CES 2015: יצרניות ציוד הרשת הנודעת, שהייתה שייכת לסיסקו וכיום נמצאת תחת חברת Belkin, מציגה זוג נתבים חדשים – כולל נצר (נוסף) ל-WRT המיתולוגי
המכשיר החדש הראשון של Linksys, המכונה EA8500, הוא נתב אלחוטי המקוטלג כ-AC2600 כלומר הוא תומך במהירות של 1.733Gbps בתקן 802.11ac ובמהירות של 800Mbps בתקן N.
על מנת להשיג מהירויות אלה, ה-EA8500 הוא הנתב הראשון שתומך ב-MIMO של 4 אנטנות, הן בתקן AC והן בתקן N. עד היום נתבים שתמכו ב-MIMO מרובע ב-AC, תמכו רק ב-3 אנטנות בתקן N (כלומר מהירות של 600Mbps). סביר להניח שבמהלך החודשים הבאים נראה נתבים נוספים, פרט ל-EA8500, התומכים במבנה מרובע זה בשני התקנים.
הEA8500 מבוסס על מעבד בעל ליבה כפולה Qualcomm Snapdragon הפועל במהירות של 1.4Ghz וזכרון RAM בנפח של 512MB. הוא כולל כניסת WAN במהירות 1G, ארבע כניסות LAN שאף הן תומכות במהירות של 1G, כניסת USB 3.0 וכניסת USB 2.0 שיכולה לשמש גם לצורך eSATA.
עלותו של הנתב עומדת על $300 והוא יהיה זמין לרכישה בשבועות הקרובים.
בשנה שעברה, במסגרת CES 2014, הכריזה Linksys על ה-WRT1900AC ובכך הפיכה חיים מחודשים במותג ה-WRT המיתולוגי שלה. השנה חוזרת Linksys על המהלך ומכריזה על נתב נוסף במשפחת ה-WRT המודרנית – ה-WRT1200AC.
נתב זה, המקוטלג כ-AC1200, תומך במהירות של 866Mbps בתקן AC ו-300Mbps בתקן N, זאת באמצעות MIMO של שתי אנטנות. הוא מבוסס על מעבד ARM V7 במהירות של 1.3Ghz וכל הכניסות הקוויות שלו – WAN ו-LAN – תומכות במהירות של 1G. כמו כן יש לו שתי כניסות USB – אחת התומכת בתקן 3.0 ואחת התומכת בתקן 2.0.
עלותו של הנתב היא $179 והוא יהיה זמין בחודש אפריל השנה.
ב-NetCHEIF תוכלו למצוא סקירות ומדריכים נוספים בנושאי נתבים רשתות ביתיות
מישהו יכול להסביר איזו סיבה צריך בשביל לרכוש ראוטר כזה ?
זה כמו לשאול "מישהו יכול להסביר איזו סיבה צריך בשביל לרכוש רולס רויס ?"
יש אנשים שרוצים לקנות את הטוב ביותר ויש כאלה שמסתפקים בציוד פשוט….
המלצתי לחבר מעבודה לקנות WRT1900AC, הוא מבסוט עד הגג, נעלמו לו בעיות קליטה בבית ומהירויות השתפרו פלאים.
אני מסתפק בינתיים ב- Cisco E4200.
זה לא בהכרח שכל ראוטר יקר טוב במיוחד או פרופורציונלי למחיר, אבל אני בהחלט יכול להעיד שמאז ה- EA6700 אצלי, אין יותר תקיעות שדורשות איתחולים, וחיבור קליינט AC מאפשר הזרמה של בלוריי דרך הרשת האלחוטית אצלי.
amstel
ביננו, למי ששואל כאלו דברים אין מה להסביר. הוא לא יבין.
אבל אני אנסה… אוקיי זה ככה:
כיום יש לי בבית 4 מחשבים מחוברים ברשת של 1 Gb ו 4 סמארטפונים שמחוברים ב WIFI. כל מחשב זה I7, חלק מהם זה גיימינג ומחשב חמישי מחובר בסלון יהיה צריך WIFI בחיבור מהיר והזרמה מהירה מהרשת.
אתה חושב שראוטר ב 1.99 שקלים יעשה את העבודה? אז לא ידידי, הוא לא.
לא כאשר כל אחד צופה עם תוסף כרום ב FHD וב 4K ביוטיוב, מזרים ומעלה תכנים, סמארטפונים, תקשורת מידע עפה בבית בצורה היסטרית לעיתים.
יש לי ראוטר של 300 שקלים, הוא לא מספק את העבודה, ממש לא.
אז ראוטר שכזה, עבור בית עם שימוש די בסיסי אבל אינטנסיבי לעיתים, דורש חומרה רצינית.
תקח בית עם 3 מחשבים ב WIFI ועוד 3-4 סמארטפונים ב WIFI, זה לא פשוט עבור ראוטר רגיל לספק תכני FHD לכולם.
כמו כן, קליטה, בבית מבוטן חדש, עם מספר חדרים לא קטן, למה אני צריך לסבול?
למי שיש את התקציב, ישקיע בזה וזאת השקעה חד פעמית לשנים ארוכות. ראוטר שכזה בהשקעה חד פעמית של 1000 ש"ח לדוגמא יחסוך לך 2 החלפות ראוטרים בחיים או יצירת שרשרת ראוטרים כשאין קליטה וכו'. קאפיש?
א והסיבה האחרונה? כי אפשר ויש כסף. אתה לא בדיוק אומר לאנשים למה לקנות הונדה ( סליחה, עונדה ) חדשה כשאין להם כסף לגמור את החודש כן?
המותג WRT הצליח בגלל שהוא אפשר לטעון קושחה צד ג', דבר שכרגע לא קיים בדור החדש של WRT. אני לא רואה שום סיבה לקנות את הדור החדש של WRT, במיוחד אם אתה משתמש כוח.
^
+2, חוץ מזה שלינקסיס כבר לא שייכת לסיסקו אלא ל- Belkin, אז ככה שהקשר בינהם קלוש.
מה ליאור מהפייסבוק, ציפית שימכרו ב 149 שקלים לטכנאים מומחים כמוך?
Ronny Vertesh
BELKIN אני מבקש.