החברה האמריקאית מגייסת לעזרתה את חברת Phison ותנסה לבצע קאמבק בעולם כונני ה-SSD הביתיים המתקדמים
מספר כונני ה-NVMe בשוק, שמבוססים על חיבור ה-M.2 ופורצים את מגבלות תקן ה-SATA 3, ממשיך לצמוח בקצב תדיר – ואלה הן חדשות טובות, באופן טבעי, לכל אלה שמעוניינים להתחבר אל הדור החדש והמשופר של עולם האחסון. הפעם, המצטרפת הטרייה היא Corsair, עם משפחת כוננים ראשונה שלה שאינה מבוססת על חיבור SATA.
כונני ה-MP500 החדשים של החברה מתבססים על בקר ה-PS5007-E7 הטרי של חברת Phison, אותו ראינו קודם גם בכונן ה-Sonic של חברת Zotac (ושאמור להופיע בעתיד בעוד כמה וכמה דגמים זריזים נוספים), ומאופיינים בתצורת M.2 סטנדרטית באורך 80 מילימטרים, עם נפחים של 120 ג'יגה-בייט, 240 ג'יגה-בייט ו-480 ג'יגה-בייט, עם שבבי 15 ננומטר מישוריים מבית חברת טושיבה בעלי נפח אינדיווידואלי של 128 ג'יגה-ביט כל אחד, והבטחה למהירויות העברה מירביות של 3 ג'יגה-בייט בשנייה (!) בקריאה ו-2.4 ג'יגה-בייט בשנייה בכתיבה.
מתמודד חדש – עם בעיה
כונני ה-MP500 כולל תמיכה בתיקון שגיאות קדמי, תמיכה בהצפנת AES של 256 ביט, תמיכה ב-DevSLP לצריכת הספק מינימלית של פחות מ-5 מיליוואט כשהכונן אינו בשימוש וזכרון מטמון מבוסס DDR3 בנפח של בין 128 מגה-בייט ל-512 מגה-בייט, בתלות בנפח הדגם. תוסיפו לכך ביצועים אקראיים מוצהרים לקבצי 4 קילו-בייט של עד 250,000IOPS בקריאה ועד 210,000IOPS בכתיבה (לשני הדגמים בעלי הנפחים הגדולים) – וקיבלתם תמונה טובה לסיבות שבגללן מוצרים שכאלה נחשבים בתור עידן חדש וחשוב בשוק כונני ה-SSD, שאמור להציע עוד קפיצת מדרגה מורגשת ומשמעותית לעומת כונני ה-SSD "הקלאסיים" ב-2.5 אינץ'.
הדגמים החדשים של Corsair יוצעו עם אחריות לשלוש שנים ועם עמידות מוגדרת מרשימה לכ-1.3 מחיקות כונן מלאות מדי יום (DWPD) לכל אחד מהדגמים, שכנראה מבטיחה כי לא יהיה אף צרכן ביתי שיצליח לחסל את הכונן שלו בתוך תקופת האחריות – לא משנה כמה מעמסה יפעיל עליו.
כאן, לצערנו, אנחנו מגיעים למידע הבעייתי ביותר עבור כונני ה-MP500 – המחיר. Corsair תציע את הדגמים החדשים במחירים מומלצים יקרים עד מאוד, של 125 דולר (!) עבור דגם בנפח 120 ג'יגה-בייט, 190 דולר לדגם 240 ג'יגה-בייט שמסתמן בתור המשתלם ביותר באופן יחסי מבין השלושה, ו-365 דולר לדגם ה-480 ג'יגה-בייט.
מדובר ברמות מחיר של בין 1.05 דולר לכל ג'יגה-בייט של אחסון לבין 0.76 דולר לכל ג'יגה-בייט של אחסון – שגבוהות פי 2 ואפילו פי 3 מזו של כונני SSD סטנדרטיים מבוססי SATA, ואף יקרות אפילו יותר מדגמי ה-EVO 960 וה-PRO 960 המתקדמים עליהם הכריזה סמסונג לפני כמה חודשים. אם הכוננים אכן יוצעו למכירה ברמות המחירים הללו, ולא יזכו למחירי שוק מעשיים נמוכים מהותית – יהיה קשה מאוד למצוא צרכנים שיחשבו כי מדובר בדיל ראוי, וחבל שכך, כי המטרה העיקרית של מבחר מוצרים גדול יותר היא יצירת תחרות ומחירים אטרקטיביים יותר לכולם, ולא להיפך.
לא מבין למה לקנות את קורסר ?
שיש את 960 מהיר יותר וזול יותר
המחיר הוא דמי תיווך. קורסייר לא מייצרת פה רכיב אחד ממה שידוע לי. וכן, 960 EVO עולה היום 270 דולר באמאזון לדגם 500GB. אם קורסייר מוציאה משהו כזה על בקר פייסון, שתתחיל לחשוב על דרומית ל-250 דולר
אני מעריך שהכותב התכוון למהירויות גיגה ביט ולא גיגה בייט.
המהירויות הן נכונות – עד 3 ג׳יגה-בייט, תודות לממשק ה-PCI-Express 3.0×4
גיגה בייט ידידי, הממשק מאפשר 32 גיגהביט לשנייה
גם אני בהתחלה חשבתי, אבל בדקתי באתר של corsair וראיתי שהכותב צדק,
יכולת לבדוק לפני שהגבת.
בעברית צריך לכתוב בית ולא בייט.
מילת המפתח היא "עד". נחכה למבחני ביצועים.
האם מומלץ לקנות למחשב חדש כונן 960 או דומה למערכת הפעלה
כן או לא עם הסבר שאני יבין .
איפה נקודת תורפה של כונן NVMe ( בלי קשר למחירים )
הכוננים האלה מתחילים להיכנס למחשבים ניידים – ר' סאמסונג 9 החדש. אולי שם השוק שלהם.
אגב המיקום שלהם בלוח – לא משהו. עדיף בצד ההפוך, עם חיבורי ה-SATA. יהיה קל יותר לשדרג.