בדומה למצב במחשבים הנייחים, גם במחשבים הניידים דור ה-Raptor Lake מביא עימו שילוב בין החדש לחדש מעט פחות – אך זה לא אומר כי לא תקבלו שידרוגים ביחס לדגמי ה-Alder Lake מהשנה שעברה
לאחר שצללנו להתרשמות ממעבדי ה-HX הניידים הנוצצים של אינטל במסגרת משפחת Raptor Lake, מגיע הזמן הנכון לתת את תשומת הלב גם אל שאר הדגמים הניידים שירכיבו את דור ה-Core ה-13 – בהתבסס על אותם שבבים שכבר ראינו בשנה שעברה במסגרת דור ה-Alder Lake (מה שאומר ליבות P בארכיטקטורת Golden Cove, ולא Raptor Cove המשופרת), אך עם כמה שיפורים משלהם שיסייעו לשמר את התחרותיות עבור השנה הקרובה.
משפחת H היא הראשונה בתור, כמובן, עם מעטפת הספק בסיסית של 45 וואט ומעטפת הספק מירבית עבור תדרי טורבו של 115 וואט עבור 7 מדגמיה, ומעטפת הספק מירבית של עד 95 וואט עבור 4 דגמים נוספים שמשלימים אותה.
ה-Core i9-13900HK הוא היחיד במשפחה עם תוספת האות K לשמו שמעידה על מכפלת תדר פתוחה לטובת משתמש הקצה – במידה ויחליט כי היצרנית של הנייד לא עשתה עבודה טובה מספיק בהפקת מלוא היכולות של החומרה. לצידו של דגם זה נמצאים ה-Core i9-13905H וה-Core i9-13900H, כשכולם למעשה עם אותו מערך ליבות ואפילו אותם תדרי עבודה רשמיים: 6 ליבות P ועוד 8 ליבות E כמו במעבדי Alder Lake הניידים הבכירים בשנה שעברה, בשילוב 24MB של זכרון מטמון L3 משותף, ליבה גראפית מובנית מחוזקת עם 96 אשכולות עיבוד ותדר של עד 1.5GHz ותדרי טורבו מירביים של עד 4.1GHz לליבות היעילות ו-5.4GHz לליבות החזקות.
ההבדלים בין שלושת הבכירים הללו הם בתמיכה בטכנולוגיות ה-vPro, כאשר ה-13900H מציע תמיכה מלאה, ה-13905H מוותר על התמיכה בקריצה ליישומים ביתיים בהם אין להם משמעות מיוחדת ואילו ה-13900HK מציע תמיכה חלקית, בתוספת למכפלת התדר הפתוחה כאמור.
שלושה מדגמי Core i7 בסדרה יציעו את אותו מערך בן 14 ליבות פיזיות ו-20 ליבות לוגיות, אם כי בתדרי פעולה מירביים נמוכים במעט, בזמן שה-Core i7-13620H הרביעי מסתפק ב-6 ליבות P ועוד ארבע ליבות E בלבד יחד עם ליבה גראפית מובנית מקוצצת שכוללת 64 אשכולות עיבוד פעילים בתוכה – ואילו במסגרת דגמי Core i5 בסדרה יש שלושה דגמים עם מערך של 4 ליבות P ועוד 8 ליבות E ועוד דגם אחד צנוע יותר, Core i5-13420H, עם 4 ליבות P ועוד 4 ליבות E יחד עם ליבה גראפית בעלת 48 אשכולות פעילות.
בחזית מעבדי ה-P נרשם צמצום ביחס לדור הקודם, בתור מעין עדות אפשרית לכך שהפופולריות של אפשרות ביניים זו בקרב יצרניות המחשבים הייתה נמוכה יחסית. מי שבכל זאת ירצו מספר גדול של ליבות עיבוד במעטפת קלה ודקה כמה שניתן יוכלו לבחור בין דגם ה-Core i7-1370P עם שש ליבות P ועוד שמונה ליבות E כמו אצל האחים הגדולים במשפחת H, עם מעטפת הספק בסיסית של 28 וואט ומעטפת טורבו מירבית של 64 וואט, לבין שלושה דגמים נוספים עם ארבע ליבות P ועוד שמונה ליבות E בתוכם.
בגזרת מעבדי ה-U החסכוניים ביותר, עם מעטפת הספק בסיסית של 15 וואט ויכולת להגיע עד 55 וואט במקרי קיצון עם טורבו, נראה כי יש מיקוד בקטגוריות עסקיות של השוק בדומה למצב עם מעבדי ה-P, כשכל דגמי Core i7 ו-Core i5 נהנים מתמיכה בטכנולוגיית vPro מלאה או חלקית לכל הפחות, בעוד שהדגמים הפשוטים אינם כוללים יכולות אלו – אך כוללים מצד שני מספר מועט של ליבות עיבוד.
בזוג דגמי Core i7 ובשלושת דגמי ה-Core i5 בקטגוריה זו תמצאו את אותן צמד ליבות P ועוד 8 ליבות E, עם 12MB של זכרון מטמון מרמה L3 – והבדלים שבאים לידי ביטוי בתדרי הפעולה המירביים וגם בליבה הגראפית המובנית, שמגיעה עם 96 אשכולות עיבוד פעילים בגרסאות Core i7 ועם 80 אשכולות בגרסאות Core i5.
ה-Core i3-1315U נהנה מזוג ליבות P עם עוד ארבע ליבות E וליבה גראפית מובנית עם 64 אשכולות עיבוד, ואילו ה-Core i3-1305U מאבד ליבת P אחת בדרך למערך בלתי רגיל (אך לא חסר תקדים – ראינו אותו גם ב-Alder Lake) של חמש ליבות עיבוד פיזיות, אחת מהן ליבת P ועוד ארבע הן ליבות E, ביחד עם ליבה גראפית בת 64 אשכולות עיבוד פעילים בתוכה.
בקצה התחתון ביותר ניתן למצוא דגם אחד יחיד ומיוחד, ללא השתייכות אל משפחות ה-Core אלא עם השם Intel Processor U300 בהתאם לשיטת המיתוג המעודכנת – וגם בו ליבת P אחת, ארבע ליבות E, זכרון מטמון L3 מקוצץ של 8MB וליבה גראפית מובנית עם 48 יחידות עיבוד בתדר של עד 1.1GHz. זה המינימום המודרני החדש של אינטל (אפילו שההבדלים המעשיים לא בהכרח מצדיקים את אי-השתייכותו אל משפחת ה-Core i3 כמו אחיו, מבחינתנו).
מתכננים לבצע רכישה של מחשב נייד חדש וחדיש במהלך השנה הקרובה, או שאחרי הפירוט בכתבה זו תעדיפו להמתין לזמן אחר ולשדרוגים משמעותיים יותר? מוזמנים לשתף בתגובות.
רק כמה חבל שקריאת ידיעה כל שהיא מחייבת
קישורים של אלוף משחקי ווידאו רק בשביל להצליח
לקרוא משהו בין שלל הפרסומות שמסתירות הכל.
מזוכיסטי משהו …..