יש לכם כוננים קשיחים שנפחו את נשמתם בתקופה האחרונה, כונני SSD וותיקים שעדיין חיים ובועטים? שתפו איתנו את המידע על מנת שנוכל ליצור מאגר מוצרים מומלץ חכם יותר בתחום האחסון, בהתבסס על חכמת ההמונים
כולכם בוודאי כבר יודעים שמערכת הפורומים שלנו היא אחד מהמקומות הטובים ביותר בארץ (ואולי לא רק בארץ?) לקבל בו המלצות רכישה איכותיות ומקצועיות לרכיבי חומרה, מחשבים וכמעט כל דבר אחר שקשור בעולם הטכנולוגיה.
עם זאת, תמיד יש מקום להמשיך ולהשתפר – וזה בדיוק מה שאנו מנסים לעשות עתה, עם מאגר פרטים חדש אודות אורך החיים והאמינות של אמצעי האחסון השונים שקיימים בשוק.
בין אם מדובר בכונן קשיח מכאני 'קלאסי' או בכונן מבוסס שבבי הבזק חדיש וזריז, אמצעי האחסון האלו הם לב ליבה של המערכת שלנו – במידה והם ייפגעו ויהרסו, אנחנו עשויים לאבד את המידע שלנו, ושאר הרכיבים בשרשרת יהפכו לבלתי רלוונטיים. בשל כך, לא קשה להבין מדוע אמינות אמצעי האחסון היא אחד מהנושאים הבוערים ביותר לחובבי החומרה ולרוכשי המחשבים – וזו גם הבעיה, משום שאמצעים אלו נוטים לחיות כמה וכמה שנים טובות, באופן שהופך את המעקב אחר אמינותם פועל למאתגר יותר.
ישנן חברות כמו Backblaze שמציעות סטטיסטיקה מקיפה למדי עבור כוננים קשיחים מדגמים ביתיים, אך אופי השימוש בהם אינו דומה לאופי הביתי או המשרדי שאותו ניישם רובנו – ועל כן חשנו צורך לנסות וליצור מאגר אלטרנטיבי משלנו, בהתבסס על הנסיון, הידע והמידע של גולשי האתר, שבמורד הדרך יוכל לשמש ככלי ממשי למדידת וכימות אמינות כונני ה-SSD וה-HDD הקיימים בשוק, לטובת כל הרוכשים החדשים.
אז ללא הקדמות מיותרות נוספות – אתם מוזמנים להיכנס למערכת הפורומים שלנו ולדיון איסוף המידע המדובר, לעקוב אחר ההוראות הפשוטות ולתרום מידע ממערכות המחשב שלכם, לטובת כלל הצרכנים בארץ. תודה!
לכניסה לדיון איסוף המידע אודות התקני האחסון לחצו כאן
קישורים נוספים
אופן הזנת והצגת הנתונים במאגר המידע שודרג וכעת הוא מתבסס על טופס וגיליון נתונים של Google Docs. פשוט בידקו את מאפייני התקני האיחסון שלכם, היכנסו לאתר הטופס, מלאו את הפרטים הנדרשים וזהו. הנתונים שהזנת מתווספים באופן אוטומטי לטבלה, שמוצגת אף היא בדיון ומתעדכנת באופן אוטומטי.
רעיון טוב והיוזמה מבורכת!
אתרום את חלקי למאגר