עם ירידת מחיריהם ועליית הפופולריות של מערכות מחשב התומכות בלעדית ב-DDR3, אין, על פי אנדי פאול, סיבה שלא לקנות DDR3.
כמו עם כל השקה של חומרה חדשה ומבטיחה, גם עם הדור השלישי של טכנולוגית ה-DDR, המחירים היו גבוהים בהתחלה. הדבר היחיד שגרם לזכרונות להמכר עוד בטרם השקת ה-Core i7, היה יכולת המהרה שטרם נראתה בזכרונות DDR. עם זאת, בינתיים מספר דברים השתנו: אינטל השיקה את ה-Core i7, שתמך בלעדית ב-DDR3, חברת AMD השיקה את מעבדי ה-Phenom II, שבקר הזיכרון שלהם תמך בשתי הטכנולוגיות, ובקרוב גם תשיק תושבת AM3 שתתמוך בלעדית ב-DDR3.
על שינויים אלו רוכב אנדי פאול, אחד ממייסדי ונשיא יצרנית הזכרונות קורסאיר, בראיון שנערך עימו לאחרונה. בין היתר, ציין פאול שעם התחלת שיווק זכרונות DDR3, לא נתקל הזיכרון כמעט בבעיות תאימות או ביצועים, ושהמחיר הולך ונעשה לשיקול זניח. "4 או אפילו 6 גיגה-בייט של DDR3 נכנסים עכשיו בקלות לתקציב של מערכת מחשב ממוצעת. למעשה, אפשר לקנות 6 גיגה-בייט של זיכרון באיכות גבוהה ומתאים לאוברקלוק מתוצרת קורסאיר בפחות מ-100 דולרים".
למרות ש-DDR2 עדיין אינו מהווה חיסרון בשום מקרה, הצביע נשיא קורסאיר על העובדה שלא מדובר בבחירה ברמת הזיכרון בלבד, אלא ברמת המערכת כולה. "אם זה מעבדי Phenom מבית AMD שמיוצרים בתהליך ייצור של 65 ננו-מטר או Core 2 Duo, זה יהיה עם לוח תומך וזיכרון DDR2. אם המשתמש מעוניין ב-Core i7 או מעבד Phenom II בעל תמיכה ב-DDR3, יבחר הלקוח בלוח התואם זיכרון DDR3, וכמובן זיכרון DDR3".
עם הירידה בתהליכי הייצור, התאפשרה ירידת מחיר קיצונית תוך כדי שמירה או שיפור ביצועי הזיכרון (במיוחד התזמונים) שעד עתה היוו מחלת ילדות קשה של הטכנולוגיה. ירידת מחירים זו אפשרה לרכוש זכרונות במהירות ונפח שלא התאפשרו בעבר. "מבחינתי, למערכת מחשב בעלת יכולת לתמוך בערוץ זיכרון משלוש (Triple-Channel), כמות הזיכרון האופטימלית תהיה 6 גיגה-בייט בשלושה מודולים, או 4 גיגה-בייט למערכת מחשב בעלת ערוץ זיכרון כפול, בשני מודולים".
עם צמיחת הפופולריות העתידית של חלונות 7 בגרסאת 64 ביט, מצפה נשיא קורסאיר שמתכנתים יתחילו ליצור תוכנות ומשחקים שישתמשו ב-64 ביט, וכמובן בכמויות הזיכרון המוגדלות שיגיעו איתו. "אפילו עכשיו, רבים מלקוחותינו רוכשים מערכות בעלות 12 גיגה-בייט של זיכרון".