5Ghz על קירור אוויר לא מספיק לכם? בתערוכת CES 2017 קיבלנו הדגמות מרשימות לתדרי השיא האמיתיים שאליהם מסוגלים להגיע המעבדים השולחניים החדשים של אינטל
אינטל בשיתוף עם HWBOT, גוף הגדול ביותר בכיום לאוברקלוקינג תחרותי מדגימים בתערוכת CES 2017 את יכולות המעבדים החדשים של אינטל תחת קירור אקסטרים. ה-Core i7 7700K היה הכוכב בתחרות זאת והוא הובא לתדרים גבוהים במיוחד.
כמה מהאוברקלוקרים הטובים ביותר בעולם קיבלו עשרות מעבדים ולוחות אם במטרה להגיע לתדרים הגבוהים ביותר תחת קירור לא-קונבנציונאלי.
בין האוברקלוקרים נמצא גם Der8auer הגרמני, נציג אסוס שהצליח להשיג תדר של קצת יותר מ-7300 מגה-הרץ (!) באמצעות הליום נוזלי.
אחת העובדות המעניינות בהישג הזה הוא שכל הליבות פעלו יחד עם טכנולוגיית ה-HyperThreading. מדובר באחד מההישגים המרשימים לאוברקלוקינג תחרותי עד כה בעולם המעבדים. מתח הפעולה בפועל היה בסביבות 1.75 וולט.
נכון לרגע זה סטטיסטיקת האוברקלוקינג של שבבי Kaby Lake החדשים היא חיובית בהחלט. נראה שרוב המעבדים המשתתפים כיום באתרים כמו hwbot מסוגלים להגיע בקלות יחסית לתדר יציב של 5 גיגה-הרץ. כבר תועדו מעבדים על קירור אוויר שהשיגו יציבות מוחלטת של 5.1 ואפילו 5.2 גיגה-הרץ.
ישנו גורם חשוב בהשגת תוצאות אלו והוא תהליך שנקרא delid, בו מוסר מכסה הנחושת שמעל המעבד והמשחה הטרמית הזולה מוחלפת במתכת נוזלית בעלת תכונות הולכה גבוהות משמעותית.
יש כאלו שאפילו משאירים את ליבת העיבוד חשופה לחלוטין ומצמידים אליה את גוף הקירור. כמובן שחשוב לזכור שהליבה החשופה שבירה ורגישה משמעותית ללא ההגנה שלה ולחץ יש להפעיל לחץ מתון.
כל כך ילדותי ולא לעניין חנקן
אף אחד כאן לא יעבוד עם חנקן
כל נושא החנקן לעבוד על אנשים בעיניים ולגרום להם פנטזיות .
אוברקלוקינג תחרותי הוא נישה ותחביב. חשוב שאנשים יבינו את זה
אהבה לשיפוץ ושיפור מכוניות עד להגעת חוסר חוקיות לנסיעה בכבישים היא נישה ותחביב
בניה והטסת טיסנים בשלט היא נישה ותחביב
חשוב שאנשים יבינו שהדבר הזה קיים, במידה וירצו להתנסות בו לצורך הנאה. מי שלא נראה לו לא חייב להשתתף.
לא הבנתי מה בדיוק החוכמה הגדולה לבצע אוברקלוקינג.
הרי לא מדובר בהאקינג, אלא בשינוי פשוט של הגדרות, ובהוספת קירור חנקן נוזלי שהוא גם די טריוויאלי.
אודה לך אם למי שיסביר ל'ירוק' כמוני את פשר ההתלהבות מהאוברקלוקינג.
אוברקלוקינג תחרותי הוא אחד מהדברים הקשים ביותר בעולם החומרה. "שינוי פשוט של הגדרות" היא ההגדרה הרחוקה ביותר שיש מאוברקלוקינג תחרותי. אנחנו רגילים לבצע אוברקלוק על ידי אותו שינוי פשוט, אוברקלוקרים תחרותיים זקוקים ל-101 הגדרות מתח, תדר ומה שבניהם, לפעמים באופן המילולי ביותר. יש תחרות נגד הזמן, נגד התנגדות החומרה לשינויים הכי מיקרוסקופיים בהגדרות מאוד ספציפיות ויש את האתגר הכימי שקיים נגד טמפרטורה קרובה לאפס המוחלט בה החומרה מתנהגת באופן שונה לחלוטין.
אוברקלוקרים תחרותיים דורשים התמחות ברמה גבוהה באלקטרוניקה ולוחות מודפסים על מנת לבצע שינויים פיזיים במוצרים כדי להגיע לאוברקלוקינג יציב וגבוה כמה שניתן
הייתי ממליץ בחום לקרוא קצת בנושא, אולי לצפות בסרטונים. זה בהחלט יתן פרספקטיבה יותר טובה על עולם האוברקלוקינג התחרותי
חברים יקרים שלי, אתם מגיבים אבל לא על מה שבאמת צריך.
כל התגובות שלכם עד עכשיו (ע"פ עובדות העבר) נכונות! _ (חנקן והליום זה לא מציאותי!)
אבל לדבר הכי חשוב שחוזר על עצמו אף אחד לא הגיב.
אני מזכירה לכם את פעולת ה DELID!
היה לנו אותו דבר עם מעבד DEVIL CANYON, שאם הייתם מרכיבים עליו את מאוורר BOX של אינטל… הייתם מגיעים ל 100C כבר במאמץ הקטן הראשון.
אם הייתם שמים עליו מאורר חדש כגון D14 המעבד היה יורד בשעת מאמץ ל 75-82 מעלות!
אבל אם היינו עושים לו DELID … במאמץ הוא לא היה עובר את ה 60C.
ואותו דבר עם החרא הזה!
אותי מעניינת שאלה אחת לגבי הנושא הזה:
האם אינטל עושה זאת בכוונה בכדי שמשתמשים בייתיים לא יוכלו להנות מתדרים גבוהים?
או…..
שזה נטו כסף ? (עלות של חומר מוליך)?
מה אתם אןמרים?
חמדנות או בורות?
חמדבורות. אני מניח שקצת מכל דבר. יש פה חסכון בכסף וחוסר התחשבות במיעוט שאכפת לו וכן עושה אוברקלוק. הרוב שלא עושה קובע שלאינטל יש סיבה מספיק טובה לא להשקיע בפתרון טרמי טוב למעבדי K
כמו שליאור אמר אוברקלוק זה תחביב כמו כל תחביב אחר כגון שיפורים לרכב או כמו גיימר שאוהב תמיד לשפר לכרטיס הכי טוב ולמסך הכי איכותי ולקבל כמה שיותר FPS . אני אוברקלוקר נטו ולא מעניין אותי משחקים וזה מה שעושה לי את זה – לנסות ולדחוף כמה שיותר את החומרה עם כל העזרים שיש ברשותי – במקרה שלי זה "רק" קרח יבש והחלפת משחה פנימית למעבד (Delid) ולהשתמש בלוחות הטובים ביותר לאוברקלוק , לבחור מעבד עם סיליקון מוצלח וזכרונות טובים (B-DIE) כדי להגיע לתוצאה טובה .
אוברקלוק זה לא כזה פשוט כמו ש- http://hwbot.org/user/shar00750/#My_Submissions