סנדיסק ממשיכה להסתער על שוק המחשבים הניידים. לאחר שהכריזה מוקדם יותר השנה על כונני SSD (ר"ת, Solid State Drive) של 2.5 ו-1.8 אינץ', בקיבולת של 32 גיגה-בייט, מכריזה כעת החברה על הכפלת הנפח ל-64 גיגה-בייט, בשני הגדלים. כונני ה-SSD מבוססי זכרון הפלאש, שפותחו בישראל, מותאמים לשדרוג מהיר ולהחלפה של הכוננים הקשיחים במרבית המחשבים הניידים. ההכרזה בוצעה במסגרת תערוכת קומפיוטקס 2007, שנפתחה היום בטאיפה שבטאייואן.
"נענינו לדרישות השוק והיצרנים", אומרת דורית אורן, מנהלת השיווק של קו מוצרי ה-SSD. "יצרני המחשבים הניידים ביקשו יותר נפח למערכות העושות שימוש בפלטפורמת הוויסטה של מיקרוסופט, הנדרש להעלאת עזרי מערכת ואבטחה. מעבר לכך, היו אלינו פניות רבות של יצרני מחשבים ניידים המיועדים לקהילת הגיימרים, שם כונני ה-SSD תואמים לדרישות הביצועים אותם רוצים לראות המשתמשים".
מרבית המחשבים הניידים המיוצרים כיום עושים שימוש בכוננים קשיחים של 2.5 אינץ'. כונן ה-SSD החדש של סנדיסק מתאים בדיוק לחריץ ההרחבה הפנימי הקיים במחשבים, כך שיצרני הניידים יכולים לעבור לשימוש בטכנולוגיה החדשה בלא לשנות את התכנון הכולל של חומרת המחשב.
ה-SSD UATA 5000 ו-SSD SATA 5000 של סנדיסק בנפח החדש
בהשוואה לכוננים הקשיחים (HDD) הנמצאים כיום במרבית המחשבים הניידים, מציעים הכוננים מבוססי הפלאש של סנדיסק מספר יתרונות בולטים עבור יצרני המחשבים ולקוחותיהם:
- אמינות – כונני ה-SSD מספקים בממוצע 2 מיליון שעות עבודה בין כשל מערכת אחד למשנהו (MTBF) – פי שש בקירוב מאשר הכוננים הקשיחים של היום. אין בהם חלקים נעים, כך שהסיכוי לפגיעה בעת חבלה, או אי עמידה בתנאי מזג אוויר קיצוניים הוא נמוך בהרבה.
- ביצועים – המידע הנשמר אל ונקרא מכונני ה-SSD נע בקצב של פי 100 מאשר מידע הנע אל ומכונן קשיח רגיל. מחשבים ניידים המצויידים בכונני ה-2.5 אינץ' של סנדיסק מעלים את מערכת ההפעלה "ויסטה" בגרסת Enterprise בפחות מ-30 שניות והגישה לקבצים מתבצעת במהירות ממוצעת של 0.11 מילי-שנייה. מחשב המצויד בכונן רגיל יעלה את מערכת ההפעלה האמורה ב-48 שניות עם קצב גישה ממוצע לקבצים של 17 מילי-שנייה.
- צריכת חשמל – לכונני ה-SSD דרישות מינימליסטיות בצריכת החשמל – עד לחסכון של כ-50 אחוזים בצריכה בהשוואה לכונן הקשיח הרגיל. המשמעות – חיי סוללה ארוכים משמעותית – יתרון ברור לכל הנמצאים בדרכים.
- קריר ושקט – היות ובכונני ה-SSD אין מנוע, מיסבים, או ראשים מכניים נעים, הם מייצרים הרבה פחות חום ורעש.
"האמינות הגבוהה של כונני ה-SSD מורידה את העלות הכוללת של הבעלות", אומר ג'וזף אנסוורת', אנליסט ראשי בחברת המחקר גרטנר. להערכת החברה, השימוש הכולל בכונני ה-SSD יעלה מ-4 מיליון יחידות ב-2007 ל-32 מיליון עד 2010.
על פי סנדיסק, דוגמאות ראשונות צפויות לצאת מקו הייצור במהלך הרבעון הבא עם ייצור המוני מתוכנן לפני סוף השנה הנוכחית. החברה לא מסרה מה יהיה התמחור של הכוננים בנפח החדש אך לפי הידוע הכוננים בנפח 32 גיגה-בייט מוצעים ליצרניות המחשבים במחיר הנע סביב 350 דולרים ליחידה.