חברת Chuwi ממשיכה לספק לנו הצעות בלתי צפויות בהתבסס על המעבדים המוזלים של אינטל, כשהפעם היא שמה לה למטה להילחם ב-MacBook Air ודומיו
לרוב לא תמצאו את מעבדי משפחת ה-Atom הניידים של אינטל בשום דגם מעבר לאלו הקטנים והפרימיטיביים ביותר, אך Chuwi הסינית הפכה את הדגמים האלו למומחיות האמיתית שלה, ומתבססת עליהם בכדי לספק אלטרנטיבות בלתי סטנדרטיות בגדלים ומימדים שונים עבור מגוון רחב של דגמים מיצרניות בינלאומיות בולטות יותר. פער הביצועים הוא אמנם משמעותי בהחלט, אך כך גם הפרש המחירים, ונראה שהגישה הזו עובדת בצורה סבירה – משום שהחברה ממשיכה להפיק עוד ועוד ניידים חדשים עם שם המותג שלה, כשהעדכני שבהם עונה לשם LapBook Air 14.1 (ולא משאיר יותר מדי ספקות אודות מקורות ההשראה שלו).
הנייד החדש מציע מסך IPS בגודל 14.1 אינץ' וברזולוציה של 1080p במעטפת מתכתית דקה, עם עובי שנע בין כ-20 מילימטרים בנקודה העבה ביותר ל-6 מילימטרים בקצה הדק, לצד משקל נמוך יחסית של כ-1.3 קילוגרם.
ה-LapBook Air כולל 8 ג'יגה-בייט של זכרון דינאמי ו-128 ג'יגה-בייט של אחסון המבוססים על כונן SSD בתצורת M.2, מצלמת רשת ברזולוציית 2 מגה-פיקסל, קישוריות Wi-Fi בתקן 802.11ac, קורא כרטיסי SD משולב, קישוריות Bluetooth 4.0, צמד חיבורי USB Type-A 3.0, יציאת micro HDMI אחת, מערכת חלונות 10 עדכנית – וסוללת 33.7 וואט-שעה מובנית אשר אמורה לספק כשמונה שעות עבודה.
כל הנתונים האלו נשמעים לא רע ביחס לתג המחיר של הדגם, אם כי ראוי לזכור כי המעבד שאחראי על הפעלת כל היישומים הוא ה-Celeron N3450 מרובע הליבות ממשפחת ה-Apollo Lake העדכנית של אינטל, יחד עם ליבת ה-HD Graphics הבסיסית המובנית שלו, אשר יספיק למשימות סטנדרטיות ופשוטות כגון גלישה, צפייה בסטרימינג ועיבוד תמלילים – אך לא הרבה מעבר לכך.
היתרון המרכזי של ה-LapBook Air 14.1 הוא בתג מחיר רשמי של 430 דולר, אשר אמור אף לרדת ב-50 דולר נוספים לאלו שיבצעו הרשמה מוקדמת לקראת הרכישה, כך שסביר להניח כי ניתן יהיה למצוא אותו בעלות נומינמלית של 400 דולר לערך במוקדם או במאוחר – האם זה מצדיק את התמונה, או מיותר ומופרז? כנראה שזה יהיה תלוי מאוד בשימושים הנדרשים שלכם, וברצון שלכם לקבל נייד בעל מראה ותחושה יוקרתיים ככל הניתן בעלות מינימלית של פחות מ-2,000 ש"ח.