הדגם הראשון עם בקר ה-IG5666 של חברת Innogrit שמבטיח לספק מהירויות העברה של עד 14,000MBps יחל להימכר במהלך החודש הקרוב
הם יכולים להיחשב בקלות כמוצר נישתי מאוד גם היום, אך כונני NVMe שתומכים בממשק ה-PCI-Express 5.0 נמצאים איתנו כבר יותר משנה – כאשר עד עתה כל הדגמים שהגיעו אל החנויות בפועל (ויש מעל ל-20 כאלו, טכנית) התבססו כולם על בקר אחד ויחיד מדגם E26 של Phison. שנת 2024 עשויה להיות זו שמסמנת את תחילתו של השינוי, עם השקה קרובה של ה-T-Force Ge Pro מבית Team Group שעושה שימוש בבקר מסוג אחר בעל ביצועים מירביים מרשימים מאוד בזכות עצמו.
הכונן החדש יוצע בנפחים שבן טרה-בייט אחד ל-4 טרה-בייט, עם שבבי TLC NAND בני 232 שכבות פנימיות מבית מיקרון במהירות בסיס של 2,400MT/s (שמהווים גם הם מאפיין נפוץ בכונני ה-Gen 5 המובילים), זכרון דינאמי מובנה, אלגוריתם תיקון שגיאות מסוג LDPC עם עומק 4,096 ביט – ובקר ה-IG5666 של Innogrit שהוכרז לראשונה לפני כחצי שנה ואמור לספק מהירויות רציפות של עד 14,000MBps בקריאה ועד 11,800MBps בכתיבה – בגרסאות הגדולות יותר בנפח של 2TB ו-4TB, לכל הפחות.
גרסת הטרה-בייט של הכונן תסתפק בביצועים צנועים יותר של 11,700MBps בקריאה ועד 9,500MBps בכתיבה, ככל הנראה משום שאין כאן ניצול של כל שמונת ערוצי המידע הקיימים ב-IG5666, וכמו כן ראוי לציין כי בהודעת ההכרזה של Team Group אין אזכור לביצועים האקראיים של הכונן – אך בעבר ראינו את Innogrit מצהירה כי המוצר שלה יוכל להגיע גם לביצועים אקראיים מרשימים במיוחד של עד 2,500,000IOPS ואף עד 3,000,000IOPS, כך שיש אפשרות שה-Ge Pro יוכל להפתיע גם בהיבט הזה.
הכוננים של Team Group יוצעו עם חמש שנות אחריות בכל שלושת הנפחים, אשר מקיפה היקף כתיבה ומחיקה של עד כ-38 אחוזים מנפח כל תצורה מדי יום במהלך תקופה זו, החל מ-700 טרה-בייט של כתיבה לכונן בנפח 1 טרה-בייט, דרך 1,400 טרה-בייט של כתיבה לכונן 2 טרה-בייט ועד 2,800 טרה-בייט כתיבה לדגם ה-4 טרה-בייט הבכיר.
המאפיין המעניין ביותר ב-T-Force Ge Pro הוא כנראה הקירור הפשוט שלו, שמבוסס על מדבקה דקה שמורכבת משכבות גרפן ולפי היצרנית אמורה להיות מספקת בכדי ליהנות ממלוא הביצועים. זאת בניגוד לכונני ה-Gen 5 השונים שמבוססים על בקר ה-Phison E26 בהם קיבלנו הוכחה לכך שללא קירור מתכתי משמעותי (או אפילו קירור מים אקזוטי) הביצועים יצנחו בצורה משמעותית במהירות במקרה הטוב, ויביאו את הכונן להפסיק לפעול לגמרי במקרה הפחות טוב. האם Innogrit הצליחה לפצח את השיטה ויצרה מוצר עם ביצועים דומים לאלו של המתחרה המרכזית שלה בשילוב יעילות פעולה טובה הרבה יותר, או שאולי מדובר באופטימיות יתר מ-Team Group בנושא? זה משהו שנשמח לגלות בביקורות הרשמיות הראשונות.
מוצריה השונים של Team Group משווקים באופן נרחב למדי באמצעות הפלטפורמות של אמזון במדינות השונות, וגם ה-Ge Pro מיועד להתחיל להימכר דרך החנות המקוונת של בזוס ושות' (לצד עוד אתרים מקוונים כמו Newegg) במהלך החודש הנוכחי. המחירים עדיין לא ידועים לנו, אבל זה אומר שתהיה סיבה טובה להמשיך לעקוב אחרי עוד התפתחויות בזמן הקרוב – גם על מנת לגלות כמה יעלה התענוג הזה ביחס לכונני ה-Phison השונים, וגם על מנת לגלות האם מדבקת פיזור החום הצנועה אכן מספיקה בכדי להפיק את המקסימום מהחומרה לאורך זמן.