החברה האמריקאית ממשיכה לשעוט קדימה, ומתקרבת ל-60 אחוזים מכלל הכנסות שוק המודולים של זכרונות ה-DRAM. מי משתרכים מאחוריה ברשימה?
האם קינגסטון בדרך להפוך למונופול דה-פקטו בשוק זכרונות ה-RAM? לפי דוח עדכני של קבוצת האנליסטים TrendForce, הספקית האמריקאית סיימה את שנת 2014 עם נתון חסר תקדים של 59 אחוז מסך ההכנסות של השוק כולו, שמהוות צמיחה של 44 אחוזים מההכנסות שהיו לה בשנת 2013. מי המפסידות? ADATA וקורסאייר, בעיקר.
מי שניצבה במקום השני בצמרת ההכנסות הייתה Ramaxel הטאיוואנית, אשר מספקת מודולים למספר לקוחות ארגוניים גדולים וביניהם לנובו, והגיעה להכנסות של 675 מיליון דולר בשנה שעבר, עלייה נאה של כ-12 אחוזים מהכנסותיה ב-2013. עוד ספקיות שיכולות להיות מרוצות הן מיקרון,Apacer ו-Team Group שרשמו עליות של כמה עשרות מיליוני דולרים בכנסותיהן בשנת 2014.
המפסידות המרכזיות ברשימת עשרת הגדולות בשוק הן דווקא שתיים מהשחקניות היותר מוכרות בשוק הישראלי, ADATA וקורסאייר, אשר רשמו ירידה דו ספרתית בהכנסות בשנת 2014 לעומת מה שהגיעו אליו בשנת 2013. למרות זאת, ADATA עדיין הצליחה לשמור על המקום השלישי שלה ברשימות המכניסות המובילות בקטגוריה, אגב.
גם רווחיהן של מכלול הספקיות הקטנות בשוק, שלא זכו לפירוט אישי, רשם צמצום של כמעט 15 אחוזים בהכנסות – מה שמעיד לכאורה על המשך התכנסות של השוק אל עבר מצב בוא יוותרו רק מספר קטן יחסית של שחקניות משמעותיות. עם זאת, נראה שאנחנו עדיין ממש לא שם, שכן יחד כל אותן שחקניות קטנות וצנועות עדיין "שוות" הכנסה כוללת מרשימה למדי של 700 מיליון דולר.
ראוי להבהיר כי מדובר כאן על נתחי ההכנסות של שוק מודולי ה-RAM בלבד – אותם 'סטיקים' של זכרון שאתם רוכשים עבור המחשבים הנייחים או המחשבים הנייחים שלכם. לא מדובר כאן על ההכנסות של יצרניות שבבי ה-RAM עצמם, או בשוק הזכרונות המובנים בכרטיסי מסך, בטאבלטים וסמארטפונים – במקרים אלו הזכרונות מגיעים לרוב ישירות מהיצרניות, כשבקטגוריה זו המאבק הוא בעיקר בין SK Hynix, סמסונג ומיקרון.
על אף ההפרש האדיר בין קינגסטון לבין כל שאר השחקניות, שוק מודולי ה-RAM ממשיך לשמור על בריאות יחסית. הפערים בין הכנסות המקום השני, השלישי והרביעי בטבלה הם קטנים מאוד, וכך גם בין המקום החמישי למקום התשיעי, כאשר המאבקים האלו מסייעים לשמור על רמת מחירים תחרותית – וצמיחה כוללת מרשימה של השוק כולו (הכנסות כוללות שגדלו ב-1.5 מיליארד דולר מ-2013 ל-2014) מבטיחה לנו, לכאורה, שאף אחד מהחברות לא תמהר לצאת מהמירוץ ולוותר על דריסת הרגל שלה.
האם המעבר המיועד לדור ה-DDR4 גם עבור מערכות המיינסטרים יסייע לטרוף את הקלפים ולחדש את התחרות בין קינגסטון לבין כל השאר, או שמא רק יסייע לספקית האמריקאית לחזק את השליטה הבלתי מתפשרת שלה? יהיה מה שיהיה, אנחנו מקווים מאוד להמשיך ולראות מלחמות טכנולוגיה ומחירים שיסייעו לכולנו להנות מחומרה תחרותית יותר במחירים קורצים.