כמה יעלה לכם M.2 בנפח 2TB שמסוגל להגיע למהירויות העברה של עד 10,000MBps? כעת יש לנו תשובה מעשית
רק לפני כמה ימים התלוננו בפניכם (לא בפעם הראשונה) על כך שאין כונני NVMe תומכי תקן PCI-Express 5.0 שניתן להשיג בחנויות – והנה בצירוף מקרים מרשים נראה כי הדגם הראשון בקטגוריה זו נוחת בצמד מחנויות החומרה המקוונות הבולטות ביותר. עדיין לא לגמרי ברור מתי הוא יגיע אליכם במידה ותבקשו לקנות אותו, אך כעת אנחנו יודעים כמה יעלה הסיפתח הזה עבור המעוניינים.
כונן ה-Gigabyte AORUS Gen5 10000 SSD עושה שימוש בבקר Phison E26 עם זכרונות TLC NAND מבית מיקרון במבנה פנימי בן 232 שכבות בכדי לספק מהירויות העברה רציפות של עד 10,000MBps בקריאה ועד 9,500MBps בכתיבה, בין היתר תודות ל-4GB של זכרון LPDDR4 ייעודי – עם צריכת הספק מירבית צפויה של 11 וואט, נתון MTBF (ר"ת Mean Time Between Failures) של 1.6 מיליון שעות ואחריות לתקופה של 5 שנים בהיקף כתיבה של כ-40 אחוזים מנפח הכונן מדי יום ויום במהלך תקופה זו.
כונן ה-Gigabyte AORUS Gen5 10000 מופיע כאינו זמין במלאי עבור צרכנים מישראל נכון לרגע זה, הן בגרסה האמריקאית של אמזון והן בחנות החומרה האמריקאית המקוונת Newegg – אך הוא מופיע, וזו כבר התפתחות חיובית, עם תג מחיר מומלץ של 340 דולר לפני מס עבור דגם של 2TB כולל גוף קירור גבוה במיוחד שמגדיל את פרופיל הדגם מ-2.3 מילימטרים בלבד בלעדיו ועד קרוב ל-45 מילימטרים יחד איתו.
אין ספק כי לא תוכלו ליהנות מיתרונות גוף הקירור הזה בכל לוח אם ובכל מערכת, אלא רק בכאלו עם הרבה מקום פיזי פנוי – כאשר לא לגמרי ברור מה יהיו הביצועים אליהם יצליח להגיע הדגם במידה ויופעל ללא גוף הקירור העונה לשם ההולם Thermal Guard Xtreme (או ללא קירור מתכתי אחר כלשהו).
באתר הרשמי של GIGABYTE יש תיעוד גם עבור כונן Gen5 10000 בנפח של 1TB (שם המהירויות הרציפות מגיעות "רק" עד 9,500MBps), אך נכון לעכשיו דגם זה אינו מופיע בחנויות המקוונות ועל כן לא נוכל להעריך האם יהיה משתלם יותר, באופן יחסי, לעומת אחיו בנפח 2TB. עוד נתון שחסר באופן בולט בעמודי המוצר הרשמיים באתר החברה הוא אזכור לביצועים האקראיים של ה-Gen5 10000 – אם כי ברור לנו לגמרי כי לא מדובר במספרים נמוכים שיש סיבה להתבייש בהם, על כן סביר להניח כי מקור הפער הזה הוא בכך שבחברה עוד לא הגיעו לנתון האופטימלי שאותו הם מעוניינים לשתף עם הצרכנים.
מחיר של 340 דולר עבור נפח של 2TB אינו זול בשום קנה מידה שנוגע לכונני SSD, אך דומה למחירי ההשקה אותם ראינו עבור כונני ה-NVMe הראשונים בדור ה-PCI-Express 4.0 לפני שלוש וחצי שנים (גם שם GIGABYTE הייתה השולפת הזריזה ביותר במערב, אגב), כאשר גם באותו מעמד הכוננים הראשונים היקרים לא היו מסוגלים למצות את המלוא רוחב הפס של ממשק ה-M.2 שלהם, בדומה לאופן בו הדגם העכשווי מסתפק בכ-70 אחוזים בלבד מהמהירויות המירבית התיאורטיות שנוכל לקבל ב-Gen 5. בהשוואה למחיר כונני Gen 4 בכירים בנפח 2TB כיום, ה-Gen5 10000 יקר בערך פי 2 ואולי אף מעט יותר מכך – כך שהחדשות הטובות הן שיש עוד הרבה לאן לרדת בהדרגה במהלך השנים הקרובות.
אנחנו מקווים כי אחרי הופעת הסיפתח הזו, בתוך זמן קצר נוכל לראות עוד כמה וכמה דגמים דומים מגיעים אל החנויות ומרחיבים את הרלוונטיות והתחרותיות בעידן החדש.