מערכת הבחינה
- מעבד: Intel Core i7 4770K 4.2Ghz
- לוח אם: Asus Maximus VI Extreme
- ספק כח: Corsair HX-Series 1050W
- קירור למעבד: Noctua NH-D14
- כרטיס מסך: MSI Radeon R9 270X Gaming 2GB
מונחי עולם האחסון
- 4K Random – קריאה או כתיבה אקראית של קבצים בנפח 4 קילו-בייט מהכונן
- Seq Read, write – קריאה או כתיבה רציפה (קובץ בודד גדול) מהכונן
- 4K Random QD32, 64Thrd – קריאה או כתיבה אקראית של קבצים בנפח 4 קילו-בייט מהכונן, 32 או 64 קריאות יחדיו במקביל
- IOPS – כמות פעולות (גם קריאה וגם כתיבה) המתבצעות בזמן מסויים.
מבחן הביצועים – קריאה אקראית 4K
במבחן זה ניתן לראות את התמודדות Barefoot 3 עם שבבי ה-NAND החדשים שלו. כונן ה-Vertex 460 מראה שיפור נראה ובלתי מבוטל על קודמו בדמות שיפור של מעל ל-10 אחוזים במהירות הקריאה הרנדומלית. מרשים בהחלט.
מבחן הביצועים – קריאה רציפה
מבחן הקריאה הרציפה מודד את יכולת הכונן לשלוף ולהחזיר מידע גדול אל כל שבביו מהר ככל הניתן. ה-Vertex 460 משפר את מהירותו של קודמו ומגיע למהירויות קריאה הצמודות לגבול תעבורת המידע ב-SATA 3. אין כאן מקום לתלונה ואין כאן צורך בשיפור, מהירות פנטסטית.
מבחן הביצועים – קריאה אקראית מקבילית 4K
מבחן הביצועים IOMETER
מבחן הביצועים IOMETER בוחן את יכולת בקר השבבים. במבחן הזה ספציפית נבחן הבקר בקריאות אקראיות של קבצי 4K ו-8K. התוכנה מודדת את מספר הפעולות (הן קריאה והן כתיבה) אותן יכול לבצע הבקר בשניה אחת. במבחן הזה הראה כונן ה-Vertex 460 מספרים נמוכים מקודמו. אמנם, אני לוקח אותם מעט בערבון מוגבל, שכן בשטח ההבדל מוטה ל-Vertex 460.
חשוב להדגיש כי לעיתים מערך RAID 0 לא יראה שיפור משמעותי, בעיקר בפעולות עם הרבה קבצים קטנים. במבחן IOMETER ניתן להבחין כמה השיפור בשימוש מערך RAID 0 הוא מזערי. הסיבה לכך היא צוואר בקבוק בבקר השבבים עצמו. הבקר נסתם מחישובים מרובים שהוא נאלץ לעשות, והוא לא משאיר מקום לבקר נוסף.