Gigabyte מצטרפת אל טרנד העיבוד הגראפי שמתבסס על תקן התקשורת המתקדם של אינטל, ותקווה לבלוט בשטח עם מוצר שמגיע כשהוא כבר מוכן לשימוש
זה קורה לאט יותר משקיווינו, אך נראה כי תחום מארזי ה-Thunderbolt החיצוניים המיועדים לכרטיסי מסך ממשיך לצבור תאוצה ולהתפתח, כש-Zotac, PowerColor ו-Sapphire כולן מציגות כוונות מוחשיות להצטרף אל הכמות הצנועה של השחקניות כבר השיקו מוצרים ייעודיים לשימוש זה.
עוד חברה אחת שאמורה להצטרף בקרוב למירוץ היא Aorus, מותג הגיימינג הצעיר של חברת Gigabyte, שתנסה להפתיע עם המארז הקומפקטי ביותר בתחום שמוותר על הדרישה מהמשתמש לתוספת של כרטיס גראפי משלו – ומגיע עם כרטיס GeForce GTX 1070 מובנה בתצורת מיני היישר מהקופסה שלו. המארז יכלול את יציאות הוידאו הסטנדרטיות של כרטיס המסך שבפנים, עם HDMI 2.0 אחד בגודל מלא, DisplayPort אחד בגודל מלא, צמד חיבורי DVI ובנוסף עוד ארבעה חיבורי USB 3.0 להרחבת יכולות המערכת אליה הוא יחובר – באמצעות חיבור Thunderbolt 3 ייעודי, מן הסתם. יש אפילו נרתיק נשיאה שמשדר כי מדובר במוצר שאותו ניתן לקחת אתכם לכל מקום שאליו תלכו (ושיש בו שקע חשמל זמין כמובן).
המארז של Aorus, שבינתיים מקבל את הכינוי GTX 1070 Gaming Box, ינסה לנצח את כל האחרים לא רק בגודל הפיזי אלא גם במחיר – שאמור לעמוד על 600 דולר כולל כרטיס המסך שמגיע בתוכו, כאשר קיזוז של עלותו היחסית (כ-350 דולר) מעניק תג מחיר של כ-250 דולר עבור המארז החיצוני עצמו, ספק הכוח המובנה בו ורכזת ה-USB, מה שזול בכ-50 עד 250 דולר ממארזי Thunderbolt 3 חיצוניים אחרים שפגשנו בשנה האחרונה. לא בדיוק זיל הזול – אבל גם זו התקדמות חיובית.
מוצר שכזה בהחלט לא יתאים לכולם, על אחת כמה וכמה כשמתמקדים בזה של Aorus ספציפית שבו פוטנציאל השדרוג העתידי יהיו מוגבל בהחלט (אך קיים בכל זאת), אבל מצד שני אי אפשר להתעלם מהקונספט הקורץ שבו יחידה חיצונית אחת תוכל לתת כוח עיבוד גראפי גדול לכל מערכת מחשב שנמצאת בבית (או במשרד) בעת הצורך – בייחוד עם מבט לעתיד שבו טכנולוגיית ה-Thunderbolt 3 עליה הכל מתבסס תהפוך לזמינה ונפוצה הרבה יותר תודות למודל השימוש החדש אותו מכינה אינטל.
מארז ה-Thunderbolt 3 החיצוני של Aorus אמור להגיע לחנויות כבר בחודשים הקרובים, ואנחנו מקווים שאנחנו כבר מתקרבים למאסה הקריטית הנדרשת על מנת להפוך את התחום מנישה קטנה ויקרה לקטגוריית מחשוב טרייה שלגיטימית למגוון גדול של צרכנים שונים.
המתחרות החדשות
כפי שהזכרנו בפסקאות הקודמות, ב-Computex 2017 פגשנו בעוד מספר יצרניות עם מארזי Thunderbolt 3 חיצוניים לכרטיסי מסך שאותם כדאי לכם להכיר, בהנחה שהרעיון מרגיש לכם כבעל פוטנציאל להצליח בעידן בו ניתן למצוא מספר מחשבים קומפקטיים מאוד, נייחים וניידים כאחד, שכוללים בתוכם כרטיסי מסך מהעוצמתיים ביותר שיש בשוק כולו.
חברה בשם Sonnet הכריזה על צמד קופסאות Thunderbolt 3 משלה, שמכוונות בראש ובראשונה למקצוענים ויוצרי תכנים אך יעבדו בדיוק באותה המידה גם ליישומי גיימינג למיניהם – האחת עם כ-300 וואט שמיועדים עבור כרטיס המסך החיצוני ו-15 וואט שזמינים לטעינת הסמארטפון דרך אחד מחיבורי ה-USB הנוספים ביחידה, והשנייה עם תמיכה בכרטיסים בהספקים גבוהים במיוחד של עד 400 וואט ואף ערוץ נגדי במחבר ה-Thunderbolt 3 אשר יוכל לספק עד 87 וואט עבור המחשב המחובר אליה לשם טעינתו, במקביל. השקה בחודש יולי ומחירים מיועדים של 300 דולר ו-350 דולרים גורמים לזה להשמע כמו דיל פוטנציאלי לגמרי לא רע.
גם Zotac הציגה מארז Thunderbolt 3 מעוגל ומעוצב משלה, עליו דיברה עוד בתחילת השנה הזו, עם תמכיה בכרטיסים שדורשים שני חריצים (slots) במארז, באורך של עד 22 סנטימטרים ובהספק מירבי של עד 400 וואט, חלון צד להצגת הסחורה שבפנים וחיבורי USB 3.0 נוספים הן מקדימה והן מאחור – אך בינתיים עדיין אין לנו מחיר יעד או מועד להשקה, כך שקצת קשה להתייחס למוצר הזה בהשוואה לאלו שכבר נמכרים בחנויות.
חברת Sapphire הציגה מארז Thunderbolt 3 משלה, שנראה קצת כמו מארז מחשב שלם עבור לוחות Mini-ITX עם מעטפת פלסטיק שחורה פנימית וחיפוי מתכתי כסוף מעליה, צמד חיבורי USB 3.0 וחיבור Ethernet שמתווספים למערכת אשר תתחבר אליו – וללא מחיר מיועד לצערנו, אם כי נראה שיש כוונה להשיק אותו באופן מעשי לפני סוף השנה הנוכחית, כך שאנחנו עשויים לקבל את הפרט הקריטי הזה בתקופה הקרובה.
לקינוח, חברת Powercolor העניקה לנו הצצה למערכת החיצונית השנייה מתוצרתה, שלמעשה קיבלה גם היא את השם GamingBox – הפעם עם תמיכה הן בכרטיסיה העדכניים של NVIDIA והן בכרטיסים של AMD, בתוספת למארז ה-Devil Box משנה שעברה שהתמקד בדגמיה של היצרנית האדומה. יותר מדי פרטים טכניים אין לנו בינתיים, אך אנחנו מחזיקים אצבעות למחיר שיהיה נגיש יותר מזה של שנה שעברה, ועמד על כ-420 יורו.
Dvir Yerushalmi
Lotan Elgarat
נחמד ללקטופ שך
חחחחחחח מעבד יגביל
מעבד ידביל
המעבד אצלי יגביל סטלן
הבנתי ידבע
הבנת י'בהים
Omri Hakimi
שלחת לי את זה כבר
די לחרבן
לא בטוח כמה זה אפקטיבי ללאפטופים במשקל של בסביבות קילו – הם משתמשים במעבדי U ורובם בכלל עם מעבדי Y (הריברנד של M).
ואחרי הצגת ה ROG Zephyrus ששוקל 2 קילו… טוב, יש מצב שהנישה הזאת תמות מהר מדי 🙁