הצד הנגיש יותר של Turing
לקחנו לסיבוב את כרטיס המסך הראשון מסדרת כרטיסי המסך החדשים של NVIDIA אשר מיועדת להמונים – האם הוא ממשיך ראוי לדור הקודם? התשובות כאן
אפשר כבר להריח את האביב בפתח, וסוף סוף לאחר חודשים ארוכים של כרטיסי מסך יקרים ואקסקלוסיביים במיוחד מ-NVIDIA אנו מתחילים לראות את הפירות של ארכיטקטורת Turing החדשה שלה בדמות כרטיסי מסך זולים יותר ונגישים להמון שרוצה גרפיקה ברמה גבוהה.
להזכירכם, הארכיטקטורה הזאת התחילה את דרכה עם RTX 2080 ו-RTX 2080 Ti אשר היוו לא רק קפיצת מדרגה בביצועים, אלא גם אחת גדולה למדי במחירים עם תגים של 1000 ו-800 דולר בהתאמה, וזה במקרה הטוב ביותר. לאחר מכן התחלנו לראות מחירים שפויים יותר עם RTX 2070 בעלות של 500 דולר, כמחליף בביצועים ל-GTX 1080 ובמחיר נמוך מעט.
ה-RTX 2060 נתן לנו הצצה לשיפור מורגש בתמורה עבור המחיר עם תג של 350 דולר וביצועים דומים ל-GTX 1070 Ti שהיה זמין בכ-400 דולר עד כה. אמנם, גם השיפור פה יחסית מתון וזה כתוצאה מחוסר התחרות בשטח של המתחרה היחידה AMD.
בשבועות האחרונים נראה שמהלכי ההשקה של NVIDIA מביאים לשיפורים נוספים אם כי בתמורה למספר תכונות שלא נמצא בכרטיסי המסך החדשים הללו. לאחרונה הושקו ה-GTX 1660 Ti וה-GTX 1660 – זוג כרטיסי מסך בתגי מחיר של 279 דולר ו-219 דולר בהתאמה. המיתוג הוא GTX אך ה-DNA שייך כולו לכרטיסי ה-Turing שהושקו עד כה.
חלק מתהליך ההוזלה ודירוג המוצרים הוא ש-NVIDIA מסירה לחלוטין את התכונות שעד כה היו אקסקלוסיביות לסדרת RTX שלה כמו Ray-Tracing בזמן אמת וטכנולוגיית התצוגה DLSS. ישנם רבים שיגידו כי אין מה לבכות על חלב שנשפך, או שלא נמצא כלל שכן תכונות אלו תלויות בעוצמה גרפית אשר קיימת רק בכמות מוגבלת בלבד בכרטיסי המסך החדשים הללו.
בנוגע למיתוג המוזר? כן, סדרת GTX 16 היא אמיתית והסיבה לשם הזה על פי NVIDIA היא שבין GTX 10 לבין RTX 20 עדיף לבחור במספר שקרוב יותר ל-20 ולכן נקבע המספר 16. לכו תבינו, גם אנחנו תהינו לגבי המיתוג המשונה שכן ממש עד שנודע לנו בנוגע לשמות החדשים, הצעד ההגיוני ביותר בנוגע למיתוג נראה לנו לקרוא לסדרה GTX 11.
ועכשיו, למוצר. מבית היצרנית הוותיקה Inno3D נשלח אלינו כרטיס מסך שאנו מאמינים שווה את הבמה, וזו הסיבה שספציפית פנינו אליהם. נראה שלאחרונה צץ טרנד אצל יצרניות כאלה ואחרות שאין להשקיע הרבה בגופי הקירור של כרטיסי המסך הזולים יותר, או גם אלו היקרים והתוצאה היא מעט מאוד מתכת ומאווררים רועשים. העיצוב של Inno3D ינסה לשכנע אתכם לבחור אחרת.
Inno3D GTX 1660 Ti Twin X2
כרטיס המסך הזה מגיע בתג מחיר של 289 דולר או יורו בשוק האירופאי, שהם 10 מעל למחיר המינימלי לכרטיסי GTX 1660 Ti למיניהם. התוספת היא בעיקר עבור הקירור המתקדם, עליו אנו נתמקד גם כן בביקורת.
הליבה הגרפית שיושבת ב-GTX 1660 Ti היא ה-Turing TU116. ליבה זו מיוצרת בתהליך 12 ננומטר, שכבר אינו נחשב למתקדם במיוחד, אך בהחלט מספיק ל-NVIDIA כיום. הליבה עשויה כולה מ-6.6 מיליארד טרנזיסטורים שמשמשים ל-1536 יחידות עיבוד, ובקר זיכרון ברוחב 192BIT המחובר ל-6GB של זיכרון גרפי מסוג GDDR6.
לצורך השוואה, ל-RTX 2060 ישנן 1920 יחידות עיבוד מרכזיות, מה שקרוי Cuda Cores. בליבת TU116 של GTX 1660 Ti לא תמצאו ליבות RT או ליבות Tensor לשימוש ב-AI ו-Deep Learning ולכן כרטיס מסך זה לא תומך בטכנולוגיות ה-Ray Tracing וה-DLSS של NVIDIA, תכונות שכיום עדיין לא הפכו לנפוצות או חשובות במיוחד בעולם המשחקים לרוב השחקנים.
בכרטיס המסך הזה אין יציאת DVI, אך במקום שלוש יציאות DisplayPort ו-HDMI לתמיכה בתצוגה עד 8K. ניתן לחבר ארבעה מסכים בו-זמנית ליציאות הללו.
עובי כרטיס המסך הוא עובי שני ממשקים בלוח האם. על פי Inno3D מומלץ להשתמש בספק כח המדורג 450W לפחות ויש לחבר את מחבר ה-PCI-Express 8PIN שבצד ימין. אורך כרטיס המסך הינו 19.6 סנטימטרים בלבד והוא צריך להתאים לרוב המוחלט של מארזי המחשב הסטנדרטים כיום.
כך נראה כרטיס המסך לאחר פירוק הקירור. צריכת החשמל המירבית של כרטיס המסך מוגדרת ל-130W בלבד ולכן כמות הרכיבים ודרגת ההתמודדות שלהם עם זרם גבוה נמוכה למדי. לכרטיס 6 שלבי אספקת חשמל, כאשר 4 מהם מיועדים לליבה הגרפית ושניים לזיכרון הגרפי.
הליבה הגרפית שבכרטיס היא TU116-400-A1, וקטנה משמעותית מהליבות הגרפיות שראינו בכרטיסי RTX למיניהם הודות למחסור במעבדי RT ומעבדי Tensor.
תחתית גוף הקירור מכילה 3 צינורות נחושת בקוטר 6 מילימטרים. גוף הקירור הזה עשוי ברובו אלומיניום אשר חתוך מיציקה אחת בודדת, הליך שהוא בדרך כלל זול למדי ליצור בשונה מגופי קירור מתקדמים יותר שכוללים מניפות אלומיניום דקות המושחלות על וסביב צינורות הנחושת. בכל זאת, מדובר בגוף קירור מכובד יותר מאשר זה הנמצא בדגמי GTX 1660 Ti רבים בשוק, בודאי שסביב מחיר זה.
הגיע הזמן למבחני הביצועים.