חברת MSI משיקה שתי מקלדות מכאניות ראשונות מתוצרה, כאשר האחת מיועדת לשוק הביתי או המשרדי והשניה מיועדת לשוק הגיימינג.
לפני מספר חודשים, יצרנית החומרה MSI הודיעה על סדרת מוצרים חדשה העונה לשם MSI Gaming. עד כה, החברה שיחררה מספר לוחות-אם בעלי עיצוב מיוחד ותכונות אשר מטרתן לשפר את חוויית הגיימינג. כעת, החברה הודיעה על השקה של מקלדת גיימינג ראשונה בסדרה זו, ביחד עם מקלדת נוספת פשוטה יותר.
המקלדת הראשונה היא מקלדת "קלאסית" המיועדת לשוק הביתי. מדובר על מקלדת מכאנית איכותית במיוחד המבוססת על מתגים אדומים מסדרת MX של חברת Cherry. תוחלת החיים של המקלדת היא סביב ה-50 מיליון לחיצות (לכל מקש) והיא מגיעה עם חיבור PS/2 ביחד עם מתאם USB. בחיבור PS/2 ישיר, ניתן ללחוץ בו-זמנית על כמה מקשים שנרצה, אולם אם נחבר עם מתאם USB, מספר הלחיצות המקבילות שנוכל לעשות ירד לשישה בלבד.
המקלדת מגיעה עם אביזר להוצאת מקשים ו-4 מקשים נוספת בצבע כתום זוהר. הגודל שלה הוא גודל סטנדרטי בשוק המקלדות – 30 מ"מ גובה, 460 מ"מ אורך ו-162 מ"מ רוחב ומשקלה 1250 גרם.
המקלדת השניה והמתקדמת יותר מיועדת בעיקר לקהל הגיימרים. מקלדת זו מכונה GK-601 ובדומה למקלדת הפשוטה יותר היא כוללת מתגים אדומים מסדרת MX של חברת Cherry. בכל מקש, ישנה תאורת LED נפרדת בצבע צהוב עם 4 דרגות בהירות, כך שניתן לראות את המקשים גם בחושך מוחלט.
מעבר לתאורה המיוחדת, מה שמייחד מקלדת זו מרוב מקלדות הגיימינג בשוק הוא זכרון בנפח 128 קילו-בייט מובנה המאפשר קינפוג של 50 מקשי מאקרו ומקשים "חמים" – מדובר על פי 2 מנפח הזכרון הממוצע הנמצא בשאר מקלדות הגיימינג בשוק. MSI סיפקה גם דרייבר מיוחד השולט על תכונות המקלדת המאפשר לנו לקנפג את המקשים כפי שנרצה תוך אפשרות שמירה של עד 5 פרופילים שונים.
המקלדת ארגונומית וישנו דגש לכפתורים שבהם נעשה שימוש רב בגיימינג (כמו W/A/S/D וכפתורי החצים) על מנת שכף היד לא תתעייף והגישה לכפתורים תהיה נוחה וטבעית ככל הניתן. כמו כן, MSI הפכו את כפתור ה-Windows לכפתור פונקציה, שניתן גם לבטל את פעולתו (לחיצה עליו + מקש F12) על מנת שבטעות לא נלחץ עליו ונעבור לשולחן העבודה שלנו בעת משחק. מצוייר עליו לוגו הדרקון המאפיין את הסדרה.
בחלקה האחורי של המקלדת, ישנם 2 חיבורי USB ביחד עם חיבור האודיו ומיקרופון. על-מנת שחיבורים אלה יעבדו, המקלדת מתחברת למחשב עם זוג חיבורי האודיו סטנדרטיים + חיבור USB כאשר כולם מצופים זהב. גודל ובאנדל המקלדת נשאר זהה כמו המקלדת הקלאסית ומשקלה 1300 גרם.
בהחלט מדובר על זוג מקלדות איכותיות, אם כי אינן כוללות שום דבר שמייחד אותן לחלוטין משאר המקלדות הקיימות בשוק, כאשר רוב התכונות שהן כוללות היו קיימות עוד בימי Razer Tarantula ואף לפניה. מה שיקבע את פופלאריות של מקלדות אלו הוא המחיר שאיתו הן ימכרו בחנויות שכרגע אינו ידוע.
שאלה
האם העניין של המקשים בחיבור ה-PS/2 לעומת ה-USB נכון גם לגבי כל מקלדת אחרת, או לפחות רובן?
ל-1
למיטב ידיעתי לא.
במקלדת השניה (GK-601) עושה רושם שאין את המגבלה הזו.
ל-2
אין לה את המגבלה כי היא מקלדת "גיימרים", אבל השאלה שלי היא אם אחבר מקלדת רגילה שיש בה הגבלת מקשים לחיבור PS/2 במקום USB- האם זה יעלה את מספר הלחיצות שאוכל להקיש בו זמנית?
ל-3
להרבה מקלדות פשוטות יש הגבלה ללא קשר לחיבור (מספר המקשים משתנה ממקלדת למקלדת).
לידיעת הגיימרים שעדיין אין להם מקלדת מכאנית
יש חשיבות למרחק ההקשה (כמה צריך ללחוץ עד שמתקבלת הפקודה) במצבי Spam click.
מקלדות ממברנה איכותיות יתנו יכולות הספמה גבוהות יותר לעומת מכאניות שידרשו מכם להרים את האצבע כמעט לחלוטין מהמקש לפני שתוכלו להקיש עליו שוב…
תגובה לכולם
ל-usb יש מגבלה של תעבורה בו היא שולחת 7 בייט של מידע בכל פאקט. הראשון נועד למקשים כמו ctrl או shift למשל, והשאר לשאר הכפתורים. את הבעיה הזאת ניתן לפתור ע"י דרייבר ושינוי הפרוטוקול אבל זה כמובן עולה כסף (ועולה ב-plug and play)
מה בערך המחיר של כל אחת?
הם יעברו את ה150 שקל?
ל-7
זו מקלדת מכאנית ובדרך כלל מקלדות כאלו יקרות הרבה יותר מהסכום שהעלת, אין להם דברים שמייחדים אותם כפי שהוזכר,אך יש להם סוויצ'ים אדומים וזה מה שמייקר את העסק, אני מעריך שבסביבות 300-400 שקל.