המותג של Lite-On הטאיוואנית הציג את משפחת דגמי ה-M8Pe, שיוצעו בשלוש תצורות שונות ועם הבטחה למהירויות של 2.5 ג'יגה-בייט בשנייה
לא בטוח שעדיין יש לה סיכוי בעידן בו סמסונג, מיקרון וטושיבה-סאנדיסק שולטות בשוק ביד רמה, אך אנחנו בהחלט שמחים לראות את Lite-On ואת המותג Plextor שבבעלותה מנסים את מזלם בקאמבק לשוק כונני ה-SSD – ובפרט לשוק כונני ה-SSD הביתי עתיר הביצועים, עם חיבורי M.2 מבוססי PCI-Express ותקני ה-NVMe שמאפשרים למהירויות ההעברה להגיע לאיזור הג'יגה-בייטים בשנייה.
סדרת ה-M8Pe החדשה של Plextor הוצגה לנו לראשונה עוד בתחילת השנה במסגרת תערוכת CES, אך כעת נראה שההשקה קרובה באמת, ואנחנו מקבלים את ההדגמה ואת הפרטים הטכניים שהיו חסרים לנו בעבר. הסדרה החדשה תבוסס על בקר ה-88SS1093 של Marvell עם תמיכה בתקן ה-NVMe ותמיכה ברוחב פס של PCI-Express 3.0 X4, ותוצע למכירה בנפחים של בין 128GB ל-1,024GB ובשלוש תצורות שונות – M8Pe לכונני M.2 2280 סטנדרטיים, M8PeG לכוננים זהים אך עם מפזר חום מתכתי ומעוצב שיסייע להם להמנע מהאטות שנוגעות לטמפרטורות גבוהות מדי, ו-M8PeY לכוננים עם תושבת PCI-Express X16, אשר תתפקד כפתרון גם ללוחות נטולי חיבור M.2 או לוחות בהם החיבור אינו נגיש מסיבה זו או אחרת, וגם כפתרון לפיזור חום אפקטיבי הרבה יותר ולהרחקה של הכונן משאר הרכיבים על לוח האם.
מקור: lowyat.net
כל שלושת תצורות הכונן יוצעו עם אחריות למשך חמש שנים, זכרון מטמון מהיר מבוסס LPDDR3 בנפח 512MB (לדגמים בנפח שבין 128GB ל-512GB) או 1GB (לדגם בנפח 1TB), שבב Toggle NAND של טושיבה בתלהיך ייצור של 15 ננומטר והבטחה לביצועים רציפים מירביים של עד 2,500 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 1,400 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, וביצועים אקראיים עבור קבצים קטנים של עד 280,000IOPS בקריאה ועד 240,000IOPS בכתיבה. כל מה שחסר לנו כעת הוא לגלות את העלות המיועדת – ולגלות עד כמה משתלמת היא תהיה אל מול דגמים כמו ה-950 Pro (ועוד כמה יחידי סגולה) שכבר זמינים בשוק.
היכולת לרכוש את כונני ה-M8Pe יחד עם מתאם או מפזר חום נשמעת כמו גימיק, אך במידה ותתומכר באופן אטרקטיבי מספיק ביחס לדגמי הבסיס – עשויה להפוך לנקודת חוזק עבור Plextor. מספר בדיקות כבר הוכיחו כי כונני M.2 שמותקנים לרוב צמוד ללוח האם ובקרבת כרטיסי המסך שעליו נוטים לסבול מבעיות חימום יתר בעת שימוש ממושך של דקה או יותר ברצף, מה שמביא לירידה חדה בביצועים – ועל כן מתאם PCIe או אפילו מפזר חום צנוע ללא ספק יכולים לעזור במקרים אלו, ולספק למשתמש את הביצועים המירביים שהובטחו לו מבעוד מועד למשך זמן רצוף רב יותר.
הנפח המירבי של ה-M8Pe הצליח לעבור גם את הביצועים המוצהרים של Plextor
המותג של Lite-On – האמת, מאכזב מאוד בתחום ה – SSD.
לא יודע בביצועים, שם אני מניח הוא בין תחתית לאמצע
אבל באמינות – לא להתקרב.
כל זה מתייחס לכוננים שישנם עכשיו.
האם הסדרה החדשה תהיה שונה – ימים יגידו,
אבל בעיני נשאר רק Lite-On, המותג היה ומזמן איננו.
במקום לברבר בלי תועלת כהרגלך, אם יש לך מידע ממשי אז תשתף – איזו סדרה כוננים שיש עכשיו, מה בדיוק קרה וכדומה.
"במקום לברבר בלי תועלת כהרגלך" – המממ.
מישהו כאן עצבני.
אבל אני ממש לא מתכוון להיגרר לזה.
לילה טוב.
נשמע מאוד נחמד – לאט לאט מוצרים אלו הופכים נגישים גם לציבור הרחב – זה עדיין רחוק מלהוות תחליף לדיסקים קשיחים מכניים אבל בהחלט הכיוון הנוא נכון.
רק אינטל
כןןןן, בטח !
מה עם הסטנדרט הפנימי – NVMe או AHCI? והאם יחייב ביוס שתומך בתקן החדש?
הרעיון למתאם PCI-E מצויין, כי ינגיש אותם לכל לוח, השאלה כמה הירידה בביצועים.