פריימסנס לא מסתפקת בקינקט
הטכנולוגיה של החברה הישראלית, פריימסנס (PrimeSense), כבר הגיעה לקונסולות המשחקים של מיקרוסופט, אך היא אינה מסתפקת רק בעסקת-ענק אחת. היא מציעה עוד ועוד טכנולוגיות ושימושים שונים לטכנולוגיית המחוות והמצלמה התלת מימדית שלה.
בתערוכת ה-CES השנה החברה לא חסכה בכלום והציגה לקהל הרחב (וכמובן גם לנציגי הפרטנרים העסקיים הפוטנציאליים) את מערך הפתרונות הממוחשבים אותם היא מציעה, החל משליטה על הטלויזיה באמצעות הנפת ידיים וכלה במדידת בגדים וירטואליים.
בתחום הטלויזיות, החיישן של חברת פריימסנס שואף להפוך את הגוף שלנו לשלט. זהו השלב האבולוציוני הבא בממשקי השליטה, אחרי שהחלפנו את הכפתורים במסכי המגע, הגיע הזמן להפטר גם מהמסך עצמו. הממשק שהציגה החברה דומה למדי לממשק המגע בסמארטפון שלכם. בכל זמן שתכוונו את היד שלכם לעבר הטלויזיה אתם בעצם שולטים במסך המגע והממשק יצג לכם את הנקודה עליה אתם מצביעים, ממש כמו סמן של עכבר. אינטרקציות נוספות מתבצעות באמצעות "צביטה" ומשיכה קדימה או אחורה של המסך. משיכה לכיוון המשתמש כי סוג-של כפתור "אנטר", בעוד משיכה לכיוון המשך היא מכין כפתור "אחורה".
בנוסף, הציגה החברה גם אפשרות לזיהוי והבדלה בין המשתמשים השונים, כך, לדוגמא, המערכת תוכל להתעלם מתנועות של אנשים אחרים בחדר, או להציג לכם תוכן מותאם אישית שאתם יצרתם, כגון ערוצים מועדפים.
לא מסובך במיוחד והמחוות שתצטרכו לבצע נראות טבעיות למדי . למרות שמספר התנועות שתצטרכו לשנן שואף לאפס, עדיין צריך להתרגל לרגישות ולצורת מיפוי התנועות שלכם בחיישנים.
החברה הציגה גם אפליקציית ריקודים, משהו כמו Dance Dance Revoluion, רק בלי השטיח. זהו אינו משחק מלא, כך שפרט לאווטר תלת-מימדי שריקד על המסך לא זכינו לראות הרבה.
ההדגמה המעניינת יותר היית של אפליקציה למדידה וירטואלית של בגדים. באמצעותה, תוכלו לראות כיצד יראה עליכם בגד מסוים, בכל מידה וצבע שתבחרו, בלי שתצטרכו פיזית ללבוש אותו. התכנה של פריימסנס תמפה את מבנה הגוף שלכם ו"תלביש" על האווטר שלכם את הבגד שתבחרו, תוך כדי שהיא מתחשבת גם בסוג הבד ממנו הוא עשוי.
כך, תוכלו להזמין בגדים מהאינטרנט בביטחון רב יותר, אחרי שמדדתם אותם בנוחות של ביתכם.
חברת פרייסנס מסרה כי היא כרגע מנהלת במשא ומתן עם חברות גדולות ליישום ומכירה של הטכנולוגיה שלה. לחברה עצמה, כרגע, אין שום אינטרס לייצר ולמכור מוצרים בעצמה.
מוצר אחד שכזה כבר היה ניתן לראות בתערוכה. זהו ה-Xtion של Asus, שהוא בעצם סוג-של קינקט למחשב האישי. אין לא עדיין הרבה שימושים ואין הרבה תוכנות או אפליקציות שתומכות בו, אבל אנחנו מאמינים שככל שטכנולוגיית המחוות תגיע יותר ויותר למיינסטרים המצב ישתפר.