דור ה-Xeon החדש של מפתחת השבבים יוכל להציע קפיצה אדירה במספר ליבות העיבוד הזמינות לעולם השרתים
בזמן שבשוק הביתי אנו מחזיקים אצבעות להפיכתם של מעבדים בעלי ארבע, שש ושמונה ליבות לסטנדרט הבסיסי החדש של השוק – נראה כי עולם המעבדים עתירי העוצמה עבור שרתים עשוי לקבל צעד גדול עוד יותר קדימה, כבר בשנה הקרובה.
אתר סיני הציב למכירה גירסת הנדסה מוקדמת לשבב הדגם של משפחת ה-Skylake-EP העתידית של אינטל, שתהיה חלק מפלטפורמת ה-Purley – ה-Xeon E5-2699 v5, שכולל מספר עצום של 32 ליבות עיבוד פיזיות ו-64 ליבות עיבוד וירטואליות (תודות ל-HyperThreading), עבור תושבת חדשה שעונה לשם LGA3647 ומסתמנת כגדולה ביותר של אינטל מאז ומעולם.
הדגם החדש והמפלצתי הזה אמור לקבל השקה רשמית רק מתישהו במהלך השנה הבאה, אך כשזה יקרה – תהיה זו קפיצה של 10 ליבות עיבוד פיזיות ו-20 ליבות עיבוד לוגיות לעומת דגם ה-E5 המוביל של החברה כיום, ה-Xeon E5-2699 v4. אפילו מעבד ה-Xeon E7 האימתני והמתקדם ביותר בארסנל הנוכחי של החברה כולל "רק" 24 ליבות עיבוד פיזיות, ומחוויר בהשוואה לדור החדש הזה שבדרך.
לפי כל הסימנים, הקפיצה במספר ליבות העיבוד איננה 'יוזמה' ישירה של אינטל – אלא דרך להבטיח את המשך התחרותיות אל מול AMD, לכאורה, אשר מכינה אף היא מעבד לעולם השרתים שיכלול 32 ליבות עיבוד Zen פיזיות ו-64 ליבות לוגיות (עם טכנולוגיית ה-SMT) להשקה אי שם בשנה הבאה, תחת פלטפורמת ה-Naples החדשה שלה.
ראוי לציין כי כיום ניתן לאכלס עד ארבעה מעבדי Xeon E5 בלוחות אם ייעודיים, ובהנחה שיכולת זו תשמר גם בדור החדש – ניתן יהיה ליצור יחידה בת לא פחות מ-128 יחידות עיבוד פיזיות מתקדמות שכאלה ביחידה במימדי 1U סטנדרטיים
ה-Xeon E5-2699 v5 עתיד להציע מעטפת תרמית של בין 135 וואט ל-165 וואט, כאשר דגם ההנדסה המוצע מספק תדר עבודה בסיסי של 2.1GHz (כנראה לצד תדר טורבו גבוה בכמה מאות מגה-הרצים, בדומה לדגמים מקבילים נוכחיים) ותג מחיר נדרש שמתורגם לכ-3,850 דולר – אם כי סביר להניח שהמחיר המומלץ הרשמי של הדגם, כשיושק, יהיה גבוה עוד יותר, וינוע היכנשהו בין 4,000 ל-5,000 דולר ליחידה.
כל הנתונים הללו עשויים להישמע זרים ומוזרים עבור הצרכן הביתי הממוצע, אך בסופו של דבר יש כאן התקדמות טכנולוגית חשובה שככל הנראה תשפיע בהמשך על כל מוצריה של ענקית השבבים – מי יודע, אולי בעוד שנתיים כבר נוכל לראות מעבדי 'אקסטרים' ביתיים עם 14 או 16 ליבות עיבוד? נחיה ונראה.
פאק
Adam Brener מפחיד חח
Yaron Alperson
פייי
הDATA CENTERS החדשים… מפלצות מחשוב לתמיכה בכל השיט שאנחנו מעלים
הקפיצה במספר ה-Cores היא די צפויה בתחשב במספר שהיה בפלטפורמות Grantley ו-Grantley Refresh, שם היו 18 ו-24 בהתאמה.
מה שכן, אני תמיד תוהה מי האדיוט שקונה Engineering Samples.. זו אינה הגרסה הסופית של המעבד, שעובר מספר איטרציות לפני שהוא יוצא לשוק. בכל מקרה אין מה לעשות איתו כרגע כיוון שאין לו לוח עם תושבת מתאימה.
"האדיוט" הוא בעצם כל חברה בתחום השרתים שתרצה להוציא לשוק מערכת עם המעבד ברגע שהוא יושק רשמית. לרוב אינטל גם נותנת את התכנון של הלוח אם והפתרון הטרמי. נראה לי במקרה הזה שהם השיגו את המעבד בדרך לא הכי כשרה.
"האדיוט" הוא בעצם כל חברה בתחום השרתים שתרצה להוציא לשוק מערכת עם המעבד ברגע שהוא יושק רשמית. לרוב אינטל גם נותנת את התכנון של הלוח אם והפתרון הטרמי. נראה לי במקרה הזה שהם השיגו את המעבד בדרך לא הכי כשרה.
איך אתה חושב שביום ההשקה כבר יש לוחות וזכרונות תואמים? מישהו צריך לייצר אותם לא? בשביל לייצר צריך כמה דוגמאות כדי לוודא שזה עובד כמו שצריך ולעשות בדיקות. בדרך כלל הם קונים אותם אבל לפעמים אינטל מחלקת אותם מתוך אינטרס הדדי.
מכאל, אמרת בעצמך. אינטל משתפת פעולה עם יצרנים ו-OEM ומספקת להם דוגמאות כאלה כדי שכבר ביום השקת המוצר יהיו חומרה ותוכנה המתאימות לו. את המעבד המדובר אינטל כבר חילקה (וסביר להניח שכך דלף), אז התמיהה בעינה עומדת – מי יקנה את זה?
יש מצב חחחחח
Eldad Rozilio המחשב הבא שלך?
Shlomi Yosha חחח כנס תראה בכמה מוכרים את המעבד?
חיני חינם ?
חחחחחח ץחשוב כמה כאלה יש לנו
כן ליי, ליי ליי ליי ליי
חחחחחח אינטל אינסייד
תדר עבודה בסיסי של 2.1GHz נמוך לבית ( מיועד לשרתים )
לא שווה הרבה .
איך בעריכת וידאו ?
כמה ערוצי זכרון 4 או 8 ?
אינטל לא מביאה כבר שנים דור חדש ושינויים מהותיים
10% משנה שעברה בלי פיתוח שפות למעבד ,
מוציא חשק לקנות .
מעט מידי. מאוחר מידי.
אנחנו שנים כבר עם אותו סדר גודל של ביצועים בשרתים ואינטל פשוט חברה שמנצלת את המונופול שלה בשוק.
כל דור שיפור מזערי של 5-10% זה בדיחה.
נקווה שAMD עם ה-ZEN יתנו תחרות סוף סוף ונראה את השוק מתקדם חזרה לחדשנות.
כן, 32 ליבות זה נהדר, אבל זה משהו שכבר היה ניתן לעשות לפני שנתיים.
הקצב צריך להתקדם כדי שגם מעבדים ביתיים יהיו לבסוף עם 32 ליבות