ענקית השבבים משיקה את החלק השני של דור מעבדי ה-Broadwell הניידים – זה שמבטיח להעניק ביצועים מיטביים בעטיפה שתוכלו לנייד אתכם לכל מקום
כמעט שנה אחרי נחיתתם של מעבדי ה-14 ננומטר הראשונים, מתפנה אינטל לספק את התשובה גם למשתמשים שלא בהכרח מעוניינים בדקיקות מינימלית או במשקלי נוצה, אלא פשוט רוצים את מלוא העוצמה שניתן לדחוס במעטפת ניידת.
המעבדים המדוברים הם מעבדי ה-Broadwell-H, שיהיו זמינים כבר עכשיו בחמישה דגמים שונים שישאפו לתת מענה לכלל הדרישות הקיימות בשוק. הדגם הבסיסי ביותר הוא ה-Core i5-5350H, הדגם כפול הליבות היחיד ברשימה שיכלול זוג ליבות עיבוד בתדר בסיס של 3GHz ובתדר טורבו מירבי של 3.5GHz עם תמיכה ב-Hyper Threading וגם ליבה גראפית מובנית מתקדמת מדגם Iris Pro 6200, ממש כמו זו שראינו הופכת למלכת הביצועים החדשה במעבדי ה-Broadwell הנייחים לפני כמה ימים.
שלושה דגמים נוספים הם ה-Core i7-5750HQ, ה-Core i7-5850HQ וה-Core i7-5950HQ, שיציעו כולם ארבע ליבות עיבוד פיזיות (ושמונה ליבות לוגיות תודות לתמיכה בטכנולוגיית ה-Hyper Threading, כמובן) בתדרי בסיס של בין 2.5GHz ל-2.9GHz, וליבות גראפיות מסוג Iris Pro 6200 עם תדרי עבודה מוגברים במקצת. במחירים ליצרניות שנעים בין 434 דולר ל-623 דולר, אל תצפו לראות דגמים אלו בשום מקום פרט לניידי פרימיום וניידי גיימינג עתירי מחיר.
הדגם האחרון ברשימה הוא ה-Core i7-5700HQ, שמציע עסקה קצת שונה מהשאר וכזאת בעלת פוטנציאל משיכה גדול יותר – פה, לצד ארבע ליבות עיבוד בתדר בסיס של 2.7GHz ותדר טורבו מירבי של 3.5GHz, תמצאו ליבה גראפית מובנית בסיסית יותר מסוג HD Graphics 5600, שמאפשרת לו להציע תג מחיר קצת יותר נמוך מהדגמים המקבילים (378 דולר "בלבד").
מי שמתכננים להתבסס על הליבה המובנית יעדיפו כנראה להשקיע באחד מהדגמים שכולל את ה-Iris Pro 6200 שאמורה להציע ביצועים כפולים על הנייר, אך בכל הדגמים בהם בלאו הכי קיים גם כרטיס מסך דיסקרטי – אין שום סיבה נראית לעין לבחור בדגם יקר יותר מה-5700HQ, וההערכה המתבקשת היא שאכן זה יהיה הדגם אותו נראה ברובם המוחלט של ניידי המולטימדיה וניידי ה'תחליף נייח' למיניהם.
חרף ההתבססות על תהליך הייצור החדשני ב-14 ננומטר, מעבדי ה-Broadwell-H נשארו עם מעטפת תרמית זהה לזו של הדורות הקודמים להם, 47 וואט, אם כי ראוי לציין שכבר קיבלנו לא פעם הוכחות לכך שמעטפת תרמית מירבית איננה מדד מדויק בהכרח לצריכת ההספק הממוצעת בפועל – על כן נוכל רק לקוות שהדגמים החדשים לא יציעו רק שיפור ביצועים מינורי פלוס שנובע מתדרי עבודה מעט יותר גבוהים, אלא גם חיי סוללה משודרגים.
האם אלו מעבדי הניידים האולטימטיביים להשקיע בהם את מיטב כספכם, או שאולי גם במקרה הזה הצעד הנכון ביותר יהיה להמתין לדור ה-Skylake שאמור להגיע בעוד זמן קצר יחסית? כמו תמיד, אתם מוזמנים לכתוב לנו מה דעתכם בתגובות.
מי שמתכננים להתבסס על הליבה המובנית יעדיפו כנראה להשקיע באחד מהדגמים שכולל את ה-Iris Pro 6200 שאמורה להציע ביצועים כפולים על הנייר, אך בכל הדגמים בהם בלאו הכי קיים גם כרטיס מסך דיסקרטי – אין שום סיבה נראית לעין לבחור בדגם יקר יותר מה-5700HQ, וההערכה המתבקשת היא שאכן זה יהיה הדגם אותו נראה ברובם המוחלט של ניידי המולטימדיה וניידי ה'תחליף נייח' למיניהם
מפגר.
חשבתי שבנייד אוכל (באדיבות האיריס פרו ) לעזוב את הכרטיס מסך ולחפש מחשב רק לפי מעבד.
מה שיישאר שדווקא במעבד שבא עם כל השוק נמוך של ניידי הגיימינג ומלווה לכרטיס X60 מוחלש ממילא לא ניפטר ממנו (כנראה איזשהוא הסכם מהסיבה הזו בדיוק)