מיקרוסופט משיקה מערכת הפעלה חדשה ומדוברת במיוחד, ואנחנו כאן כדי לספר ולתאר לכם איך זה נראה ובעיקר איך זה מרגיש. כתבה ראשונה בסדרה
המעבר בין גירסה 7 לגירסה 8, ולגירסה 10
אל מערכת ההפעלה חלונות 10 אני ניגש מבלי שנברתי יותר מדי בחידושים. אני משאיר לעצמי מספיק מקום להתרשמות ראשונית משלל התכונות החדשות בהן מיקרוסופט השקיעה. בעבר, התהליך של מעבר בין מערכות הפעלה בשבילי היה סיוט. כל כך הרבה היה מותקן בכונן מערכת ההפעלה, עד כדי כך שלעיתים דחיתי בחודשים ארוכים את המעבד פשוט בשל כמות ההתקנות והורדות הקבצים. למזלי כיום יש לנו כונני SSD ואינטרנט מהיר, כך שלעבור אני לא מהסס, ובתוך כמה שעות בלבד ארגיש שוב בבית.
כמו במערכות ההפעלה הקודמות של מיקרוסופט, גם חלונות 10 תגיע בשלל גרסאות. כאשר הנפוצות ביותר הן Home ו-Proffesional.
ההבדלים בין Home ל-Professional
לא אחת עולה השאלה בעת רכישת מחשב או התקנת מערכת הפעלה "מה מתאים לי?". האם אפסיד משהו אם אתקין Home במקום Professional? בואו ונעשה סדר בדברים.
כמו במערכות ההפעלה הקודמות, גרסת ה-Home היא הבסיסית ביותר אותה תמצאו בחנויות, כאשר קיימת גרסה חינמית (גרסת ה-Bing) שתגיע כבר מותקנת מראש על מכשירים תקציביים מסויימים בשוק. מעל לגרסת ה-Home תמצאו את ה-Professional שמיועדת למשתמשי קצה מתקדמים יותר.
בגרסת ה-Professional בנוסף לכלים מסויימים תקבלו 3 תכונות מאוד חשובות. הראשונה היא שליטה מרחוק, מה שמוכר כ-Remote Desktop. השניה היא הצפנת BitLocker עליה אפשר לקרוא כאן. האפשרות השלישית היא הרצת וירטואליזציה של מערכות נוספות בתוך מערכת ההפעלה, אפשרות שמוכרת כ-Hyper-V. אלו תכונות מפתח עליהן השוק העסקי פשוט לא יכול לדלג ולשוק הזה גרסת ה-Pro תהיה מיועדת. גרסת ה-Home לא תגיע עם האפשרויות הללו.
שדרוגים ומחירים
במידה וכעת יש לכם רשיון Home Premium בחלונות 7 או Home בחלונות 8, השדרוג לחלונות 10 יעשה לגרסת ה-Home. חלונות 7 או 8 בגרסת Pro תשודרג לחלונות 10 בגרסת Pro גם כן. למי שאין ברשותו רשיון קיים ומעוניין לרכוש חדש, חלונות 10 בגרסת ה-Home תעלה לכם 120 דולר, בעוד שה-Pro תעלה 200 דולר. המחירים הצפויים לעותק פיזי בארץ ינועו סביב 550 שקלים ל-Home ו-950 שקלים ל-Pro.
ההתחלה וההתחל
כך נראה מסך הפתיחה בחלונות 10. תודה לאל, מסך הפתיחה הקודם של חלונות 8 עזב אותנו סופית והכניסה כמו בחלונות 7 ו-8.1 יכולה להיעשות הישר אל שולחן העבודה.
https://www.youtube.com/watch?v=owwqxwfUhYw
עיצוב ברירת המחדל מגיע עם רקע שחור מלא. ניתן לשנות לצבעים וניתן גם לקבוע את מידת השקיפות. חלון ההתחל נראה כמו שילוב של חלונות 7ו-8 ביחד עם תוספות קטנות. ניתן להגדיל אפליקציות, להזיזן ולהסירן מתפריט ההתחל. בחלק השמאלי תשתמשו כמו בתפריט ההתחל של חלונות 7 עם חלוקה לנושאים שונים.
העיצוב הנהדר של 10
עיצוב ברירת המחדל של חלונות 10 הוא הטוב ביותר שראיתי במערכות ההפעלה של מיקרוסופט עד כה. ללא קווים מיותרים, ללא כפתורים צבעוניים שיסיחו את הדעת. נראה שאת קו העיצוב הנקי מעניינות כעת חברות נוספות מאשר אפל. דוגמה לחברה שעיצוב שכזה חשוב לה היא גוגל עם ה-Material Design באנדרואיד לוליפופ. בתחתית המסך ישנה תיבת חיפוש קבועה שמחוברת למנוע החיפוש בינג. כן, מיקרוסופט תעשה הכל כדי שנשתמש בחבר המביך והמוזר בחבורת מנועי החיפוש האינטרנטיים. עד כה השימוש במנוע מביא לתוצאות תואמות ומדוייקות למדי.
https://www.youtube.com/watch?v=rPT6rtr1YZI
את החלונות ניתן להצמיד אל הפינות כדי להקציב להם 25 אחוזים משטח המסך. תכונה שידועה כ-Snapping. ניתן גם כמובן להצמיד לצדדים כדי להקציב 50 אחוז משטח העבודה. רוצים עוד שטח עבודה?
אין שום בעיה, פשוט תוסיפו שולחנות עבודה. כן, התכונה המוכרת למשתמשי לינוקס מזה שנים ארוכות מגיעה סוף סוף לחלונות 10 בצורה טבעית. ניתן להוסיף שולחנות עבודה נוספים כאוות נפשכם ולדפדף בניהם עם כפתור המעבד בשורת ההתחל או על ידי שימוש בקיצור המקשים winkey+Tab.
דפדפן האדג', הצד הפחות יפה של חלונות 10
האינסטינקט הטבעי שלי כמשתמש שמחשבים אישיים לא חדשים לא הוא להתעלם לחלוטין מה-E הכחולה בתחתית ופשוט להסיר אותה משורת ההתחל. הפעם החלטתי שמגיעה למיקרוסופט הזדמנות לאחר עבודה ארוכה על גרסה חדשה וגם מיתוג מחדש של דפדפן הבית שלה, ה-Edge.
https://www.youtube.com/watch?v=Mp1oxmbvFTk
אתחיל מהחלק הטוב באדג', העיצוב. עיצובו של האדג' מאוד אלגנטי ומשתלב נהדר עם שאר מערכת ההפעלה. אין כאן יותר מדי הסחות דעת, פשוט גלישה. אמנם, עיצוב זה ממש לא הכל, יש יגידו אפילו חלק משני. האדג' סובל מבעיות שגם דפדפני האקספלורר לדורותיהם סבלו, שהם בראש ובראשונה מהירות.
למה כל כך קשה לאפשר הקשה מיידית של כתובת אינטרנט בעת פתיחת הדפדפן וכרטיסיות נוספות? למה אלמנטים מסויימים באתר צריכים להטען על מנת שאוכל להזין את הכתובת? יש כאלה שגם פשוט לא נטענים. פשוט לא מובן. בשילוב פתיחת מספר קטן של כרטיסיות פשוט מורגשת איטיות כללית. לצורך השוואה, גוגל כרום ביצע פעולות דומות בצורה חלקה לחלוטין.
לא מספיק? אני חושב שגם פלטפורמה להרחבות ותוספים צריכה להיות ברירת מחדל ב-2015, מיקרוסופט. היא הייתה כזאת בעשור האחרון אצל גוגל ומוזילה. אני לא ממהר לקבור את האדג', אבל מקצה שיפורים גדול צפוי לו ובמשך הזמן אמשיך לבדוק אותו.
השארו מעודכנים! בשבועות הקרובים נלווה את חלונות 10 ונכסה נושאים נוספים; קורטנה, ביצועי חומרה, התאמה אישית ועוד.
קישורים נוספים