לקחנו לסקירה את הקומפקטית החדשה של Corsair, מקלדת מכאנית מדגם K60 PRO TKL RGB, וחזרנו עם רשמים שכדאי לכם להכיר
על Corsair ושוק המקלדות
יצרנית החומרה והציוד ההיקפי Corsair שלחה אלינו את המקלדת המכאנית הקומפקטית החדשה שלה מדגם K60 PRO TKL RGB. בעולם שבו היצע המקלדות אינסופי, חיפשנו את השימושים וקהל היעד הפוטנציאלי של מקלדת הגיימינג הבינונית בגודלה.
בשנים האחרונות עולם המקלדות למחשבים האישיים צמח וגדל למימדים גדולים עם הרבה קבוצות נישה שונות. נכון לעתה קבוצת המשתמשים הגדולה ביותר בשוק היא בעיקר זאת שמשתמשת במקלדות המשרדיות הסטנדרטיות במחשבים האישיים, אלו מקלדות גדולות ומגוונות בפונקציות שונות אך לרוב בעלות אמינות מכאנית בינונית בשל שימוש בלחצני ממברנה סטנדרטיים מגומי.
ישנו קהל אשר משתמש במקלדות מכאניות שונות קנויות שמוכרים בחנויות המחשבים ומוצרי החשמל. ישנו גם קהל קצת יותר שאפתני שרוכש מקלדות מכאניות במהדורות מוגבלות עם שלל שכלולים וחומרים איכותיים יותר. המשוגעים לדבר גם אוהבים להרכיב את המקלדות לעצמם עם לוחות מודפסים שונים ולחצנים בהזמנה אישית יחד עם הרבה עבודה והשקעה של שעות רבות.
Corsair ידועה בעיקר בנתח השוק של אלה שרוצים פתרונות גיימינג והקלדה מחנויות המחשבים השונות. זו ה-K60 PRO TKL, המקלדת החדשה אשר עושה שימוש בלחצנים תוצרת עצמית ומגיעה בתקן גודל קומפקטי. אפשר לקרוא לזה מקלדת 80 אחוז, אבל השם TKL או Tenkey-less מסמל שלמקלדת זאת אין לחצני ספרות. מקלדת זאת מתומחרת ב-99 דולר או 500 שקלים פה בארץ.
הצד הימני מכיל לחצני כיוון יחד עם פונקציות שימושיות לניווט דוגמת Home ו-End. איזור האותיות סטנדרטי למדי וכולל כל מה שאפשר לצפות ממקלדת למחשב האישי לכלול כולל לחצן Windows. השורה העליונה מכילה את מקשי ה-F עד F12 עם פונקציות משניות שמפעילים באמצעות כפתור FN.
המקלדת עשויה פלסטיק כאשר חלק של הלחצנים מקבל שילדת אלומיניום. המקלדת בנויה היטב ואינה חורקת או מתעקמת כשמפעילים עליה כח.
מקלדת זאת מקבלת הזנה כח דרך מחבר USB Type-C באמצעות כבל למחבר Type-A שמקבלים איתה.
הלחצן בו Corsair משתמשת נקרא OPX. לחצן אופטו-מכאני ליניארי אשר רושם לחיצה לאחר מרחק של מילימטר אחד. משמעות המילים הללו היא שמדובר בלחצנים להם רמת התנגדות זהה בכל שלב בלחיצה, דבר אשר משתמשים רבים מעדיפים על פני לחץ משתנה.
מכסי הלחצנים עשויים פוליקרבונט, חומר פשוט ואפקטיבי. הפרימיום של השוק הזה נחשב שימוש בפלסטיק ABS, לרוב רב-שכבתי. המהדרין אפילו בוחרים בקרמיקה או מתכת.
איכות היציבות של המקשים על גבי הלחצנים בינונית לכל היותר. לצערנו יש הרבה חופש והתנדנדות של המקשים, וזה לא מצב אופטימלי.
תחתית המקלדת עשויה כולה מפלסטיק. ישנן שתי רגליות להרמה בזווית של 8 מעלות. ישנם גם כמה פדים קטנים מגומי לשמירה על היציבות.
נורות החיווי של המקלדת כוללים שימוש ב-CAPSLOCK, נעילת מקש Windows ונעילת גלילה, Scroll Lock.
המקלדת שברשותנו מכילה כיתוב באנגלית בלבד והלחצנים הינם בתצורת QUERTY מסורתית. מקלדות K60 PRO TKL שנמכרות בארץ יגיעו גם עם חריטה בעברית שתאפשר מעבר של נורות ה-RGB דרכם.
למקלדת נורות RGB עבור כל אחד מלחצניה.
תוכנת ה-iCUE של Corsair משמשת לשליטה במקלדת. אפשר לקבוע את תצורות ה-RGB השונות, לעדכן קושחה ולהחליט על דברים כמו Polling Rate, הקצב בו נדגם מידע מהמקלדת. ניתן לקבוע את הערך הזה ל-8,000Hz בשביל 8,000 דגימות בשניה. אמנם, לרוב המשתמשים המוחלט גם 2,000 או 4,000 הם מעל ומעבר בהתחשב בזמן התגובה הממוצע של משתמש.
חווית השימוש וסיכום
עבורנו השימוש במקלדת TKL הוא מעבר ממקלדת בגודל מלא. בשנה האחרונה התרגלנו להשתמש ב-K70 RGB PRO (ביקורת כאן). עבורנו מקלדת מלאה היא חלק רגיל מהעבודה בשגרה מזה שנים רבות שכן לעיתים פעולות חשבון באות בקלות עם המספרים בצד הימני.
הדבר הראשון שקורה במעבר בין מקלדות שכזה הוא מה שאנחנו קוראים לו אפקט הפאנטום. היד רוצה לגשת לדברים שכבר לא קיימים במקלדת החדשה כמו גלגל ווליום ולחצני ספרות. אז זה משהו שצריך להתרגל אליו אז כבר אחרי כמה ימים מתחילים להסתגל.
עוד דבר נוסף הוא המעבר מלחצני Cherry MX Red ללחצני OPX שהם רכים משמעותית ורגישים משמעותית. כאמור, לחיצה נרשמת כמילימטר בודד של תנועה בלחצן.
בימים האחרונים כתיבה של תוכן ושימוש כללי התבצע ב-K60 PRO TKL והחוויה באופן כללי טובה. לחצנים רכים וכתיבה עיוורת בעברית באים יחסית בקלות, אבל דבר שצריך הסתגלות קצת יותר ארוכה היא רגישות הלחצנים עצמם. הסיבה שלחצני OPX רגישים כל כך היא בעיקר קהל הגיימינג.
הטענה של Corsair היא שלעיתים מרחק גדול של לחיצה עלול להביא לשהיה ארוכה לפני פקודה ולמעשה דיליי כשמדובר בתגובתיות במשחקים. אנחנו חייבים להודות שלפחות בתחום הזה Corsair הצליחה לקלוע למטרה. בגיימינג שימוש במקלדת מרגיש מאוד תגובתי, מאוד מהיר. בין אם זה במשחקי יריות או ב-Pizza Tower (שחקו, אתם מפסידים אם לא), תחושת התגובתיות הכללית של ה-K60 PRO TKL מרגישה מעולה.
בכתיבה המצב קצת שונה. קל בהשענות או במנוחה על המקלדת ללחוץ בטעות או פעמיים על מקש וזה משהו שאי אפשר לשנות, כל לחצני OPX עובדים. אם הייתה לנו משאלה אחת לגבי המוצר הזה, זה שהיינו מסוגלים לשנות את הנקודה בה נרשמת לחיצה. אם היה אפשר לשנות את זה ממילימטר אחד ל-2 או 3, זה היה משפר עבורנו את חווית ההקלדה ומסיר כמות מכובדת של שגיאות והקלדות כפולות.
כמובן שזמן השימוש הוא חלק גדול מהפחתת שגיאות, ולאחר כמה ימים של שימוש הופחתה כמות הלחיצות הטועות והכפולות.
ה-K60 PRO TKL של Corsair היא מקלדת פשוטה בפילוסופיית עיצוב שלה. מקלדת קומפקטית עם משקל של קילוגרם אחד, מיועדת בעיקר לגיימינג. לחצני ה-OPX הרגשים מעולים לגיימינג אך הסתגלות עבורם לכתיבה כללית לוקחת זמן מה.
האם המקלדת הזאת שווה 500 שקלים? ובכן, זה לא המחיר הנמוך ביותר אשר ראינו למקלדת מכאנית בתצורת TKL. מקלדות מכאניות בתצורת TKL נפוצות בטווח המחירים של 300-400 שקלים עבור לחצני Cherry MX למיניהם. משמעות הדבר היא שהפרימיום מגולם בשימוש לחצני ה-OPX. מי שיכול ליבוא מחו"ל צפוי לשלם קצת פחות, אז חצי נחמה פה.
ספציפית, אנחנו חושבים שמחיר מקומי וגם מחיר רשמי קצת נמוך יותר היה יכול לעשות ל-Corsair קצת יותר מוניטין חיובי בנושא, שכן השוק הזה מאוד תחרותי ואם רוצים שתכונה מיוחדת תחדור אל השוק צריך שיהיו משתמשים שיאמצו אותה. אנחנו בטוחים שבהמשך השנה ואולי בבלאק פריידי אנחנו נרארה הנחות, ובמחיר קצת נמוך יותר המלצה על ה-K60 PRO TKL תהיה קלה משמעותית. מחיר נמוך יותר גם יכפר על החופש היחסי בלחצנים שמצאנו במקלדת, דבר שמאפיין לחצן יחסית משוחרר. זו לא הייתה בעיה גדולה במיוחד אם רגישות הלחצן עצמו לא הייתה כה גבוהה.