לכבוד השנה החדשה, ובעיקר לכבוד השנה המסתיימת, כתבי האתר התייצבו לבחור את מוצרי השנה שלהם בתחום המחשבים והחומרה לשנת 2015
השנה מסתיימת – וכך גם הסיכום המשולש שלנו, עם המוצרים המובילים והחדשניים ביותר לפי דעתו של כתב החדשות והעורך הראשי באתר, אלכס שפירו.
כרטיסי ליבות ה-Fiji של AMD: לא משתלם, אבל מהפכני
אי שם באמצע שנת 2015, כשהיא בעיצומו של רצף הפסדים ועם נחיתות טכנולוגית משמעותית אל מול NVIDIA, כנראה שלא יותר מדי אנשים האמינו של-AMD יש סיכוי כלשהו לעשות קאמבק בעולם הליבות הגראפיות. ולמרות זאת, במפתחת הוותיקה מסאניוייל החליטו לאסוף את כל המשאבים והיכולות שנותרו אצלם, וללכת על כל הקופה עם כרטיסים בארכיטקטורה מודרנית ומשופרת, ועם זכרון חדשני ומהפכני שפותח חלון לעידן חדש ומסקרן.
הליבות המדוברות הן ליבות ה-Fiji כמובן, שהיוו את הבסיס לכרטיסי ה-Radeon Fury X, ה-Radeon Fury הסטנדרטי וגם ה-Radeon R9 Nano. הדגמים הללו בהחלט לא היו חפים מחסרונות, עם תגי מחיר גבוהים בהחלט שברוב המקרים והשימושים עדיין התקשו להתמודד עם הכרטיסים המתחרים מבית NVIDIA, פוטנציאל המהרה צנוע מאוד ומגוון מינימילי של דגמים ייחודיים ומותאמים אישית מהיצרניות השונות. ובכל זאת – בשנה הקרובה, כשזכרונות HBM2 מהירים במיוחד יהווה רכיב סטנדרטי בכל כרטיס מסך לשוק הבינוני-גבוה, זכרו שזה קרה בעיקר תודות למהלך המקדים הזה של AMD.
משפחת ה-Fiji של AMD עזרה להפוך זכרונות מהירים וקומפקטיים במיוחד (שמאפשרים ליצור מעגלים מודפסים ממוזערים עבור ליבות גראפיות עוצמתיות) וגם קירורי מים במערכת סגורה לסוג של סטנדרט חדש בשוק, וזה הישג משמעותי שבהחלט ראוי לציון ושבח.
SSD 750 Series: כשאינטל משיקה כונן, כדאי לשים אליו לב
למרות היותם מוצר נוסף שממש לא מיועד לכל מעוטי התקציב למיניהם, כונני ה-SSD של אינטל מסדרה 750 הצליחו להרשים אותי יותר מכל כונן אחסון אחר שהגיע לשוק בשנת 2015. אחרי כמה שנים שבהן הצליחו היצרניות השונות בשוק למצות כל טיפת יכולות וביצועים שהיו לתקן ה-SATA 3.0 להעניק, הגיע העת להתקדם לתקן ה-NVMe הייעודי לשבבי הבזק ולתקן ה-PCI-Express בחיבור של הכונן לכלל רכיבי המערכת האחרים – והראשונה שעשתה זאת באופן מלא הייתה ענקית השבבים המדוברת, אשר נראה כי העיסוק שלה בתחום מוצרי ה-SSD הצרכניים הוא כמעט בגדר תחביב.
כונני ה-750 אשר הגיעו בתצורת כרטיס PCI-Express להרחבה וככונן 2.5 אינץ' שמנמן בחיבור U.2, סיפקו לנו ביצועים חסרי תקדים עם כמעט 3 טרה-בייט בשנייה בעת קריאה וכתיבה רציפות, ועד 900 מגה-בייט שנייה עבור פעולות אקראיות, והמחישו היטב את הפוטנציאל האדיר שקיים כשמתנתקים מתקני ה-AHCI וה-SATA המתיישנים.
כמה חודשים אחרי אינטל ראינו גם את סמסונג משיקה את סדרת ה-Pro 951/950 שלה, שמציעה מאפיינים ויכולות דומות לאלו שהציגה המשפחה של אינטל – ובשנת 2016 אנחנו בהחלט מצפים להתפוצצות בתחום, עם יותר ויותר מוצרים שיתבססו על חיבורי PCI-Express הן כ-M.2 והן כחריץ הרחבה סטנדרטי על לוח האם, ובעיקר על זכרונות ובקרים תומכי NVMe כתקן המאפשר להביא לידי ביטוי את מלוא הביצועים של עידן הפלאש.
יעבור עוד זמן בלתי מבוטל, כנראה, עד שמחירים של כונני SSD בטכנולוגיה שכזו יהפכו למוצר קורץ עבור הצרכן הביתי הממוצע שעבורו המחיר הוא הפרמטר החשוב ביותר – אך בזכותה של אינטל אנחנו יודעים שהאפשרות אכן קיימת, ולשם צריך לכוון.
Dell XPS 13 ו-Dell XPS 15: הניידים הנועזים
שוק המחשבים הניידים הפך די מנומנם בתקופה האחרונה, עם היחלשותה של AMD הן בתחום המעבדים והן בתחום הכרטיסים הגראפיים הרלוונטיים אליו, והפיכת המוצרים של אינטל ו-NVIDIA למעין ברירת מחדש עבור מרבית הדגמים והיצרניות, כשהתחושה היא שההבדל בין מוצר למוצר מצטמצם במהירות. טוב לגלות שגם במצב שכזה, יש עדיין יצרניות ומוצרים מסויימים אשר מצליחים לבלוט מעל לכל העדר – ובמקרה הזה אנחנו מדברים על דגמי ה-XPS 13 וה-XPS 15 העדכניים של Dell.
המחשבים של דל לא כוללים מפרט חומרתי חסר תקדים כלשהו, אך כן כוללים איכות בנייה משובחת, מקלדת ומשטחי מגע מהאיכותיים ביותר שנצפו במחשב מבוסס חלונות, ובעיקר מסכים איכותיים בטכנולוגיית InfinityEdge עם מעטפת דקה במיוחד, שמאפשרים להם להיות קומפקטיים משמעותית מכל המתחרים שמגיעים עם אותו גודל מסך פיזי.
בלי 'גימיקים' מיותרים (לפחות לדעתם של חלק מהצרכנים) כמו ציר שמבצע סיבוב של 360 מעלות, מקלדת נתיקה, גוף שדק באופן כמעט בלתי אפשרי או מסכי מגע כברירת מחדל (ניתן לבחור בדגם עם מסך מגע אם תחפצו בכך, אגב), דגמי ה-XPS מסתמנים כבחירה עם מעט מאוד פשרות לכל מי שמעוניין ללכת נגד הזרם, ולהתמקד ביעילות, בשימושיות ובביצועים.
ניידיי ה-XPS מעולם לא ניסוי להיות אלופי העלות-תועלת בקטגוריה, וזה ממשיך להיות נכון גם בגילגול החדש – אך לדעתם של רבים, וגם לדעתנו, הם שווים את ההשקעה עבור כל מי שמעוניין במחשב PC מרגש ומעניין באמת, עכשיו יותר מאי פעם בעבר. נקווה שיצרניות נוספות ישכילו למצוא את אותו 'מתכון פלא' שמצאה דל, בכדי שעולם ה-PC לא יזדקק יותר לקמפיינים שיווקיים מוזרים כמו זה על מנת להוכיח שהוא עדיין רלוונטי.
סיכומי שנה גם מהכתבים האחרים שלנו:
מוצרי השנה של HWzone לשנת 2015: המסך שנותן הכל
מוצרי השנה של HWzone לשנת 2015: הכרטיס שכמעט הרג את AMD