ענקית החומרה Corsair מציגה פתרון יצירתי במיוחד לתאורת RGB במחשב שרוצה לקחת קדימה את הרעיון הוותיק של הכנסת נורות נשלטות אל המארז – בדקנו האם המוזאיקה הזו היא הדבר החם הבא
הותיקים שבין חובבי החומרה לודאי זוכרים את הימים היפים בהם פתרונות יצירתיים נמכרו בחנויות השונות על מנת להכניס קצת צבע לתוך מארזי המחשב, כמובן שמדובר בתאורה שרכיבי החומרה המותקנים עצמם אינם מפיקים.
ובכן, אחרי שנים ארוכות של שלל פתרונות הארה, מגיעה לא אחרת מאשר גברת RGB עצמה, Corsair ומציגה ופתרון מעניין שמושך השראה מטרנד עיצוב פנים לחדרים שהפך לפופולרי בשנים האחרונות.
מכירים את הנורות בעלות הצורה המעניינת שמשתרשרות אחת לשניה ומוצבות בדרך כלל בקירות של חדרי גיימינג ובידור? Corsair רוצה כאלה גם בתוך מארז המחשב שלכם. הכירו את ה-iCUE LC100, פתרון מעניין המשתמש באקו-סיסטם הקיים של Corsair עבור מוצרי RGB ומציע ריצוף של פנים המארז בשרשראות משולשות של RGB הניתנות לתכנות.
בערכה לסקירה זאת קיבלנו למעשה שני מוצרים, כאשר האחד מהם הוא שרשרת שכוללת בקר ראשי לשליטה, והשני הוא כזה אשר אינו כולל בקר שליטה, אך מיועד להתחבר לזה השני.
כך נראה תכן האריזות, כאשר למעשה בקר ה-Lightning Node PRO קיים באחד ולא באחר. בפנים מלבד הוראות הרכבה נמצא בשקית גם את שרשרת הנורות, אשר עושה שימוש במגנטים יחד עם נקודות המגע החשמליות.
כל משולש שכזה כולל מגנט שנמצד בקלות למגעים ומאפשר הצמדה של משולש נוסף. ניתן לחבר עד תשעה במעגל אחד.
בתמונה אתם יכולים לראות את הבקר ששולט בשתי שרשראות כאלה, כאשר הוא מקבל הזנת חשמל מספק הכח באמצעות חיבור SATA כח, ומתממשק לתוכנת ה-iCUE של Corsair דרך ממשק USB פנימי שמתחבר ללוח האם. כל שורת לדים תדרוש מחבר כח מסוג SATA במשולש הראשי, ולכן כל הסידור הזה מביא את הספירה לשלושה מחברי כח SATA דרושים מספק הכח.כך זה נראה לאחר התקנה במארז. ספציפית אנחנו משתמשים במארז שמאפשר התקנה יצירתית למדי, ולכן החלטנו לשים שרשרת אחת צמודה לדופן, ואחת מתחת לכרטיס המסך.
לאחר התקנת תוכנת ה-iCUE של Corsair אשר שולטת על כל רכיביה במחשב (או במידה ויש לכם מוצר Corsair אחר וכבר התקנתם), אפשר לראות את הבקר ולגשת להגדרות בלחיצה על Lightning Setup.
בגלל שחיברנו שתי שרשראות בערוצים שונים ובמיקומים שונים במארז, יש לנו את האפשרות להחליט כמה חוליות יהיו בשימוש, ולאחר מכן להחליט איזה תאורה הן יציגו.
הבקרה על סוגי התאורה ב-iCUE של Corsair היא נרחבת, מאוד. ניתן לקבוע שלל דפוסי תאורה, צבעים והתנהגויות לכל חוליה מותקנת, וכאן ל-Corsair שנים רבות של נסיון בדבר עם שלל מוצריה שתומכים ב-RGB.
במקום להמשיך ולהראות תמונות, אנחנו מעדיפים להציג לכם וידאו בו אפשר להתרשם מהתאורה בפועל.
סרטון זה לא עושה יותר מדי צדק, וקצת קשה אפילו בוידאו להעביר כיצד נורות RGB באמת נראות. מדובר במוצר שתחילה היה נראה לנו קצת משונה ומפורע, אבל אנחנו חייבים להודות שלאחר הטמעה שלו במערכת, שהיית קלה מאוד אגב, התוצאות לא רעות בכלל. פתרון מגנטי הוא כזה שעובד ברוב המוחלט של מארזי המחשב, והעובדה שלכל משולש יש שתי צלעות שאליהן אפשר להמשיך את השרשרת בהחלט נותן כאן קצת משחקיות, קצת אפקט של לגו בעת ההרכבה.
משוגעים לדבר יוכלו לחבר כמה רצועות שירצו, או לפחות כמה שבקרי ה-RGB של Corsair יאפשרו, כך שיהיה לכם כמה שיותר RGB יחד עם ה-RGB שלכם.
נכון לעת זאת ערכת iCUE LC100 בעלת בקר באריזה נושאת מחיר שאינו לבעלי לב חלש – 129.99 דולר, שהם בהמרה חופשית כ-420 שקלים. בהחלט מדובר במוצר מאוד נישתי, שבעיקר חולי RGB יבקשו, כנראה לצד מוצרים נוספים של Corsair. היום הרי Corsair מיצרת קירורי מים למעבד עם RGB, זיכרונות RGB, מאווררי RGB ובעצם מה לא. הגרסה ללא הבקר מגלחת 30 דולר וצפויה להוריד את המחיר בפועל בכ-100 שקלים. עדיין, מדובר בסכום מאוד רציני עבור נורות RGB, סכום שבדרך כלל קונים איתו מארז שלם.
ניתן כאן קרדיט ל-Corsair עבור מקוריות, ישום איכותי ואפקטים מעולים. ה-LC100 מציג שעם קצת חשיבה ותכנון מצד Corsair, אפשר ליצר מוצר RGB בטעם טוב עבור אלו שחושקים בתאורה נוספת במארז.