דור מעבדי ה-Core השישי נמצא בדרכו אל השוק, והוא מבטיח להעניק לכם את היכולת להפעיל את המחשב הנייד שלכם ללא שום חוט או כבל, לעולם
אינטל עשתה מאמץ גדול לשים את מעבדי דור ה-Broadwell החמישי שלה במרכז העניינים בתערוכת קומפיוטקס 2015, אך למרות זאת היה קשה להתעלם מכל ההצהרות ששמענו (כולל מאינטל עצמה) על כך שדור זה יהיה דור מעבר קצר, והמנה העיקרית עוד לפנינו.
המנה העיקרית היא כמובן Skylake, דור מעבדי ה-14 ננומטר השני של ענקית השבבים, אשר אישררה בתערוכה שנציגיו יגיעו אל החנויות עוד השנה. הדור הזה אמור להביא עימו מספר בשורות מעניינות, שהספיקו על מנת להפוך אותו למוצר המסקרן ביותר בסביבתה של אינטל, על אף המאמץ להצניע אותו.
מעל בימת קומפיוטקס הוצגו שני דגמי רפרנס מבוססי Skylake – האחד עונה לשם Panther Mountain ומהווה נייד היברידי בעובי 8 מילימטרים בלבד (עם קירור פאסיבי, כמובן) ועם מסך ברזולוציית 4K, ואילו השני נקרא Starbook ומהווה מחשב All-In-One ברזולוציית 4K ובעובי 11 מילימטרים, קל ודק מספיק לכאורה בכדי לנייד איתכם כמעט לכל מקום.
דגם ה-Panther Mountain – דקיקות של טאבלט אנדרואיד/אייפד היא לא בהכרח המאפיין הכי חשוב לנו במחשבים ניידים, אבל די ברור שעצם ההיתכנות הטכנולוגית לכך תקרב אותנו לניידים מעט יותר עבים אשר יוכלו להציע חיי סוללה טובים יותר לצד ביצועים ראויים
מנהל חטיבת המוצרים הצרכניים של אינטל משתעשע עם מחשב ה-Starbook – ענקית השבבים רוצה שכל מחשב יהיה בעצם מחשב נייד?
המשך השעיטה אל עבר מזעור וחסכוניות לא אמורים להפתיע אף אחד, אך החידוש כאן הוא שבמקביל אליהם אינטל מציגה חזון חדש במסגרתו כבלים יהפכו לסממן של העבר – טעינה אלחוטית (כחלק מתקן ה-Rezence החדש שמאחד תחתיו את מרבית החברות בעולם הטכנולוגיה), קישוריות Wi-Fi מהירה, קישוריות Bluetooth, קישוריות סלולר מובנית שתהפוך לנפוצה יותר, קישוריות WiDi ואפילו קישוריות WiGig מהירה למרחקים קצרים, כולם ישולבו יחד במכשירים בכדי להעניק למשתמשים את האופציה שלא להשתמש באף חוט או כבל בשום מצב, אם ירצו בכך.
תוסיפו אל אלו את ה-Thunderbolt 3 שהפך למעין הרחבה של ה-USB Type C, וקיבלתם חזון לפיו המחשבים הניידים של העתיד יוכלו לכלול חיבור פיזי מסוג אחד ויחיד, שגם השימוש בו כאמור יהיה אופציונלי בלבד.
אין ספק כי ידרש עוד לא מעט זמן להבשלת כלל הטכנולוגיות האלחוטיות למיניהן ועד לשכנוע מסה קריטית של הצרכנים "להשתדרג" ולהותיר מאחור את כל חיבורי ה-USB Type A וה-HDMI למיניהם בהם כולנו משתמשים היום, אך בשורה התחתונה סביר מאוד להניח שעד סוף העשור הנוכחי כולנו כבר נתהה איך הסתדרנו פעם בעולם בו חיבורים חוטיים היו הרוב המכריע.
גם בגזרת המעבדים הנייחים יש בשורות: מעבר לכך שאנחנו אמורים לראות חזרה לתלם דגמי ה-K (עם מעטפת תרמית של עד 95 וואט) אחרי מעבדי ה-C הבלתי סטנדרטיים שהושקו לאחרונה עבור דור ה-Broadwell, תמיכה בזכרונות DDR4 וצמיחה ל-20 ערוצי PCI-Express 3.0 שיוצאים מהמעבד עתידים להוות שיפור משמעותי שיצדיק, לשם שינוי, את החלפת התושבת מ-LGA1150 ל-LGA1151. עם זאת, מי שאולי קיוו לראות מעבדים משושי או מתומני ליבות מחוץ לקו ה-Extreme הנפרד והיקר, יתאכזבו ככל הנראה פעם נוספת.
מעבדי Skylake ראשונים, הן בתצורה שולחנית והן בתצורה ניידת, מיועדים להיות זמינים כבר בעוד מספר חודשים, לקראת תקופת הקניות של סוף השנה האזרחית – אם כי לא מן הנמנע שנראה עיכובים ודחיות כלשהן גם במקרה הזה, בין אם בעקבות ענייני ייצור ובין אם בשל רצון של אינטל להעניק קצת יותר משקל ל-Broadwell.
לקינוח, כמה ממכשירי ה-Skylake הראשונים שממתינים לנו מעבר לפינה – נייד היברידי דק ומעוצב מבית טושיבה, נייד Dell XPS 15 שמאמץ את 'המסך ללא גבולות' המרהיב של אחיו הקטן, וגם מיקרו מחשב עתיר ביצועים ואפשרויות של אסוס
לא מבין מה אינטל מוכרת לנו במעבד החדש הזה ? (4 כורים יש לי בפלאפון עם המעבד מתחרה! מהירות? המעבד של הפלאפון שלי יותר מהיר מה I7 שלהם) . 14 ננו ההה זה באמת חשוב לי או, אולי זה שהם רוצים לשלוט על הכל לכן אנחנו צריכים לשלם להם על הזה (בדיחה 🙂 )
אתה תקוע עם ARM (זבל) בעוד שהמעבד של אינטל עובד על X86-64 (זהב)