כונן ה-SSD החדש של החברה האמריקאית הוא בין הראשונים שמביאים את בשורת ה-PCI-Express לשוק הביצועים והגיימינג הביתי. סנונית ראשונה לפני הסערה הגדולה?
עם כל הכבוד לכונני ה-SSD המסורתיים מבוססי חיבור ה-SATA3, אשר ממשיכים להשתפר ולהשתכלל עם כל דור חדש על אף המגבלות הברורות של הממשק, אין ספק כי ממשק ה-PCI-Express (ובפרט חיבורי ה-M.2 שמיושמים בעזרתו) הוא העתיד של התחום – גם בשוק הביתי.
בשנה האחרונה התחלנו לראות כונני M.2 מהירים במיוחד במחשבים ניידים מדגמים יוקרתיים, אך כעת נראה שגם למשתמש הביתי חובב הביצועים תהיה האפשרות לשדרג את ביצועי האחסון שלנו בצורה משמעותית – קינגסטון מכריזה על תחילת שיווקו של כונן ה-M.2 שלה, ה-HyperX Predator PCIe, באופן רשמי לכל דורש.
כונני SSD מבוססי PCI-Express אינם בשורה חדשה לגמרי עבור הצרכנים הביתיים, ראינו אותם מפציעים לרגע גם לפני כמה שנים – אם כי זה היה בתקופה בה הבקרים הזמינים בשוק היו בקרי SATA, והכוננים היו למעשה מערך RAID של שניים או ארבעה בקרים שכאלו אשר הולבשו על גבי כרטיס בודד, והגיעו עם לא מעט מגבלות ביצועים מולדות שנגזרו מהיישום המוזר.
הפעם, מדובר על כונן PCI-Express "אמיתי" אשר מבוסס על בקר ה-88SS9293 הייעודי של מארוול, ומציע ביצועים מרשימים מאוד על הנייר עם מהירויות כתיבה וקריאה רציפות של עד 1,000 מגה-בייט לשנייה ו-1,400 מגה-בייט לשנייה בהתאמה, וגם ביצועי כתיבה וקריאה אקראים של עד 119,000IOPS ו-160,000IOPS בהתאמה.
הדובדבן שבקצפת? מחיר של כ-230 דולר עבור דגם ה-240GB ומחיר של כ-460 דולר לכונן בנפח 480GB, אשר יקרים "רק" פי שניים ביחס לכונני SATA ממוצעים שנמכרים בשוק כיום – סכום בלתי מבוטל מצד אחד, אך כזה שגם פותח את הדלת לביצועים מירביים כפולים ומשולשים לעומת כונני ה-SATA השונים (לפחות במונחי ביצועים רציפים מירביים).
ב-Kingston השכילו להציע את הכונן החדש שלהם הן בתצורת M.2 קומפקטית סטנדרטית (בחיבור ה-2280 הרחב), והן עם מתאם PCI-Express בפרופיל נמוך, לטובת אלו שאין במחשביהם את החיבור העדכני
ה-HyperX Predator PCIe ללא ספק מהווה צעד נוסף בכיוון הנכון, וכעת נותר רק להמתין לבואם של בקרים ושבבי הבזק שתומכים בתקן ה-NVMe, שיחליף את ה-AHCI הוותיק וישבור את המחסום האחרון בדרך לעולם SSD שמבוסס על טהרת ה-PCI-Express ויודע לנצל את מלוא הפוטנציאל שלו.
אתם מודעים לזה שהמחירים של הM2 נמצא במחיר של הSSD הרגיל נכון? המחיר ממש מוגזם היום אפשר לקנות 256GB ב113$ ו500GB ב230$ מחברות כמו Transcend וsamsung.
אז לא הייתי קורה למחירים האלה מהפכנים בכלל אלה over priced… נא לעשות מחקר לפני שמפרסמים שטויות כרגיל…
הייתי מנסה להסביר לך את ההבדל בין כונן בממשק M.2 שעדיין מבוסס על בקר SATA סטנדרטי שמגביל אותו בהתאם, לבין כונן בממשק M.2 עם בקר PCI-Express ייעודי שיודע לנצל את התקן בצורה משמעותית, אבל לפי הזלזול בתגובה שלך אני בטוח שאתה נורא חכם ומבין אז כנראה שאיו לי מה לטרוח.
כמה יעלה כונן סמסונג 951 ?
כפי הנראה כדי לקבל את מירב הביצועים צריך לפחות סלוט של pci-e 2.0 x4 😀 מעניין..
silentbob אולי במקום להיות פלצן תסביר לי שגם אני אלמד דברים חדשים? אולי במקום להתנסות מעלי תשלח לינק לעוד מידע? או שאולי תלמד להיות בן אדם…
אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים ואני מבין שטעיתי פה אבל לפחות אני יודע דבר אחד אני לא הייתי משפיל פניו של בן אדם ברבים במקום ללמד אותו דברים חדשים.
ובכל מקרה המחיר לא חדש כי יש הרבה כוננים כאלה (עם pci) באותו מחיר או 40-50 דולר פחות.
לא שאני בא לשפוט פה, אבל גם ההודעה המקורית שלך הייתה נגועה בניחוח פלצני משהו..
האמתי שכן… אבל זה בעיקר בגלל שהאתר הזה רוב הזמן משוחד ומפרסם יותר פירסומות מכתבות
יש שני סוגי SSD שמובססים על M.2: אחד עם בקר SATA 6GB/S שזה שקול לחיבור כונן SSD 2.5" בכבל SATA, והשני הוא PCIE שמנצל את ה PCIE LANES – בקר בלוח האם המקורב יותר למעבד ולזכרון הRAM ונחשב להכי מהיר במחשב הביתי ולכן סוג זה מגיע למהירות של 10GB/S. בנוסף לשני אלו יש הבדלים בגודל הפיזי שלהם (הנפוץ הוא 2280 – רוחב: 22 מ"מ, אורך: 80 מ"מ). תצורת M.2 הולכת להחליף את הSATA רק כשמודבר בSSD ובעתיד נזכה לראות לוחות עם מספר חיבורים כאלה. אודות לטכנולוגיית 3D NAND (בעיקר זאת של intel ומיקרון) נזכה לראות כאלו עם נפח ומהירות עצומים בהשוואה לSSD הקיימים, ובמחיר נוח לכל צרכן. אני מאמין שטכנולוגיית הSSD תיושם גם במכשירי סלולאר וטאבלטים ותחליף את ה eMMC האיטי.