חברת סמסונג הייתה הראשונה להכריז על כונני SSD בנפח 16 גיגה-בייט לשימוש במחשבים ניידים, ומאוחר יותר אף התעלתה על עצמה כשהגדילה את הנפח ל-32 גיגה-בייט. היא גם הייתה הראשונה להודיע על כוננים קשיחים היברידים אשר מנצלים את טכנולוגיית הפלאש כדי להקטין את זמן התגובה שלהם. נוסף על כך, לפני מספר חודשים, סמסונג גם הייתה הראשונה להציע את מחשב ה-UMPC שלה, Q1, עם כונן SSD.
היום הודיעה החברה כי היא מגדילה את קו המוצרים שלה ולכונני ה-1.8 אינץ', אותם השיקה בתחילת השנה, יצטרף כונן SSD בנפח 4 גיגה-בייט ובגודל 2.5 אינץ'. לפי החברה, הכונן נמצא בשלבים אחרונים לקראת כניסתו לייצור המוני ובהמשך יגדל הנפח ויגיע עד ל-32 גיגה-בייט. אולם, משום מה, החליטו בסמסונג לשווק את הכונן עם חיבור PATA בלבד. מאחר וערכות השבבים החדשות של אינטל מגיעות ללא תמיכה ב-PATA ולאט לאט, השוק כולו עובר למחשבים עם SATA בלבד, ייתכן כי בסמסונג יצטרכו לחשוב מחדש על האסטרטגיה שלהם ולהשיק גם גרסאות SATA.
הכונן החדש, אשר מבוסס על זכרון NAND בלתי נדיף, מיועד לשימוש כ"זכרון מטמון" מהיר במיוחד למחשבים ניידים ושולחניים יחד עם מערכת ההפעלה Windows Vista שמיקרוסופט תשיק בסוף השנה לשוק העסקי ובתחילת 2007 לשוק הפרטי. הכונן תואם את טכנולוגיית ReadyBoost של ויסטה, טכנולוגיה המשתמשת בזכרון פלאש להגברת מהירות התגובה של מערכת ההפעלה ומאפשרת למשתמש להמנע ממאות עיכובים של שניות רבות אשר אותן חווה במהלך עבודתו היומיומית עם המחשב שלו, כאשר הוא מחליף בין תוכנות בהן הוא משתמש לעיתים קרובות.
כונן ה-SSD החדש של סמסונג במעטפת של כונן בגודל 2.5 אינץ'
בתחילה, כאשר מיקרוסופט חשפה את טכנולוגיית ה-ReadyBoost, היא הדגישה במיוחד את האפשרות של שימוש בכונני פלאש USB אשר ניתן למצוא היום בנפחים של 256 מגה-בייט ועד 4 גיגה-בייט. אולם, כוננים אלו אינם מיועדים למשימות שכאלו ולכן הגיוני לחשוב ששיפור הביצועים שהם יציעו יהיה מוגבל.
הפתרון שסמסונג מציעה הוא כונן ה-SSD אותו ניתן יהיה להשיג בגודל 1.8 ו-2.5 אינץ' ולחברו למחשב ככונן קשיח רגיל שכן הוא מגיע בתצורה סטנדרטית של כונן קשיח. נוסף על כך הכונן יהיה זמין בשתי תצורות נוספות, להן החברה קוראת Slim ו-Small, אותן יהיה צריך לחבר ללוח-האם באופן מכני. את שני כוננים אלו, החברה מציעה לחברות שרוצות להרכיב את המוצר על גבי לוח האם, דבר שמזכיר מאוד את הפתרון שאינטל מדברת עליו.
למי מכם שקטן אמונה ביחס ל-SSD, מוזמן לצפות בסרט באתר של סמסונג. נוסף על כך, לפי החברה, כונני ה-SSD יוכלו לעבוד גם יחד עם הכוננים ההיברידיים, ולשמש כמקור שני לזכרון מטמון.