דגם ה-Crucial X9 הטרי יהיה אחיו של ה-X9 Pro שהוצג לפני חודשים ספורים ומחליף עבור ה-X8 הוותיק
מיקרון (Micron) האמריקאית לא מרבה להשיק מוצרים עבור השוק הביתי, ולרוב מסתפקת במספר דגמים שאיתם היא ממשיכה קדימה למשך מספר שנים בכל דור – כך שנחיתתו של ה-Crucial X9 בחנויות כעת בהחלט יכולה להיחשב מפתיעה, בהתחשב בכך שהחברה כבר הביאה אלינו את ה-Crucial X9 Pro וה-Crucial X10 Pro לפני כחודשיים. נכון לעכשיו נראה כי לדגם הטרי הזה יהיה קשה מאוד להתבלט ביחס לאחיו שעדיפים ממנו טכנולוגית, אך עם קצת סבלנות (ורצון טוב מצד היצרנית) הוא עוד עשוי להפוך בהמשך לאחד מהדגמים הקורצים ביותר בסביבה.
ה-Crucial X9 נועד לשמש בתור המחליף הרשמי של דגם ה-Crucial X8 בקטגוריית כונני ה-SSD החיצוניים המוזלים שמסוגלים למצות את מלוא יכולות חיבור ה-USB 3.2 Gen 2, או במילים אחרות כ-1,000MBps באופן מעשי בהתבסס על ממשק של 10Gbps – וכמו אצל קודמו, את התמחור התחרותי משיגים בין היתר על ידי התבססות על שבבי NAND בתצורת QLC במקום שבבי NAND מתקדמים יותר בתצורת TLC.
בכונן הנייד תמצאו שבבי NAND מבית מיקרון בעלי מבנה פנימי של 176 שכבות, בניגוד לשבבי QLC וותיקים יותר בעלי מבנה פנימי של 96 שכבות שאיתם הושקו כונני ה-Crucial X8 וה-Crucial X6 בעבר – לצד שבב מגשר ל-USB מסוג Phison U17 שבו מיקרון כבר עשתה שימוש בחלק מגרסאות ה-X6 שלה. ה-Crucial X9 אינו כולל תמיכה בהצפנה חומרתית וגם אינו כולל הגנת IP65 רשמית בפני מים ואבק, אך כן מאמץ עיצוב מעודכן דומה לזה של ה-Crucial X9 Pro שהופך אותו לקומפקטי וקל באופן ניכר מה-Crucial X8 שקדם לו – זאת לצד הבטחה לביצועי קריאה רציפים של עד 1,050MBps בכל שלושת נפחים בהם הוא זמין, בין 1TB ל-4TB.
כמו ב-Crucial X8 וב-Crucial X6 (שמתוכנן להמשיך את חייו בתור ההצעה העממית ביותר בארסנל האחסון הנייד של מיקרון), גם ב-Crucial X9 אין אזכור למהירויות רציפות מובטחות כלשהן עבור כתיבה, מה שמסגיר את מיקומי של הכונן בשוק הבינוני-נמוך בתור מוצר שמיועד לבצע פעולות מועטות של כתיבת מידע והרבה יותר פעולות של קריאת המידע הכתוב – אך עם זאת ביקורות צד שלישי של הדורות הקודמים גילו לנו כי כוננים אלו כן מסוגלים להגיע קרוב למיצוי פוטנציאל אפיק התעבורה הנתמך גם בעת קריאה, כשהבעיות נוטות להתחיל רק בזמן מעמסה לאורך פרקי זמן ארוכים יחסית שבה הביצועים קורסים בכדי להימנע ממצב של חימום יתר.
נקווה, אם כך, שגם ה-X9 יוכל להגיע למהירויות כתיבה רציפות דומות למהירויות הקריאה שלו, 1,000MBps או 1,050MBps לערך – גם אם זה יקרה לפרקי זמן קצרים יחסית.
הצרה העיקרית של כונני ה-Crucial X9 נכון להיום היא תגי המחיר שהוצמדו להם, החל מ-80 דולר לפני מס לדגם בנפח טרה-בייט אחד, דרך 120 דולר לדגם 2 טרה-בייט ועד 250 דולר לדגם של 4 טרה-בייט – מחירים אשר באופן די ביזארי קרובים, זהים או אפילו גבוהים יותר מהמחירים בהם אותה מיקרון מציעה למכירה את דגמי ה-Crucial X9 Pro שלה, שעדיפים בכל היבט טכני. בפלטפורמת אמזון האמריקאית, המחירים העדכניים של דגמי ה-X9 גבוהים כולם מהמחירים של דגמי ה-X9 Pro, וכמו כן גבוהים בעשרות אחוזים מהמחירים של דגמי ה-X8 שדומים להם ביכולות.
נקווה כי תנאי השוק יחלו להכתיב הפחתות במחירים של כונני ה-Crucial X9 כמה שיותר מהר – עד שיגיעו לכל הפחות לרמה של כונני ה-SSD הניידים הוותיקים של החברה, עם 200 דולר או פחות (לפני מס) לנפח של 4TB ו-100 דולר או פחות לנפח של 2TB. אם וכאשר זה יקרה, ניתן יהיה להתחיל להתייחס אליהם בתור הצעה רלוונטית בתחומם.
Crucial X9 – לחצו כאן למעבר אל עמוד המוצר ב-Amazon