דיווח חדש מצהיר כי מחיר מעבד ה-Threadripper המוביל עשוי להיות נמוך מהצפוי, ונמוך משמעותית מהעלויות עליהן הכריזה אינטל במשפחת ה-Skylake-X שלה
ההמתנה לבואם של משפחת מעבדי ה-Threadripper עתידה להיות מאתגרת בהחלט, בהתחשב בהבטחה הגדולה שהם טומנים בחובם עם כמות ענקית של ליבות עיבוד ופלטפורמה עם מאפיינים ייחודיים שגורמים אפילו למיטב מאת אינטל להחוויר מעט בהשוואה – ונראה כי יש לנו סיבה טובה לצפות לשלל גדול של דיווחים ושמועות אשר ילוו אותנו מעתה ועד ליום ההשקה המיוחל.
שמועה ראשונה ומעניינת מאוד שמגיעה אלינו מצהירה כי ב-AMD ממש לא יחסכו על גיוון במשפחת המעבדים הביתיים שבדרך, עם תשעה דגמים שונים שיכילו בין 10 ל-16 ליבות עיבוד, עם או בלי תמיכה בטכנולוגיית ה-XFR לדחיפה מירבית עבור תדר העבודה שתסומן בתוספת 'X' לשם הדגם.
דגם הדגל החדש יהיה ה-Ryzen 7 1998X לכאורה, עם 16 ליבות עיבוד פעילות בהתבסס על שתי יחידות CCX מלאות שישולבו יחד עם מצע ותושבת בודדת, ויהנו מתדר בסיס מרשים של 3.5GHz, תדר המהרה מירבי של עד 3.9GHz ומעטפת תרמית של 155 וואט. דגם בשם Ryzen 7 1998 יספק תדרי עבודה נמוכים בכ-300MHz וללא תמיכה ב-XFR, כאמור.
בהמשך הרשימה של Threadripper ניתן למצוא צמד מעבדים עם 14 ליבות עיבוד שיתבססו על מעטפת תרמית זהה של 155 וואט, שלושה מעבדי 12 ליבות שיציעו גם מעטפת תרמית מוקטנת של 125 וואט, ועוד שני מעבדי 10 ליבות עם מעטפת של 125 וואט גם עבורם – כאשר כדאי להזכיר כי כל הדגמים הללו יהנו מ-64 עורקי PCI-Express 3.0 שיוצאים מהמעבד אל החריצים החשובים השונים בלוח האם, וגם מתמיכה בארבעה ערוצים אל בקר זכרון ה-DDR4 של הפלטפורה, זאת בניגוד מובהק לשיטה של אינטל שמבדילה בין הדרגים השונים של מעבדי ה-HEDT שלה באמצעות תמיכה במספר עורקים וערוצי זכרון משתנים.
מבט מקרוב על ה-Threadripper והמבנה שלו, שהוא למעשה כמו צמד שבבי Ryzen מתומנים אשר נמצאים יחד על אותו בסיס
לא כולם ידעו לנצל את כל הליבות, כל עורקי התקשורת וכל ערוצי הזכרון הדינאמי הללו – אך עבור הצרכנים עצמם, אין ספק שהגישה של AMD תהיה זו המועדפת וזו שתתקבל בצורה חיוביות יותר.
הדיווח השני והמעניין אפילו יותר, שמגיע מחשבון הטוויטר הרשמי של האתר Bits and Chips, מצהיר כי ב-AMD עשויים לנסות ולהביך את המתחרה גם בקטגוריית המחיר, עם עלות של 850 דולר "בלבד" לדגם עם Threadripper בעל 16 ליבות עיבוד פיזיות, שיהיה למעשה מחצית מהמחיר של אינטל עבור דגם ה-Core i9-7960X שלה שכולל אף הוא 16 ליבות פעילות. הפרש כביר, אם נצא מנקודת הנחה סבירה שמחיר שאר רכיבי המערכת (לוחות האם והזכרונות) יהיה דומה בשני המקרים.
המקור מבהיר כי יהיה ל-AMD דגם 16 ליבות בעל תדרי עבודה גבוהים יותר (האם אלו הם ה-Ryzen 7 1998 וה-Ryzen 7 1998X?) שגם יעלה יותר, ואולי אף דגם 12 ליבות בעל תדרי עבודה גבוהים שיתומחר בעלות גבוהה יותר, אך בסופו של דבר עדיין מדובר בהשוואה סבירה שעליה תוכל AMD להתבסס ואותה תוכל לנצל בכדי לדחוף קדימה את מוצריה בתור אלטרנטיבה משתלמת הרבה יותר, גם עבור צרכנים ביתיים מתקדמים שמוכנים להשקיע אלפי דולרים במערכת המחשב שלהם.
אנחנו לא יודעים האם כל הדיווחים והנבואות האלו הם מדוייקים לגמרי או שלא, אבל במידה וזה מה שיסייע לנו לראות בשוק לא רק מירוץ חימוש טכנולוגי אלא גם מלחמת מחירים חסרת מעצורים (אינטל תשיק וריאציות מוזלות חדשות לדגמים מרובי הליבות ממשפחת ה-Skylake-X שלה?) – אנחנו בהחלט נחזיק אצבעות לכך שהמידע הוא אמין. ואתם?
מעניין לראות את התגובה של אינטל החמדנית לערוצי הPCIE והזכרונות.
850$ ועדיין מרוויחים…
אז מה נגיד על אינטל?
יונתן לא מצאת כלום בעניין מחיר ה10 ליבות במקרה ? אפילו שמועות??
Erel Malka
Demitri Sher Dmitry Sosinov
Orr Fish
תומר פיש תכירו =]
תומר, הוא מחפש מחשב חדש, תעזור לו קצת לעשות סדר בדברים (:
מחשב חדש לגיימינג ?
אם המחיר באמת כזה, אני קונה מעבד של AMD, רק בגלל העיקרון
סוף סוף רעידת אדמה בשוק המעבדים למחשב.
בשבוע שבועיים הקרובים מתכנן קנייה של מעבד של AMD
עוד פעם הברבורים האלה על הליבות… מי משווה ליבות? תשוו ביצועים. כל עוד אין כאלה, כל הדיון מיותר.
ובאופן כללי ואני אחזור על עצמי – כל הליבות הללו, כיום, תועלתיות רק עבור צרכנים מקצועיים, בעלי תוכנות מקצועיות [היקרות הרבה יותר מהמעבד], אשר מעיילים תהליכים וחוסכים להם זמן… וזמן זה כסף. הגיוני, לא?
מי שבאמת צריך את הכח העיבוד יקנה את החזק ביותר ולא יתלונן, אלא ישמח שיש לו את האופציה לשפר את המערכת הקיימת ולעייל את העסק אף יותר.
מי שלא באמת זקוק למעבדים הללו [לא יכול לנצל את כמות הליבות] וסתם חומד את הטכנולוגיה ה"חדישה" – פראייר, עשיר או לא מבין בנושא.
לפי מה שזכור לי הליבות החדשות של AMD דיי השיגו את הליבות של אינטל מבחינת ביצועים, וגם אם יש לך 80% מהביצועים של ליבה של אינטל, תעדיף לקנות 16 ליבות ב1000$ מאשר 10 ליבות ב2000$. עכשיו זה קרב על למי יש יותר גדול (וזול)
ואני לא חושב שיש במאמר הזה מילה אחת על גיימינג, אז חצי ממה שרשמת פה לא קשור
דבר ראשון – לא מעיין אותי מה זכור לך ומה לא יעדת מעולם.
שנית – כנראה שלא קראת את מה שרשמתי אחרת לא היית טוען שהתייחסתי לשוק הגיימינג. למעשה, לא הזכרתי את המילה בכלל…
בנוסף, גם לא לקחתי צד בטענה ששווה לקנות את האחד על פני השני. זאת כיוון
ש – א י ן _ ע ד י י ן _ ב י ן _ מ ה _ ל ה ש ו ו ת ! ! !
עברית שפה קשה, נכון?
המעבד הזה מיועד לאנשים אשר זקוקים להמון ליבות עיבוד והם מבצעים מולטי טאסקינג כבד. נכון, יש מעבדים ויש מעבדים ולעיתים, ריבוי ליבות לא באמת מועיל.
אך כאשר אתה בונה מערכת מחשב, ואתה בעל הצרכים הללו ויש לך מעבד ב 1900$ או מעבד ב 850$ שזה למעשה הפרש של נגיד 3,000 שקלים? זה 3,000 שקלים שיכולים ללכת לכרטיס מסך לבדו ולחומרה קצת יותר זולה (לוחות אם) וכו'.
קח בחשבון כי במידה ויש מעבד ב 500$ והבן אדם מתלבט או מותח קצת את התקציב, הוא מכפיל את כמות הליבות שלו בעוד 350$, זה מטורף (במקום 8 לוקח 16 והנימים זה בהתאם כמובן).
לא מכיר פתרון בשוק כרגע שבו הייתי בהתלבטות של האם לקחת I7 7700K עם 4 ליבות ב 350$ או 10 ליבות כרגע ב 1750-1800$ שזה פי 5! הזוי.
תתפלא, זה כן עושה את ההבדל עבור אנשים, שחוסכים עד כ 1000$, זה לא בא ברגל עבור חלקם.
שוב, כשזה מגיע לשוק העסקי, אני מסכים. אבל הכוונה שלי הייתה שאם התברר וההפרש בביצועים ניכר [ויתכן מאוד שלא], מי שבאמת צריך את הכח – ישקיע ויספוג את העלות, כי זה יחזיר לו.
כמובן שאם מדובר בהפרש ביצועים מינורי עדיף ללכת על ה-AMD.
לא טענתי אחרת. רק אמרתי שיש להמתין לתוצאות קונקרטיות לפני שקובעים מה עדיף, ולא פחות חשוב – לאיזו מטרה ועבור מי?
יש לא מעט תוצאות, שמציגות תוצאות..
יש מספיק מידע להישען עליו.
Adam Brener
Adam Brener
מה כ"כ מיוחד בזה שיש לו אותו מספר טרדים בחצי מחיר ?
ל 1400 R5 אין 4/8 בחצי מחיר של I7 ?
1600 R5 לא עולה חצי מ 6800K עם 6/12?
1800X לא עולה חצי מ6900K ? וה1700 עם אותה כמות ליבות בכלל עולה שליש.
ככה בנויה כל האסטרטגיה של AMD לדור במעבדים הזה…
אני הייתי לוקח את הדיווחים האלו בספקנות כרגע מדובר רק בשמועות ובמשאלות לב, גם ב 30% פחות לא יהיה להם בעיה למכור אותם.
מי יכול לעזור לי לחבר מחשב זה לרשת