הוא לא חדש בשוק אך ממשיך להוות את אחת הבחירות המעניינות עבור הגיימר שרוצה לשלם פחות עבור מסך גיימינג מתקדם – בדקנו את M27Q של GIGABYTE, מסך 27 אינצ' בעל תדר ריענון גבוה
עולם מסכי הגיימינג ממשיך להתפתח בקצב משלו, וביחס לרכיבים השונים בעולם המחשבים והחומרה כמו מעבדים וכרטיסי מסך, נראה דווקא שקצב ההתקדמות בתחום הצגים גבוה ונמצא בקצב בריא של מוצרים חדשים בשוק.
מסך גיימינג באלפיה – GIGABYTE M27Q
לא מזמן הבאנו בפניכם את ההתרשמות שלנו ממסכים מתקדמים דוגמת ה-AORUS FO32U2P, שהוא מסך QD-OLED יוקרתי ומתקדם במיוחד. אמנם, לא רק עולם מסכי הפרימיום מרוויח מהתקדמות השוק ומהצורך של משתמשים להתחדש בתצוגות מתקדמות.
לעיתים, גם עולם המסכים הזולים הוא זה שמקבל מוצרים חדשים בעלות נמוכה במיוחד ובביצועים שתג המחיר טרם קיבל בעבר. את האיטם הזה אנחנו מקדישים למוצר שאמנם לא הושק לאחרונה אך כן קיבל שורה יפה של ירידות מחיר וממשיך להמכר בשוק עבור כל משתמש שרוצה מסך גיימינג רב-שימושי מבלי לשבור את חשבון הבנק.
קטגוריית מסכי ה-27 אינצ' היא כנראה החמה ביותר עבור משתמשים שמעוניינים להינות משטח עבודה גדול יותר מאשר זה שהציעה קטגוריית מסכי ה-24 אינצ' עד כה. ה-M27Q של GIGABYTE הוא אחד המסכים הבולטים כיום בשוק, ועבור אלו שמכירים את עולם המסכים והחומרה מדובר כבר כעת כרב-מכר של ממש בתקציבים הנמוכים יותר בסקאלת התקציב הטיפוסית עבור מסכי גיימינג.
ה-M27Q (תודה על השם הפשוט והקצר, אגב) הוא מסך 27 אינצ' בעל רזולוציית 2560X1440 אשר מבוסס על פאנל מסוג IPS בעל תדר תצוגה של עד 170Hz. משמעות הדבר היא שמדובר במסך שמיועד לא רק לגיימינג אלא גם לשימוש כללי כמו כתיבת מסמכים וצריכת תוכן.
נכון לעת השקת הסקירה הזאת – תוכלו אם תחפשו היטב למצוא את ה-M27Q בתג מחיר של קצת מעל לאלף שקלים. עבור סט תכונות שכזה מדובר באחד המסכים היחידים בשוק שמעניקים תמורה שכזאת. מה לגבי חווית השימוש עצמה? זו בעיקר השאלה שאנחנו באים לענות עליה בסקירה זאת.
באריזה ישנו המסך אשר כבר מגיע מחובר למעמד, בסיס מעמד לחיבור מהיר, ספק כח 65W עבור המסך, כבל HDMI, כבל DisplayPort וכבל USB Type-B ל-Type-A סטנדרטי בתקן 5Gbps. כמו כן, ישנו גם כבל מספק הכח לשקע החשמלי. היחידה שלנו הגיעה ללא כבל חשמל בעל הארקה בתקן ישראלי – על פי חוק מגיע לכם לקבל אחד, נא לבקש ולוודא במעמד הרכישה שאתם מקבלים אחד. חשיבות הארקה היא לא דבר שמוטל בספק עבור מוצרים מהסוג הזה.
במידה ומסירים את המעמד שמגיע מחובר – ישנה תקינת VESA 100 לחיבור עבור זרועות ותליה.
למסך עצמו צמד כניסות HDMI, כניסת DisplayPort, כניסת USB Type-C, כניסת USB Type-B יחד עם צמד יציאות Type-A כמפצל, וכניסת מחבר מספק הכח.
המסך הזה תומך בפונקציית KVM שכן ישנו מתג פנימי. עיקר פונקציה שכזאת עבור משמשת עבור, למשל, משתמש שמחבר שלט משחק בין קונסולה ובין מחשב ורוצה לעבור בין שניהם מבלי לחבר את השלט בכל פעם מחדש למכשיר אחר. מתג ה-KVM לוקח את הציוד שמחובר ב-USB ומעביר את השימושיות שלו בין תצוגות שונות.
שליטה במסך ומתג ה-KVM נעשית באמצעות ג'ויסטיק ומתג בגב המסך בחלקו הימני. לדעתנו השמה של המתג בתחתית המסך היא אופציה עדיפה, במיוחד בשימוש של כמה מסכים אחד לצד השני, אבל אולי זאת קטנוניות.
גוף המסך והמעמד עשויים בעיקר מפלסטיק, בהתאם למחיר הצנוע. בכל זאת, אין חריקות והכל בנוי טוב. המעמד עצמו לא מאפשר סיבוב בצירים X או Y אבל כן מקבלים כיוונון גובה וגם הטיה.
ביצועים – GIGABYTE M27Q
נתחיל מהדברים שמתארים את התכונות הנפוצות במסכים בעלי פאנל IPS. לפני הכל – אחידות תאורה. באופן כללי, אחידות התאורה ב-M27Q סבירה עם איזורים בהירים יותר בפינות מסוימות ובצד שמאל בדגימה שלנו. בפועל ההשפעה על כך יחסית נמוכה כאשר מסתכלים על תמונה בהירה. חשוב לדעת שבגלל שאין שחור אמיתי כמו במסכי OLED,
בכל הנוגע לזוויות צפיה, מציינת GIGABYTE עד 178 מעלות של זווית צפיה. אמנם, לא רק שאין סיבה להגיע לזוויות צפיה חדות מול מסך כזה, גם לא נמליץ על כך. ישנה הפחתה משמעותית בניגודיות כאשר צופים ב-M27Q מזוויות חדות במיוחד.
מהירות התגובה של פיקסלים ב-M27Q גם היא נחשבת לצנועה למדי, לפחות ביחס למסכים יקרים משמעותית. במבחן העקיבה אנחנו מבחינים בשאיריות פיקסלים שטרם התחלפו גם גם בנות 5 ו-7 מילישניות, דבר שמוביל אותנו לזמן תגובה של כ-9 מילישניות. בסך הכל, זאת לא תוצאה רעה במיוחד עבור מסך 170Hz אבל מצד שני גם חשוב לדעת שיתרון ה-170Hz כאן לא גדול, בהתחשב בזמן טיפוסי של כ-110 ריענונים נקיים לשניה. טכנית, אין נזק בשימוש מצב 170Hz, אבל גם לא הבדל מוחשי גדול באיכות התמונה בין מצב זה לבין 144Hz למשל.
בדיוק הצבע, ה-M27Q מדויק למדי מהמפעל בהגדרות ברירת-מחדל עם כיסוי שמתאים בעיקר לגיימינג, עם צבעים מעבר לכיסוי sRGB הסטנדרטי, בעיקר בערוץ האדום. לאחר כיול ידני אפשר להביא את הצג הזה לדיוק צבע של 99.7 אחוז בכיסוי sRGB ולכן אין כאן בעיית יכולת, אלא בעיקר בחירה חופשית של GIGABYTE לתת למשתמש כברירת-מחדל מצב תצוגה שיותר מיועד לצריכת תוכן ופחות ליצירתו.
נוסיף להכל שהתפריטים המוכרים והפשוטים לניווט של GIGABYTE הופכים כל פעולה במסך לנוחה.
השורה התחתונה – GIGABYTE M27Q
אהבנו
- מסך גיימינג IPS 2560X1440 בכאלף שקלים מהווה סטנדרט טוב לתמורה למחיר
- צבעים חיים מהקופסא, צבעים מדוייקים לאחר כיול
- תדר תצוגה מירבי של 170Hz הוא בונוס נחמד על פני 120Hz או 144Hz
- מתג KVM לשימוש בשני מכשירים בו-זמנית באמצעות שתי כניסות USB נפרדות למפצל פנימי עבור שלטים וציוד היקפי
פחות אהבנו
- זוויות צפיה מומלצות הן בזוית חדה פחות מהצהרת 178 המעלות של GIGABYTE
- אחידות תאורה בינונית וניגודיות נמוכה יחסית הופכים את המסך לעדיפות נמוכה עבור יצירת תוכן בהשוואה לגיימינג, הנאה מתוכן HDR היא לא אופציה ריאלית
- מעמד מסך ללא אפשרות סיבוב, אמנם במחיר יחסית נמוך ועם תמיכה ב-VESA לא מדובר בעדיפות גבוהה