מחשב נייד 17 אינצ' זול לגיימינג – האם שווה? כמה הוא חזק? בדקנו את GIGABYTE G7 KF עם מעבד Core i5 12500H וכרטיס המסך GeForce RTX 4060
מוקדם יותר השנה יצא לנו לבדוק את הסדרה החדשה של מחשבי הגיימינג התקציביים של GIGABYTE, סדרת G. בעוד מחשב ה-G5 מביא בשורת ביצועים למחשבי 15.6 אינצ', סדרת G7 המקבילה עושה זאת עם מסך 17.3 אינצ'.
הרעיון שמאחורי סדרת G7 הוא להעתיק את מה שהיא עושה ב-G5 ופשוט להגיש זאת במחשב גדול יותר עם צג גדול יותר. הדגש עדיין נשאר על להיות זול ונגיש בשוק, וזה דבר שלא חדש עבור GIGABYTE. מדובר ביצרנית חומרה שעושה זאת בהצלחה גדולה עם לוחות אם, כרטיסי מסך ובשנים האחרונות גם מסכי הגיימינג. אפשר להגיד שבמסכי הגיימינג יש לה הצלחה גדולה בלקטוף שבחים רבים על היחס שבין עלות לתמורה.
ויזואלית, לא מדובר במחשב צעקני במיוחד כשמדברים על מחשבי גיימינג ניידים. הפלסטיקה אפורה וישנו לוגו של GIGABYTE על המכסה מבחוץ ומתחת למסגרת המסך מבפנים.
הצד השמאלי של המחשב מכיל מחברי שמע לאוזניות ומיקרופון, צמד מחברי USB בתקנים 2.0 ו-5Gbps, כמו גם מנעול קנסינגטון (משמש בעיקר לתצוגות ותערוכות).
הצד הימני של המחשב מכיל מחבר כניסת רשת במהירות 1Gbps, מחבר USB Type-C 10Gbps וקורא כרטיסי Micro SD במהירות UHS-I.
הצד האחורי של המחשב מכיל את כניסת הכח עבור ספק הכח החיצוני, יציאת Mini DisplayPort, יציאת HDMI וגם USB Type-C 10Gbps נוסף.
כל הפתחים שאתם רואים עם גופי הקירור בצבע ברונזה מאחוריהם, הם פתחים ליציאת אוויר חם ממערכת הקירור הפנימית של ה-G7.
תחתית המחשב הוא האיזור ממנו אוויר טרי נכנס אל המערכת בשביל לעבור דרך גופי הקירור השונים.
מבט אל תוכן המחשב מספר לנו הרבה כשזה מגיע להנדסה ולעיצוב של ה-G7. לפני הכל, אנחנו מבינים למה הוא זול ומה למעשה GIGABYTE עשתה כאן. תכן החומרה הפנימי הוא תכן שעוצב עבור מחשב קטן יותר עם רכיבים שאפשר להרחיק אותם בשביל "לשחק" עם גדול המחשב. ברמת העיקרון, זאת החומרה שתמצאו גם במחשב ה-G5. אין כאן שימוש בגודל הנוסף בשביל להגיל את הסוללה, גופי הקירור איזור הממשקים או אפילו הרמקולים. זה פשוט מחשב 15.6 אינצ' באריזה של מחשב 17.3 אינצ'.
עם המחשב מקבלים כונן M.2 nvme אחד וישנו ממשק המאפשר להתקין כונן נוסף במידה ותרצו להרחיב. עוד אפשר לראות בתמונה הם אחד מצמד הרמקולים הפשוטים של המחשב הזה. הדגם שאנחנו קיבלנו מכיל כונן של 512GB.
מערכת הקירור היא העתק של מה שראינו בדגם ה-G5 כאשר הליבה הגרפית עם הזיכרונות שלה מקבלת איזור אחד, והמעבד של אינטל מקבל איזור משלו כששני האיזורים הללו מחוברים בצינורות קירור המובילים אל איזור המאוורר.
הזיכרון הוא מסוג DDR4 SODIMM ומגיע בשני ערוצים (בדגם הזה שניים של 8GB). קל לשדרוג, קל להחלפה, פשוט מאוד.
מטען ה-150W עצמו קטן, וזה טרנד שאנחנו נהנים לראות במחשבי הגיימינג החדשים. בעבר נאלצו המשתמשים לסחוב בלטות עצומות עבור המחשבים הניידים, מה שהופך אותם להרבה פחות ניידים. בכל זאת, נשמח לראות גם את עולם המחשבים הניידים לגיימינג עובר למטעני Type-C, גם אם זה אומר שבשל אילוצים טכנולוגיית ההספק יהיה מוגבל, או שיאלץ המשתמש לעשות שימוש בשני ממשקי Type-C בו-זמנית בשביל לקבל עוצמת טעינה מלאה. הרעיון של לאחד את כל אמצעי הטכנולוגיה תחת מחבר אחד הוא רעיון שאנחנו מברכים אותו.
גם המקלדת של ה-G7 היא אותה המקלדת שפגשנו ב-G5, כזאת שמותאמת למחשבי 15.6 אינצ' ולכן יש שוליים מכובדים למדי. באופן כללי אנחנו מוצאים את המקלדת הזאת נוחה. יש מרווח לחיצה בריא והמרחק בין מקשים יוצר תחושה מוכרת לאלו שרגילים להשתמש במקלדת שולחנית רגילה.
כן היינו שמחים אם לפחות החלק זה היה גדול יותר ומשתמש בשטח החדש שקיבל. מקלדת למחשבי 17.3 אינצ' יכולה לדמות קרוב למקלדת שולחנית כשזה מגיע למרחק בין המקשים ולמתן שטח גדול יותר עבור מקשים כאלה ואחרים.
משטח המגע במחשב הזה אכזב אותנו. מדובר במשטח מחוספס, לא נעים להחלקה ועם עקיבה שאינה מדויקת במיוחד. גם הפידבק של לחיצה עם המשטח הזה לא טובה, ולעיתים מגיבה רק בתנאים מסוימים. רק למקרי חירום – שימוש במשטח הזה יהיה מומלץ, אחרת, אנחנו רואים בעכבר צורך גם בשימוש סטנדרטי שאינו גיימינג עם ה-G7.
התצוגה היא תצוגת IPS טיפוסית בתדר רענון של 144Hz וברזולוציה של 1920X1080. זה שילוב סטנדרטי למדי עבור כל תצוגת גיימינג זולה מודרנית. כפי שניתן לזהות בתמונה, המחשב יכול להגיע גם ללא מערכת הפעלה במחיר מוזל יותר. התקנו על שלנו חלונות 11.
מבחני הביצועים מראים לנו את מה שאנחנו כבר יודעים – אותה החומרה בדיוק במארז קצת גדול יותר לא באמת משנה את התמונה. הדבר היחיד שהבחנו בו הוא שבשל טמפרטורת עבודה מעט יותר בריאה קיבלנו קמצוץ קטן של תוספת ביצועים עם ה-G7 על פני ה-G5 אותו בחנו בעבר.
מעבר לזה – הביצועים זהים לחלוטין בכל הקטגוריות, פשוט כי מדובר באותה החומרה בדיוק. הסיכום שלנו יהיה דומה מאוד לסיכום אשר נתנו למחשב ה-G5 אותו בחנו בעבר. מבחינתנו הסקירה הקצרה הזאת מטרתה להודיע לקוראים כי מדובר במחשב נייד כמעט זהה אשר פשוט מגיע במעטפת גדולה יותר פיזית עם מסך 17.3 אינצ'.
לא מדובר במערכת מולטימדיה מפלצתית עם מסך מרהיב או רמקולים חזקים, וגם לא במפלצת של חיבוריות עם Thunderbolt וטעינת USB אלא בטייק מודרני על מחשב נייד מוזל לגיימינג, הפעם בתקן גודל קצת יותר גדול מאשר 15.6 אינצ'. איכות הבניה פשוטה ומשטח המגע שווה דילוג עבור עכבר איכותי.
הביצועים בפועל טובים, אפילו מעולים בשביל תצוגת 1920X1080 בתדר 144Hz וזה המקום הטבעי עבור ליבות גרפיות כמו ה-RTX 4060 במובייל, לפה הוא שייך. כן נגיד שבשונה מה-G5 יש כאן תוספת משקל כאשר המחשב מגיע למשקל של 2.53 קילוגרם שהם כ-230 גרם יותר ממה שקיווינו שגרסת 17.3 אינצ' תשקול למחשב עם תכן זהה לזה של מחשב 15.6 אינצ'. הרי הסוללה היא באותו הנפח של 56 וואט-שעה בכל מקרה.
במחיר של כ-5,100 שקלים אנחנו רואים במחשב הזה תמורה טובה למדי, שכן מחשבי גיימינג מהירים משמעותית יזנקו מעל תגי מחיר של 7,000 שקלים בשוק הנוכחי.
יהיה מעניין לראות כיצד מחשבי גיימינג זולים שכאלה יראו בדור 14 של אינטל. יש הזדמנות לחשוב מחדש על אלמנט המולטימדיה והחיבוריות כאשר ישנם בקרים וערכות שבבים חדשות.