ביקורת ראשונה עבור מעבד הדור החדש של אינטל שיושק בתחילת החודש הבא מציגה לנו תוספת ביצועים נוספת באחוז חד ספרתי, לכאורה
אנחנו כבר יודעים בוודאות כמעט מוחלטת כי זוג מעבדים מהדור החדש של אינטל יושקו ב-5 באוגוסט כמחליפים למעבדי ה-Devil's Canyon המוצלחים שהושקו לפני כשנה וחצי. כל שנותר לנו עתה הוא להמתין בסבלנות ולתהות אודות היכולות והביצועים המשופרים שאולי ממתינים לנו אצל אינטל. ביקורת אותנטית ראשונה, לכאורה, מאתר בשם techbang.com מתיימרת לספק לנו את התשובות שאנחנו מחפשים כבר עכשיו.
האתר הסיני העלה את הביקורת למעבד הדגל החדש של ענקית השבבים (ואז הוריד אותה – אולי בשל דרישות מאינטל או גורמים רשמיים אחרים, ואולי משום שפשוט לא הייתה מדוייקת או נכונה), וממנה עולה כי השיפור של ה-Core i7-6700K מרובע הליבות לעומת ה-Core i7-4790K מרובע הליבות מגיע בעיקר מהליבה הגראפית המובנית המתקדמת יותר שלו.
במסגרת בדיקות במבחני הביצועים PCMark, Cinebench, 3DMark ו-Sandra, מעבד ה-Skylake הציג שיפורים שנעו בין אחוזים בודדים ל-29 אחוז – אם כי השיפורים הגדולים ביותר הגיעו, כאמור, במבחני מולטימדיה ועיבוד גראפי אשר הושפעו באופן המשמעותי ביותר מהליבה הגראפית החדשה, אשר באופן די ברור תהיה בעוצמה של 20 עד 30 אחוז יותר מזו של מעבד ה-Haswell המקביל (תודות ל-48 יחידות ביצוע ב-Core i7-6700K, לעומת 20 יחידות ביצוע בלבד ב-Core i7-4790K).
באופן מאכזב משהו, במספר מבחנים שבוצעו לכאורה ללא תלות בליבה הגראפית, אלא בהתבסס על כרטיס מסך ייעודי זהה – ה-Core i7-4790K הצליח למעשה לספק תוצאה אשר טובה במקצת מזו של ה-Core i7-6700K, וזאת למרות ששני הדגמים פועלים בתדרים זהים ובמעטפת תרמית זהה.
ראוי לציין כי המעבד שנבדק בביקורת המדוברת מהווה דוגמית הנדסית (Engineering Sample), כאשר בדורות עבר הזדמן לנו לראות לא מעט הדלפות שהתבססו על דגמים בסיווג דומה והציעו מאפיינים וביצועים שהתגלו כבלתי מדוייקים בדיעבד – על כן, לא מן הנמנע שבמעמד ההשקה הרשמית נראה גם כאן ביצועים קצת יותר ראויים מהדור החדש והמדובר.
לוח ה-Z170 Claymore של חברת ECS, אשר שימש לביצוע הביקורת המדוברת
עם זאת, התחושה הכללית היא שגם בעידן ה-Core השישי נראה את מרבית השיפור הטכנולוגי שמגיע מהמעבר לייצור בליטוגרפיית 14 ננומטר 'מושקע' ומכוון אל עבר הליבה הגראפית המובנית, וזאת על אף שמרבית הרוכשים של דגם כמו ה-Core i7-6700K היקר והמתקדם כלל לא ישתמשו באותה ליבת HD Graphics שבכל אופן תהווה צוואר בקבוק לפוטנציאל הביצועים של ליבות העיבוד הכלליות. האם באמת הגענו לקצה גבול היכולת בכל הנוגע לליבות ה-CPU, ועתה האפשרות היחידה היא להתחיל בהגדלת מספר הליבות?
אפשר להתחיל להתבאס או שיש עוד תקווה? אתם מוזמנים להתחיל לחלוק את הספקולציות וההערכות שלכם כאן בתגובות.
=っ◕‿◕)っℜ◯ⓃУ;5070557][URL="http://www.digitaltrends.com/computing/unlocked-intel-skylake-s-processors-reportedly-coming-august-5th/"][COLOR=#0000ff]The wait for Skylake is almost over, first de
הכתבה מזכירה לי את אחת התגובות האחרונות שלי מהיום ב03:25 ונראה שלפי הקישור השני ב5 לאוגוסט נראה גם את i5 6500/6600 אני מניח.
וזה בדיוק מה שזה. דוגמא הנדסית.
באחת מהתערוכות או הכנסים האחרונים/ת נתנו טעימה מה SKYLAKE, וזה השאיר לסתות פעורות.
אל תשכחו שגם SKYLAKE מגיע עם FINFET חדש. _ (עד כמה יצליחו ליעל אותו..? נחכה לבנצים)
דבר אחד מכאיב לי בעין בכתבה הזו, שה4790K הוא מוצלח. אז לא! הוא ממש לא מוצלח!
אמנם על כל 10000 מעבדים היה מעבד מושלם אחד (אבל עדיין לא מוצדק לקרוא לכל הדגם הזה מוצלח) _ (יש דוגמאות ל OC גבוה במיוחד אבל שוב … 1 ל 10000)
זה בסך הכל מעבד עם OC שהתקרה שלו בממוצע היא 4.6GHZ. _ (אז לא כזה מוצלח) (במיוחד שפליטת החום מכריעה אותו)
–
נקווה שלא כך המצב בSKYLAKE
נשמע לא סביר.
אם הנתונים נכונים זה מוצר שאין לו זכות קיום.
לOFIR HADAD
זה לא נכון מה שאתה אומר. סדרת ה CORE 2 DUO הייתה שיפור משמעותי לעומת הפנטיום D שהיה למעשה שני ליבות פנטיום 4 במעבד אחד. ואז הגיעה סדרה הCORE עם הI7 ששוב הביאה שיפור דיי משמעותי. אבל כן, לאחר מכן, אחרי SANDY BRIDGE ב2011 כבר לא היו שיפורים משמעותיים מבחינת כוח העיבוד לכל ליבה, למעשה מאז אנחנו פחות או יותר תקועים, ועושה רושם שזה ימשיך כך גם בשנים הבאות לפי התוצאות שהביאו פה… יכול להיות שבאמת הגענו לשלב שהמשתמש הממוצע לא באמת צריך יותר מזה? או שזה קורה פשוט בגלל שאין תחרות ברמות האלו אז אינטל משקיעה את כולה רק במעבדים הניידים שלה, איפה שיש תחרות גדולה מצד מעבדי הARM.
אם AMD היו ממשיכים לספק תחרות המצב היה נראה אחרת.
אבל בגלל ש AMD פרשו אין להם סיבה באמת להתקדם.
שוב AMD הורסים את השוק.
לא הגיע הזמן למעבד k ללא ליבה גרפית שמיעוד נטו לoc?
אינטל נהנית מחוסר התחרות ויורקת על המשתמשים שלה. אז מה חדש?
הוא מוצלח יחסית למעבדים האחרים בדור ובאופן כללי כוח העיבוד שלו עצום OC זה לא הכל
אם זה עוד דור עם שיפור זניח זה מצוין בהחלט לדעתי.
אין צורך להתלבט בכלל אם לשדרג- אינטל פתרה עבורנו הצרכנים את הבעיה.
לכל מי שיש מעבד i5 מדור 2 או i7 דור ראשון פשוט יכול להמשיך איתו בכיף.
עד שהמעבד יהפוך להיות גורם מעכב לכרטיס מסך בודד יעברו עוד כמה שנים ועד שהוא לא גורם מעכב (משמעותי) פשוט אין סיבה וטעם להחליף אותו (לגיימרים). DX12 מגיע בקרוב ואמור לתת דחיפה גם למעבדים ישנים. הצעידה הזו במקום חוסכת לצרכן הפשוט הרבה כסף על שדרוגים שבכל מקרה לא היו מצדיקים את עצמם.
לכל יצרני התוכן למיניהם, שזו פרנסתם ואצלם זמן=כסף, דווקא פה כן רואים שיפור משמעותי בביצועים ומאחר וזה מתורגם לפרודוקטיביות יותר גבוהה ויש הצדקה לשדרוג.
זה חסר היגיון ובכייני למדי להתלונן. כאילו מישהו חייב בכוח, בניגוד לרצונו, לשדרג למרות שזה מביא לו אפס תועלת.
שימשיכו ככה. מי רוצה לקנות שילוש כל שנה שנתיים??
סבבה. הנקודה היא פשוטה- או שיש שיפור משמעותי מאוד ואז שווה לשדרג או שאין ואז זה פשוט מיותר.
מסכים לגבי מערך כרטיסים- ואלו הם אנשים שמראש הכינו את עצמם נפשית להוצאות גדולות עם ערך שולי פוחת ידוע מראש. הם יוצא מן הכלל ומהווים אחוז קטן מאוד עד לכדי זניח של קהילת ה PC. אבל גם במערך הטיעון שלי תקף- משדרגים רק כשיש הצדקה ממשית, עד אז אף אחד לא מכריח אותך לשדרג. אין בעיה עקרונית של כוח CPU שמחייב אותך לשדרג כל דור כי המעבד כל הזמן חנוק. הגורם המגביל הוא תמיד ה GPU.
לא הייתי משדרג מהאסוול לסנדי זה בטוח.
הנקודה היא שאם וכאשר יתקלקל לך רכיב שלא שווה להחליפו במחשב אתה תקנה חדש באותו סכום +/- ותקבל אותם ביצועים כמו לפני שלוש שנים.
בין סנדי להאסוול יש מפרידים שלוש שנים וחמישה חודשים. אתה לא תקבל אותם ביצועים (אתה כבר לא אוהב את ה4790K שלך?), ההאסוול עדיף. קפיצה של שניים עד שלושה דורות בשידרוגים היא חכמה (אני מוציא מעבדי HEDT כגון נהלם, SNB/IVB/HSW-W), קניה כל דור היא מטופשת.
נקודה טובה מאוד.
אם כבר בזה אז הבעיה היא כמובן שהמעבדים האלה לא מציגים שיפור אבל כן דורשים שידרוג צ'יפסט/תושבת
חטא על פשע
מלבד מחסור חמור בתחרות בתחום ה CPU חסר עוד דבר מהותי בהשוואה לשוק ה GPU:
אין משהו לשאוף אליו, אין ה 4K-אולטרה-144FPS-4*AA-עבור ה AAA הכי חדש ונוצץ שדוחף את AMD/NV.
לרוב המוחץ פשוט אין מחסור בכוח עיבוד CPU.
מסכים בהחלט בנוגע להחלפת התושבת שמשתנה למרות שאין שינוי מוצדק בביצועים.
פילוח השוק שאינטל מבצעת כבר שנים על שנים פועל בעיקר כנגד הצרכן אבל לא רק. אני אישית הייתי שוקל לעבור למעבד מסדרת K או i7 או שניהם, סתם ככה בשביל הכיף שלי, אבל היא פשוט הפכה את זה ללא רלוונטי (אני בעל i5-2400). אז את הכסף שאני חסכתי היא הפסידה.
אבל כרגע בשווקים הביתיים (גיימינג/משרדי/HTPC) באמת שכולם מסודרים עם I5 אפילו 2 דורות אחורה.
המציאות היא שאם אין תוכנות שצורכות את הכח יצרני החומרה לא מתקדמים
URL
כתבתי כבר בעבר כי אינטל צוחקת על הלקוחות שלה כל הדרך אל הבנק הם מפתחים מעבדים ומשנים סוקטים על חשבון הלקוח בלי שהוא ירגיש בכלל. (עסקית זה גאוני ממש). הם מפתחים I7 I3 I5 בכמה גרסאות משנים סוקט כדי שנהיה חייבים לשדרג הכל. (הם נהנים מפתוח של קונטרולרים ייחודיים על גבי הלוחות אם שוק נוסף). וההבדל המהותי בין הדגמים הוא יחידות עיבוד שלא מעניינות את הלקוח ולא בשימוש בכלל . (הם יותר בנויים למחשבים ניידים בכלל) אבל עלויות הפיתוח יקרות לכן הם מבצעים את הניסוי על מעבדים הנייחים כדי להכניס כיסוי לעלויות הפיתוח. שטח העיבוד הפעיל על המעבד (לעמדה נייחת עם כרטיס מסך חיצוני על הלוח) הוא פחות מ 40% מכלל שטח המעבד …. כל השאר מנוצל לעבוד גרפי שלא בשימוש יחידת סאונד ועוד טסטים שעוזרים לאינטל לקדם מכירות. וזה רק על קצה הקרחון .
LOL
הנקודה הזו לא רחוקה מהאמת. במעבדים האחרונים הליבה הגרפית והמעבד מתחלקים כמעט חצי-חצי בשטח הפיזי.
לא רחוקה מהאמת זה תקינות פוליטית, זה ממש מה שקורה.
אני יודע שזה נכון. צחקתי מהסקת המסקנות שלו בקשר לזה והליבה הגרפית.
RIGHT][COLOR
רק בוא נזכור שיש להם אינטרס עסקי שזה לא יהיה המצב..
מסכים שתדר זה לגמרי לא מזעור, אבל שיפור בתדר גם איטי מאוד משום מה (אינטרס אולי).
ומזעור, פעם התוצאה של מזעור הייתה שיפור הרבה יותר גדול והיום בשטח הקיים כתוצאה ממזעור מכניסים ליבה גרפית אז לא הרווחנו (אני מדבר על אלה שממש לא רוצים את הליבה הזו שם) יותר מדי ממזעור.
^זו^ הייתה הכוונה שלי,
אם זה היה נשמע כאילו אני אומר לעזאזל איתם חזירים וכו'.. אז ממש לא ככה הכל עובד היום גם אם זה לא מוצא חן בעיניי.
למי שצריך כוח עיבוד נטו, (מוזיקאים, וירטואליזציה וכו') אין מה לחפש במעבדי אינטל השולחניים, כי כבר שנים השיפור בהם הוא מזערי.
כן, אפשר לקחת את גרסאות 6-8 ליבות של I7 על סוקט 2011, אבל אלו כבר עולים כמו המחיר של מעבד שרתי עם יותר ליבות.
Xvertigo, לאנשים כאלו באמת עדיף לקנות Xeon V3 or V2 , אפילו בתצורת מעבד כפול. הם נמכרים בזול בתור יד 2 בEBAY ומהווים תמורה מעולה ועדיפה בהרבה יחסית לפתרונות I7.
לא כולם…..
http://ark.intel.com/products/family/78583/Intel-Xeon-Processor-E5-v3-Family#@All
url]http://www.ebay.com/itm/INTEL-XEON-E5-2696v3-E5-2699v3-SR1XK-18-CORE-x-2-3GHz-3-6GHz-Turbo-/221830040602?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33a619cc1a&autorefresh=true[/url]
ניתן להשיג מחיר טוב יותר ב-bids.
ברור שלא בכל דבר. לכן בהודעה הראשונה נתתי דוגמאות למשתמשים שכן זה יעזור להם כגון מוזיקאים וכמובן וירטואליזציה.
אגב, זוג מעבדים גרסאות יצור, (לא ES) עם 36 ליבות סה"כ ו 72 נימים בתדר 2.3 ו 3.6 טורבו ב 2100$
אם אינטל היתה טורחת להתקדם לכיוון ריבוי הליבות המפתחים היו הולכים בכיוון הזה גם.
בשוק המדעי יש ניצול ליבות כבר שנים (ולהם מיועדים סדרת המעבדים לשרתים)
בשוק הביתי אין באמת ניצול של ריבוי ליבות (גיימינג,סרטים,משרדי) פה אינטל דווקא מקדימה את השוק בשנים (ריבוי ליבות קיים עוד מהPD והשוק עדיין לא צמצם את הפער)