חברת Team Group משיקה כונן SSD חדש שכל כולו מלא בנורות לד צבעוניות – והוא מצטרף אל כונן ה-NVMe בעל הקירור הנוזלי הייחודי שלה
לא נותרו חידושים בעולם האחסון מחוץ לשבבי ההבזק עצמם? הצחקתם את היצרנית הטאיוואנית Team Group, שמצליחה להפתיע אותנו פעמיים בזמן קצר – הן בגזרת כונני ה-SSD בתצורת 2.5 אינץ' הישנה והטובה והן בגזרת כונני ה-NVMe הזריזים בממשק M.2 מודרני.
לחברת הוותיקה יש בשוק כמה כונני SSD עם הארת RGB מובנית, שפונים לקהל חובבי הגיימינג וחובבי המודינג המעוניינים במערכת בוהקת וזורחת באופן מושלם – ועכשיו היא מגדילה את ההיצע ואת הססגוניות עם ה-T-Force Delta Max, שנראה יותר כמו מסך טלוויזיה קטן בתוך המערכת מאשר כמו כונן אחסון מסורתי.
חלקו העליון של ה-Delta Max מורכב ממסגרת שחורה דקה יחסית ומחלק מרכזי שקוף למחצה עם מספר גדול של נורות לד ניתנות לתכנות מתחתיו – וכל שנותר לצרכנים הוא לחבר את המוצר אל לוח האם ולהתחיל להשתולל עם אינספור אפשרויות התאורה הזמינות במוצר שכזה. מתחת לפני השטח יש גם כונן אחסון מודרני לגיטימי, עם בקר SM2258 של Silicon Motion, שבבי NAND תלת-מימדיים בתצורת TLC, מהירויות העברה רציפות של עד 560 מגה-בייט בקריאה ועד 510 מגה-בייט בכתיבה, ביצועים אקראיים של עד 90,000IOPS ונפחים של בין 250GB ל-2 טרה-בייט.
המחירים הרשמיים אינם נמוכים במיוחד, וניצבים על 60 דולר כבסיס לנפח של 250GB ו-90 דולר ו-150 דולר עבור נפחי 500GB וטרה-בייט בהתאמה – אך הנסיון שלנו עם דגמים אחרים מהחברה מצביע על כך שיש מקום לקוות כי המחירים בפועל יהיו שונים ונמוכים משמעותית.
הדגם הצבעוני מצטרף אל דגם ה-Cardea Liquid המדליק – כונן ה-SSD הביתי הראשון שכולל קירור מים במעגל סגור, להורדת טמפרטורת הפעולה בעד ל-10 מעלות צלסיוס בהשוואה לכונני SSD אחרים שמגיעים ללא אמצעי קירור כלל, ולקבלת ביצועים מיטביים ויציבים לאורך זמן.
כונן ה-Cardea Liquid מיועד למשתמשים מתקדמים יחסית משום שהוא מגיע ללא נוזל קירור, ומתבסס על מילוי בחסות המשתמש (מה שגם מאפשר התאמה של צבע לשאר רכיבי המארז עבור חובבי מודינג מסורים), אם כי לאחר המילוי הראשוני מדובר למעשה במערכת פאסיבית במעגל סגור שאינה זקוקה למשאבה בכדי לפעול – שני תאים בתא הקירור יאפשר לנוזל שהתחמם מפעולת בקר ה-SSD לזרום מתא אחד לשני ולפנות מקום לנוזל קריר אשר ימשיך את פעולה הסירקולציה ופיזור החום.
יהיה מעניין בהחלט לבחון את ביצועי מנגנון קירור זה במצבי קיצון בהשוואה למנגנוני קירור אוויר, פאסיביים ואקטיביים, שכבר פגשנו בתחום כונני ה-NVMe – שחלקם מצהירים על יכולת להפחית יותר מעשר מעלות צלסיוס מטמפרטורת הבקר ושבבי האחסון, ביחס לכוננים ללא קירור כלל.
מתחת לגוף הקירור המעניין ישנו בקר Phison E12 מתקדם ופופולרי שמסוגל לספק מהירויות העברה של עד 3,400 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 3,000 מגה-בייט בכתיבה, עם ביצועים אקראיים מירביים של 450,000IOPS ו-400,000IOPS בקריאה ובכתיבה של קבצי 4 קילו-בייט קטנים (בהתאמה). הכונן יוצע בנפחים של 512GB, 256GB וטרה-בייט ועם אחריות לתקופה של שלוש שנים, במסגרת היקף כתיבה מרשים של יותר מנפח הכונן המלא מדי יום ויום.
המחירים המומלצים הם 100 דולר לכונן Cardea Liquid בנפח 512GB ו-170 דולר לכונן בנפח טרה-בייט, המירבי שזמין במוצר זה לעת עתה. האם בקרוב נראה עוד כונני SSD מאמצים קירור מים מסוג דומה ומדרבנים הפחתות מחירים הדרגתיות? נמשיך לעקוב ולעדכן.
נהדר או מיותר? זו כבר שאלה שאתם מוזמנים לענות עליה בעצמכם בתגובות.
לא מתייחס רגע לכתבה…
למה אתם מפרסמים כאן באתר שלכם חנות מחשבים (volt)
אשר מוכרת מחשבים חרא, פשוט עבודה בעיניים על צרכנים !
בכל האתר שלהם אין נייד עם מעבד מעד דור 7 !
ובכלל רוב המחשבים שם הם עם דורות עוד הרבה יותר ישנים, ומציגים אותם כאילו זה איזה מציאה !!!
באמת אני מת על HWzone וזה ממש לא בסדר מצידכם !