משבעה יוצא אחד
כן, קראתם נכון, שבעה. שבעה כונני SSD מהשוק הגבוה יוטחו זה בזה במהלך הביקורת הבאה, כאשר כולם מבוססים על טכנולוגיות עדכניות ומגיעים עם הבטחות גדולות. הפעם לביקורת מצטרפות שחקניות פחות מוכרות בזירת כונני ה-SSD, לפחות לקהל הישראלי, אשר אותן נכיר היטב בביקורת זו.
אין ספק שזו התקופה הנוצצת ביותר של כונני ה-SSD למינהם. בעוד הכוננים הקשיחים כמעט ולא משתנים, מתיישנים וגם נרטבים להם בתילאנד ובאים עם תגי מחיר פסיכיים לחלוטין, יותר ויותר משתמשים בורחים לחלופה המוצלחת של כונני ה-SSD.
ברור לכל שבגזרת האחסון כונני ה-SSD עדיין לא מסוגלים לספק חלופה מוצלחת לכוננים הקשיחים, שכן הם באים בנפחים רזים למדי, ובעלי הנפחים הסבירים יותר שבינהם דורשים מהמשתמש שבירה של תוכניות חיסכון – לא בדיוק מתאים לכל אחד מאיתנו.
אבל התמונה נשארת כזו אך ורק בגזרת האחסון, שכן אף אחד לא קונה כונן SSD במיוחד עבור אחסון קבצים. לכונן ה-SSD מעלה אחת ברורה, איתה הוא שולט ביד רמה בכוננים הקשיחים: ביצועים. בעוד הכוננים הקשיחים רחוקים מלהכיל מהירויות גישה גבוהות כאלו, כונני ה-SSD מסוגלים לבצע אפילו יותר ממה שנצטרך.
אם כך, מה הפלא שרוב כונני ה-SSD שנבחן פה תוכננו לספק מהירויות אקראיות גבוהות יותר? כונני ה-SSD הגיעו למהירויות רציפות מספקות יחסית עוד מימים עברו, אך עבור כונן שמטרתו לספק ביצועי גישה ופחות ביצועי העברה ואחסון, מהירויות הקריאה והכתיבה האקראיות הן החשובות ביותר, ומן הסתם – גם החשובות ביותר למשתמש עצמו.
בדרך לצמרת הביצועים יתמודדו בביקורת זו כשבעה כונני SSD:
- ADATA XPG SX900 128GB
- Kingston HyperX 120GB
- OCZ Vertex 3 Max IOPS 240GB
- Patriot Pyro 120GB
- Corsair Performance Pro 256GB
- SanDisk Extreme 240GB
- Transcend SSD720 128GB