האם טכנולוגיית ה-OLED בשלה מספיק בכדי להחליף את ה-IPS בחלק הגבוה של שוק המסכים הביתיים?
אמצעי תצוגה בטכנולוגיית ה-OLED (ר"ת Organic Light Emitting Diode) הפכו לבחירה המועדפת על רבים כמעט בכל רמות המחיר של עולם המובייל ועולם המחשוב הלביש, ולבחירה פופולרית ברמות הגבוהות של שוק הטלוויזיות הביתיות. כעת, LG מסמנת את שוק מסכי הגיימינג השולחניים בתור המטרה הבאה עבור ה-OLED האישי שלה – עם דגם 27 אינץ' חדש שיעלה לכם לא פחות מ-1,000 דולר. לפני מס.
דגם ה-27GR95QE-B מצטרף אל משפחת ה-UltraGear של החברה הקוריאנית, עם תצוגה בגודל אלכסוני של 26.5 אינץ' ברזולוציית 2,560×1,440 פיקסלים שמגיעה לקצב רענון של עד 240 הרץ, לצד ניגודיות סטטית של 1:1,500,00, תצוגת גוונים בעומק 10 ביט, תמיכה בתכני HDR10, כיסוי של 98.5 אחוזים מגווני תקן ה-DCI-P3, כיול מקצועי לכל פאנל היישר מהמפעל וגם זמני תגובה של 0.3 מילישניות בלבד – שמיועדים להוות את היתרון התחרותי המשמעותי ביותר לחובבי הגיימינג במסך OLED ביחד לטכנולוגיות ה-IPS וה-TN הנפוצות יותר.
המסך מציע זוג חיבורי HDMI בגודל מלא (כנראה בגרסה 2.0, אם כי יש סיכוי כי מדובר גם בתקן ה-2.1 העדכני יותר), חיבור DisplayPort 1.4 יחיד עם תמיכה ב-DSC, זוג חיבורי USB 3.0 בממשק Type-A, חיבור אוזניות ומיקרופון משולב עם תמיכה בתקן Headphone:X של DTS, תאימות לתקני FreeSync Premium ו-G-Sync עבור טכנולוגיית VRR, הארה מובנית אחורית ויכולות ארגונומיות לא רעות של הטייה בשני צירים, התאמה גובה לאורך ציר של 110 מילימטרים ותמיכה בסיבוב של תשעים מעלות על ציר.
באופן די מפתיע, ב-LG לא חושפים בינתיים את הבהירות המירבית אליה מסוגל להגיע המסך, אך יש סיכוי סביר שהנתון הזה יהיה גבוה מזה של רוב מסכי הגיימינג האחרים בשוק המבוססים על טכנולוגיות ה-LCD, מה שיעניק גם אימות עבור תקן כדוגמת DisplayHDR True Black 500 או DisplayHDR True Black 600. ה-27GR95QE-B יחל במכירה מוקדמת במהלך חודש דצמבר, עם מחיר מומלץ של 999 דולר כאמור, לפני מס – או 3,415 שקלים בהמרה ישירה, כאשר תוספת ערך המע"מ המקומי מקפיצה כבר את הסכום הזה מעל לרף של 4,000 שקלים.
לא בטוח שה-27GR95QE יצליח להפוך ללהיט גדול כשמסכי IPS בעלי גודל, רזולוציה וקצב רענון דומים ניתן להשיג בכמחצית ממחירו (LG עצמה מציעה כעת מסכי IPS של 27 אינץ' עם רזולוציית FullHD צנועה יותר וקצב רענון של עד 240 הרץ במחיר התחלתי של 200 דולר בלבד – או חמישית ממחיר גרסת ה-OLED הטרייה) – אך צריך להתחיל היכנשהו, וכמו שמחירי ה-OLED חוו הצטמקות משמעותית בתוך שנים בודדות מאז כניסתם אל שוק המחשבים הניידים, ניתן לקוות כי גם מסכים בעלי קצב רענון מהיר שנהנים גם מבהירות וניגודיות נהדרים יהפכו לעממיים יותר בגלגול השני, השלישי או הרביעי שלהם.