כפי ששיערנו שיקרה, מיטב יצרני לוחות האם של העולם מציגים לוחות אם למעבדי ה-Haswell המתקרבים מאינטל בתערוכה
על מעבדי ה-Haswell עצמם דיווחנו כבר על כל פירור אפשרי של מידע שהצלחנו להוציא מהרשת, אך על ערכת השבבים למיינסטרים עליה יבוססו לוחות האם שיתמכו ידוע מעט. ה-Z87 לא יחדש הרבה מעבר לתמיכה במעבדי Haswell, מלבד שישה חיבורי SATA3 טבעיים, אפשרות למערך של כרטיס מסך יחיד שיקבל את מלוא רוחב הפס שחיבור ה-PCI-E 3.0 16X יכול להציע, שניים שיקבלו כל אחד רוחב פס של PCI-E 3.0 8X (שעד עתה לא הגביל אף אחד בשום צורה) או שלושה שהראשון ביניהם יקבל PCI-E 3.0 8X והשניים האחרים יקבלו כל אחד PCI-E 3.0 4X. ממילא לא היינו ממליצים על יותר משניים לאנשים שפויים.
האקסטרים של אסרוק
יצרן חביב עלינו במיוחד, הלוא הוא אסרוק, הציג מספר לוחות אם ל-Haswell בתערוכה. בחברה הציגו את ה-Z87 Extreme6, לוח האם המשוכלל ביותר של החברה, בנוסף ל-Z87 Pro4-M הקטן יותר וה-H87 Pro4 המיועד לשוק התקציבי יותר. כפי שניתן לשים לב מהתמונות, לוחות האם עדיין אינם מוכנים ומוגמרים לחלוטין, אך אנחנו יודעים שיזכו באהדת סוקרי החומרה ברגע שיושקו באופן רשמי.
BIOSTAR טוענים שוב לכס המלכות
יצרן נוסף, הפעם כזה שמנסה להשיב את העטרה ליושנתו ושמציג את לוחות האם שלו גם הוא בתערוכה הוא BIOSTAR. בניגוד ללוחות אם רבים היום, המכילים כרטיס קול מובנה פרימיטיבי יחסית מבית Realtek, מכילים לוחות האם של החברה את שבב ה-Puro HiFi, המשפר את איכות הצליל חומרתית ולא על בסיס מעבד המערכת. שלושת הלוחות שהציגו ב-BIOSTAR בתערוכה הם ה-HiFi-B85S2, ה-HiFi-Z87X3D וה-HiFi-H87S3+. חדי העין יבחינו מייד איזה לוח אם מיועד לאיזה שוק, אך היינו שמחים אם היו בוחרים בסכמת שמות פשוטה יותר.
מצליחים לנחש מי זה מי? |
לוח האם המשוכלל ביותר שהציגו בחברה הוא ה-HiFi-Z87X3D. למרות שמעבדי ה-Haswell מכילים בעצמם מייצבי מתח, מכיל לוח האם 12 נוספים. מלבד זאת, מכיל הלוח אפשרות לאכלס בו או כרטיס מסך יחיד שיקבל את מרבית רוחב הפס או שניים שיחלקו אותו ביניהם, את ששת חיבורי ה-SATA3 שמכילה ערכת השבבים. אנחנו מקווים שההתמקדות בעד שני כרטיסי מסך, בשבב אודיו מתוצרת החברה ובמיעוט פיצ'רים לא הכרחיים יובילו לדרך המלך בין מחיר נמוך לצרכן ורווח גבוה ליצרן, מה שייטיב עם כולם.
גם ל-Gigabyte יש מה להראות?
היצרן הגדול ביותר שהציג לוחות בתערוכה ל-Haswell היה גיגהבייט הגדולה. לוחות האם שהוצגו על ידי החברה הם ה-GA-Z87X-OC וה-GA-Z87XA-UD5H, כשהפעם ניתן לנחש בדיוק איזה לוח מיועד לאיזה קהל יעד. היופי בלוחות האם, מלבד בחירות הצבעים המוזרות שעשו בגיגהבייט, הוא ריבוי הכפתורים שבהם. לאלו שביננו שעובדים ללא מארז: שניים לתדר הבסיס (פלוס ומינוס), לטורבו, כפתורי כיבוי ואיפוס ביוס, נקודות למדידת מתח וכפתור החלפה בין שני הביוסים השונים. לוחות האם עדיין נמצאים בשלב לא מוגמר ולראיה, גוף הקירור הכחול הוא אותו גוף קירור בו משתמשת החברה ללוחות אם זולים יותר וסביר להניח שעד קומפיוטקס נראה את הגרסה המפוארת והמוגמרת ביותר של לוח האם עם גופי קירור שחורים ומאסיביים יותר.
לוחות הגיימרים של MSI
ב-MSI הפתיעו עם לוח ה-Z87A-GD65 המיועד לגיימרים. מלבד המעבר של מרבית היצרניות לסכמת שמות פשוטה יותר ללוחות האם, ב-MSI הפציצו אותנו עם 16 (!!!) מייצבי מתח למעבד, המונעים באמצעות שני חיבורי 8-פין מספק הכוח. נקווה שלוח האם מסוגל לעבור גם אוברקלוק קיצוני, שכן מערכת ייצוב מתח ואספקת מתח שכזאת מחייבת את זה וגם תתבטא במחיר לוח האם. גם מבחינת חיבורים לאמצעי אחסון הלוח עמוס: ששת חיבורי ה-SATA3 מערכת השבבים ועוד שניים מבקר חיצוני, שמונה חיבורי USB3, שתי יציאות HDMI ועוד אחת בתקן DisplayPort. גם הלוח עדיין לא קרוב להיות מוכן לשיווק, כשכנראה ישתנו הצבעים בהם יגיע הלוח בנוסף לגופי קירור מאסיביים יותר. בדומה למה שעושים בגיגהבייט כבר שנים, יתכן ואותו מעגל מודפס ישמש לסדרה כולה, מה שחוסך להם ולנו בעלויות.
לאן נעלמו ב-ASUS?
יצרנית לוחות האם הגדולה בעולם בלטה בהעדרה. לא ברור אם זה בגלל שבחברה לא רצו להראות מוצרים לא מוגמרים, או שדווקא רצו בחברה שעיתונאי מחשבים מרחבי העולם ישימו לב להעדרם, מה שיבנה הייפ וציפיה ללוחות האם של החברה. בכל מקרה, ראינו דברים יפים בתערוכה ואנחנו מצפים לבואם של מעבדי ה-Haswell שבתורם יאכלסו אותם.