אינטל הציגה רשמית את הדור אשר יחליף את Cherry Trail, עם הבטחה להפוך מחשבים ניידים במחיר של 200 דולר ופחות לעדכניים ואפקטיביים הרבה יותר
אינטל ממשיכה במחיקת הפערים הטכנולוגיים בין משפחת מעבדי האטום שלה לבין משפחת מעבדי ה-Core הראשית והמרכזית – הפעם עם ההכרזה הראשונית על דור ה-Apollo Lake החדש עבור מערכות זולות מבוססות חלונות, כרום OS ולינוקס, דור שני בליטוגרפיית 14 ננומטר (בדומה ל-Skylake) שיחליף את דור ה-Cherry Trail שעשה ועושה עבודה לא רעה.
ההכרזה התרחשה במסגרת פורום ה-IDF של אינטל בשנזן, סין, ועל כן התרכזה יותר ביתרונות הפוטנציאליים של הדור החדש עבור מפתחים ויצרניות חומרה ופחות בדגמים הספציפיים שיהיו זמינים לצרכנים עצמם – אך יש כאן בכל זאת לא מעט מידע מעניין שכדאי לכם לדעת, לקראת ההשקה "הצרכנית" שעשויה להגיע בתערוכת קומפיוטקס 2016, בעוד כחודש וחצי מהיום.
דגמי ה-Apollo Lake יהיו מרובעי ליבות ברובם (יתכן שיהיו גם דגמים בסיסיים כפולי ליבה), עם ארכיטקטורה מעודכנת העונה לשם Goldmont שאמורה לספק שידרוג מינורי לביצועים וליעילות לעומת ארכיטקטורת ה-Airmont, וליבות גראפיות מובנות מהדור התשיעי העדכני, כמו זה שבמעבדי ה-Skylake, שלכאורה יציעו תדרי עבודה גבוהים יותר וגם מספר יחידות ביצוע גדול יותר (18EU עד 24EU, לעומת 12EU או 16EU בדור ה-Cherry Trail, אם להאמין לדיווחים בלתי רשמיים שמסתובבים להם ברשת). במילים אחרות, מדובר בשנה נוספת בה אנו צפויים לראות התקדמות מדודה בביצועים, לצד שיפור נוסף בחיי הסוללה שכבר עתה די מרשימים במחשבים קומפקטיים שמגיעים ל-12 ואפילו 14 שעות עבודה בין טעינה לטעינה.
עם כל הכבוד לביצועים הישירים, נראה כי הכוכב האמיתי של Apollo Lake יהיה תוספת התמיכה – כמעט בכל הטכנולוגיות המודרניות בשוק החומרה אשר היו חסרות בדורות האטום הקודמים. הליבה הגראפית המובנית העדכנית תתמוך בפיענוח וידאו 4K בהתבסס על תקני ה-HEVC/H.265 וה-VP9 העדכניים, האחסון יוכל להתבסס הן על כונני SATA III מסורתיים, הן על שבבי eMMC שמולחמים ללוח האם והן על כונני ושבבי אחסון מהירים משמעותית בהתבסס על עורק PCI-Express 3.0 X4, בקר הזכרון יהיה בעל ערוצים כפולים ועם תמיכה ב-DDR3L, ב-DDR4 וגם ב-LPDDR3 וב-LPDDR4 לגמישות מירבית, ובנוסף רכיבים שמספקים קישוריות Wi-Fi 802.11ac וחיבורי USB 3.1 Type C (כולל העברת הספק מוגדלת) יוגדרו כברירות מחדל מומלצות בדור החדש, מה שאמור להפוך מאפיינים אלו לשכיחים הרבה יותר.
בנוסף לכל זאת, אינטל הציגה הדגמה לדרך שמאפשרת לעשות שימוש בדגמי ה-Apollo Lake ובמקביל לשייף עוד כמה דולרים מעלות הרכיבים הגולמית (BOM – Bill of Materials) ליצרניות – זאת על מנת להבטיח שהמחשבים של הדור החדש, בין אם מדובר בניידים, מחשבי All-In-One, מיני מחשבים או כל דבר אחר, ידעו לספק מאפיינים הרבה יותר מרשימים בתגי מחיר דומים.
מערכת הרפרנס שאותה הציגה הענקית למתעניינים כללה מסך מסע בגודל 11.6 אינץ' וברזולוציית FullHD, זכרון RAM מסוג LPDDR3 בנפח 4GB, חיבורי USB 3.1 Type C, אחסון בנפח של 32GB או 64GB שמבוסס על eMMC 5.0 או על כונן M.2, קישוריות Wi-Fi 802.11ac עם מערך של 1×1 או 2×2 אנטנות ואפילו אופציה לתוספת של מודם LTE מובנה – כל אלו בהכוונה לרמות מחיר של 170 עד 270 דולר בלבד, לכאורה. מיותר לציין כי מדובר בשידרוג משמעותי לעומת המחשבים הפשוטים והזולים ביותר שזמינים לרכישה כיום בטווחי המחיר הללו.
מעבדי ה-Apollo Lake החדשים עתידים לצוץ במוצרים מסחריים במהלך המחצית השנייה של 2016, כשהם נושאים את המיתוג Pentium, Celeron ו-Atom בהתאמה למחיר ולמעטפת התרמית של כל דגם ודגם. אינטל רואה בשוק המיני מחשבים וה'קלאוד-בוק' (המקבילה של הכרומבוקים, על בסיס מערכת חלונות 10) את מנועי הצמיחה המרכזיים בשוק ה-PC המדשדש – ומכוונת בבירור להמשיך ולשלוט בו ביד רמה בזכות משפחת המוצרים החדשה. האם ההימור הזה גם יצליח? את זה נגלה בחודשים הקרובים.