובדים ומעבר להתרכזות בתוכנה, היה אפשר לטעות ולחשוב שמדובר בסופו של המיזם, אך החבר'ה המוכשרים ממש לא התכוונו לוותר בקלות, ובתוך כמה ימים בלבד הציגו את טכנולוגיית ה-Virtu שלהם, יחד עם שילוב פעולה עם אינטל במעבדי ה-Sandy Bridge שלה.
טכנולוגיית ה-Virtu מאפשרת שליטה בעזרת תוכנה בכרטיס הגרפי הייעודי ובפתרון הגרפי המובנה (במקרה של מעבדי ה-Sandy Bridge זו הליבה הגרפית המובנית שלהם), תוך שימוש אופטימלי בכל אחד מהם בהתאם לצרכים המיידיים ובהתאם ליכולות שלהם (למשל, משחק תלת מימדי תובעני יפעיל את הכרטיס הייעודי, בעוד שגלישה באינטרנט תשתמש בליבה הגרפית המובנית שצורכת הרבה פחות אנרגיה, ותכניס את הכרטיס הייעודי למצב מנוחה בו הוא לא יצרוך חשמל כלל), כשהתוצאה הסופית אמורה להציע פעולה אפקטיבית וחסכון אנרגיה מקסימלי, גם במערכות בהם יהיו כרטיסי מסך חזקים ביותר.
עוד יתרון שמציעה תוכנת ה-Virtu הוא גישה לטכנולוגיית ה-QuickSync (המציעה קידוד מהיר וחסכוני של וידאו באיכות גבוהה בתקן H.264) עם הכרטיס הייעודי, בעוד שללא ה-VIrtu רק הליבה המובנית עשתה שימוש בטכנולוגיה זו.
לא הכל ירוק, כמובן, שכן Virtu מחייבת חיבור של אמצעי התצוגה ישירות אל המעבד בכדי לפעול (אל הליבה הגרפית שלו, ליתר דיוק, במקום אל יציאת הכרטיס הייעודי, שאליה מחברים את אמצעי התצוגה בדרך כלל), מה שאומר שלוחות אם מבוססי הצ'יפסט P67 המתקדם יותר לא יוכלו להנות מהטכנולוגיה המעניינת (לוחות מבוססי הצ'יפסט H67 כן יתמכו ב-Virtu) – וזה בהחלט יכול להוות מקל בגלגלי הטכנולוגיה הזו, שכן משתמשים רבים אינם מעוניינים בלוחות מבוססי H67, משום שאלו אינם מאפשרים אוברקלוקינג למעבד.
Lucid מציגה מוצר מבטיח נוסף |
כך או כך, ב-Lucid הודיעו כי גרסאת RC (ר"ת Release Candidate) של ה-Virtu נשלחה אל יצרניות לוחות האם הבכירות בשוק, והיא מקווה שנוכל לראות מוצרים שיכילו את התוכנה "ברבעון הבא", וכמו כן נראה שיש סיכוי שהכרזות על לוחות אם שיתמכו ב-Virtu נראה כבר בתערוכת CeBIT, שתיפתח ב-1 במרץ.
עושה רושם שבמתכונת הנוכחית, ה-Virtu מיועדת בעיקר למערכות מחשב פשוטות, קטנות וחסכוניות, בהן ניתן יהיה לשלב כרטיס מסך ייעודי ליכולות גרפיות טובות יותר, תוך שמירה על חסכון באנרגיה בעזרת התוכנה החכמה.
נראה של-Virtu יש פוטנציאל של ממש להיכנס לשוק וגם להצליח בו, היות ומדובר בתוכנה בלבד (בניגוד ל-Hydra שהיווה פתרון חומרתי שצריך היה להיות משולב פיזית על לוח האם), ששילובה בלוח האם אמור להיות זול ונוח ליצרניות, בעוד שהשוק אליו פונה המוצר רחב משמעותית מזה של שבב ה-Hydra, ויכול להניב ל-LucidLogix את רמת הרווחים שאליה התקשתה להגיע קודם לכן.
יהיה בהחלט מעניין לראות מה בדיוק יציע ה-Virtu כשיגיע ללוחות האם, ואילו חברות יבחרו להכיל אותו במוצריהן (MSI, שהייתה הפרטנרית המשמעותית ביותר של Lucid בתחום שבבי ה-Hydra, בהחלט נראית כשותפה אפשרית גם ל-Virtu). האם הפעם תזכה Lucid בכל הקופה? אנחנו נחזיק לה אצבעות.
פתרון ישראלי מהיר ואלגנטי לבעיה שאינטל יצרה.. 🙂 כל הכבוד!!
אם זאת תוכנה, אז למה לשלוח אותה ליצרניות ?
האם היא חייבת להשתלב ב BIOS ? אחרת אפשר להתקין אותה רגיל, וכל לוח אם H67 יתמוך בזה…