אחת ממשפחות כונני ה-SSD הטובות ביותר לשוק הביתי מתרחבת עם דגמים מוקטנים שמצליחים לשמור על רוב התכונות החיוביות של דגם ה-2.5 אינץ' המקורי
נכון, מעבר לדלת כבר מצטופפות להן טכנולוגיות חדשניות כמו שבבים תלת מימדיים, כונני PCI-Express "אורגניים" ושבבים בתקן ה-NVMe שמבטיחות כולן לגרום לכונני ה-SSD הסטנדרטיים שמוכרים לנו כיום להאדים מבושה – אך צריך להודות כי עבור רובם המוחלט של הצרכנים הביתיים גם כונני SATA "פשוטים" עושים את העבודה, כשאחד מהטובים שבהם הוא ללא ספק ה-850 EVO שהשיקה סמסונג בסוף השנה שעברה.
עתה, ה-850 EVO זמינים בשתי תצורות נוספות – mSATA ומחליפו המיועד, ה-M.2 (בתצורת ה-2280 שנתמכת ברוב לוחות האם והמחשבים הניידים הרלוונטיים). למרות המיזעור בגודל הפיזי לעומת כונני ה-2.5 אינץ', הדגמים החדשים מוצעים באותם הנפחים (פרט ל-M.2, שאינו זמין בנפח 1TB נכון לעכשיו) ועם רמות ביצועים דומות מאוד – אשר גם הוכחו בפועל במבחנים במסגרת שלל ביקורות לדגמים המדוברים שהופצו אל הרשת.
למעשה, החסרון המשמעותי היחיד של גירסאות ה-M.2 וה-mSATA לעומת אחיהם הגדול הוא במחיר – שיקר כרגע בכ-20 עד 30 אחוז לכל דרגת נפח אחסון לעומת מחיריהם בפועל של דגמי ה-2.5 אינץ'. בשורה התחתונה, אם אתם יכולים להתפשר על כונן 2.5 אינץ' זו תהיה האופציה הכי משתלמת עבורכם, אך במידה ואתם רוצים לשדרג את המחשב הנייד שלכם וכל מה שזמין לכם הוא ממשק M.2 ו/או mSATA – אין ספק שכונני ה-850 EVO החדשים הם בחירה טובה מאוד מכל הבחינות.
מה בדיוק הטעם לייצר כונן SSD בעל ממשק פיזי M.2 העושה שימוש בבקר SATA (רוחב פס גולמי של 6Gb/s) במקום בקר PCI Express (רוחב פס גולמי של 10Gb/s לכל הפחות, בהנחה שנעשה שימוש בממשק מינימלי של 2 מסלולי PCI Express 2.0)? אם יש צורך בכונן SSD, עדיף לקנות כונן כזה בעל חיבור SATA רגיל (כונן בגודל 2.5 אינץ') ואת ממשק ה M.2 לשמור לכונן SSD מהיר יותר העושה שימוש בבקר PCI Express.
כרגע המבחר של כונני ה- PCI-E קטן ויקר. אני הזמנתי אחד (לא 850) עבור ה- NUC.
h=1]Intel SSD 750 Series PCIe[/h]כך שזה נ
אני התרשמתי מאוד מאינטל
כך שזה נראה לא זול למהירות ולא כל כך מעניין
אין גם הרבה הבדל במהירות כבר 3 שנים ולא מוכן להשקיע במקום SSD ב- M2
לא משנה מה רמת הטיב והאמינות של כונני SSD, יש להם כמה חסרונות גדולים מאוד על פני דיסקים קשיחים: 1. קריסת SSD, היא על פי רוב, מיידית, בפתאומיות, וללא כל התרעה מוקדמת, בהשוואה לדיסק קשיח, שבשל היותו מדיה מגנטית והתקן אחסון מכאני, מראה סימנים מוקדמים לקראת קריסה, ומאפשר לגבות את הנתונים לפני שהכשל שגורם לאיבוד נתונים מתרחש. 2. SSD מוגבל בכמות הפעמים שניתן לכתוב לאיזורים מסויימים (מהיותו מבוסס על זיכרון פלאש), לעומת דיסק קשיח שאיננו מוגבל בכתיבה, כך שכתיבה על SSD במתכונת של כתיבה על מדיה מכנית אופטית או מגנטית לאורך זמן, יכול להוביל לקריסה. 3. כמו כן, אין אפשרות לשחזר נתונים מאיזור שנפגם ב-SSD ואז לסמן אותו כפגום, כפי שאפשר לעשות על דיסק קשיח.
דור אתה מתאר בעיות שהיו קיימות בעבר, ועל רובן התגברו כבר