חברת Seagate מקדימה את המתחרות והופכת להיות הראשונה להשיק כוננים קשיחים מכאניים בנפח שיא של 14 טרה-בייט אשר מיועדים גם לצרכנים הפשוטים והצנועים – שמוכנים ומסוגלים להשקיע מאות דולרים כמובן
לאט לאט, אבל בטוח, עולם הכוננים המכאניים ממשיך להתקיים ולהתפתח לצידו של תחום ה-SSD, רחוק מאור הזרקורים אך בנישה שעדיין משמעותית ורלוונטים עבור לא מעט שימושים – ומהיום כולם יכולים להשקיע את הכסף הנדרש ולקנות לעצמם כונני אחסון מתקדמים בנפח של לא פחות מ-14 טרה-בייט, תודות ל-Seagate.
כמה חודשים אחרי שהציגה את כונן ה-14 טרה-בייט הראשון שלה לעולם שרתי המידע, החברה השנייה בגדולה בתחום האחסון המכאני משיקה שלושה דגמים חדשים בנפח השיא המדובר שמיועדים למערכי NAS משרדיים וביתיים וגם למחשבים אישיים ותחנות עבודה ביתיות, תחת מותגי IronWolf ו-BarraCuda Pro, בהתאמה.
הכוננים החדשים מוצעים בתצורת 3.5 אינץ' מסורתית, כמובן, עם 8 פלטות מגנטיות מסתובבות בטכנולוגיית ה-PMR אטומות בתוך תא מלא גז הליום שמקטין את ההתנגדות והחיכוך, עם חיבורי SATA III המוכרים לכולנו, עם צריכת הספק נמוכה יחסית של כ-5 וואט במנוחה וכ-7 וואט במצב מירבי, עם 256 מגה-בייט של זכרון מטמון דינאמי מובנה לקבלת מהירויות העברה של עד 250 מגה-בייט בשנייה – ועם טכנולוגיית TDMR (ר"ת Two Dimensional Magnetic Reading) שעורכת את הופעת הבכורה שלה בדור הנוכחי ומאפשרת להגיע לצפיפות המרשימה הזו.
TDMR היא שימוש בראשי קריאה כפולים סמוכים שמאפשרים עבודה דיפרנציאלית, לקבלת ביצועים ראויים במצבים בהם צפיפות האחסון במדיה המגנטית מגיעה לרמות גבוהות במיוחד – ולמרות שכבר שמענו הצהרות על כך שטכנולוגיה זו תוכל לאפשר הכפלה (ואף מעבר לכך) של הביצועים ביחס לכוננים קשיחים מסורתיים, ביישום הנוכחי נראה כי ב-Seagate הסתפקו בביצועים זהים לאלו של כונני PMR בנפחים צנועים יותר של 12 טרה-בייט ו-10 טרה-בייט, ללא שימוש ב-TDMR, זאת במקביל לאחריות לתקופות של 3 שנים ו-5 שנים ולהיקפי כתיבה של בין 180 טרה-בייט בשנה ל-300 טרה-בייט בשנה בתלות בדגם, שממחישה לכאורה כי אין כאן השפעה שלילית כלשהי גם על אמינות ואריכות הימים של הדגמים.
דגם ה-BarraCuda Pro בנפח 14 טרה-בייט יציע חמש שנות אחריות ותג מחיר מומלץ של 580 דולר, דגם ה-IronWolf Pro שמיועד לעבודה במערכי NAS גדולים של עד 24 כוננים יציע משך אחריות דומה ותג מחיר של 600 דולר, דגם ה-IronWolf הסטנדרטי שמותאם למערכי NAS קטנים יותר יעלה 530 דולר עם שלוש שנות אחריות ואילו דגם ה-SkyHawk יהיה הזול ביותר במשפחת ה-14 טרה-בייט עם עלות של 510 דולר – אך עם ביצועים מופחתים ותאימות בעיקר למערכות הקלטה ואבטחה ופחות לכל דבר אחר.
זמינות הדגמים אמורה להיות מיידית – ואנחנו מקווים שזה ידרבן את המחירים להתחיל לרדת בהקדם, משום שבמצב הנוכחי יהיה די קשה להצדיק השקעה בנפח הכי גדול שיש כשדגמי 12 טרה-בייט ו-10 טרה-בייט מציעים יחסי עלות-תועלת עדיפים בצורה מורגשת. מסכימים איתנו? בואו לדבר על זה בתגובות.