הדגם הטרי של AOC קובע רף נמוך חדש לאמצעי תצוגה עם טכנולוגיות סנכרון אנכי חומרתי
בעוד שמצד אחד נראה כי מסכי מחשב מתקדמים הופכים לעסק יותר ויותר יקר, כשהיום אפילו סכומים של 1,500 דולר וצפונה כבר אינם טאבו לכל מי שמעוניינים ליהנות ממיטב הטכנולוגיות והאיכות שזמינה, לשמחתנו מן העבר השני ניתן לראות מגמה של מאפיינים טכנולוגיים חדשים ומתקדמים אשר זולגים אל תגי מחיר זולים יותר: מסגרות מינימליות לפאנלים של התצוגה, רזולוציות 4K, מכלולי צבעים עשירים תודות לשימוש בשכבת נקודות קוונטיות – וכעת גם טכנולוגיית הסנכרון הדינאמי הפופולרית FreeSync.
הטכנולוגיה החופשית לשימוש (שאינה דורשת תשלום תמלוגים למפתחת AMD) אשר מספקת סנכרון קצב רענון התצוגה ללא פגיעה בביצועים במגוון תדרי עבודה שונים מהווה את מוקד המשיכה העיקרי של מסך ה-Q3279VWF של AOC הטאיוואנית – שמציע פאנל בגודל 31.5 אינץ׳ בטכנולוגיית ה-MVA עם תג מחיר של כ-300 יורו (עם מסים) או כ-300 דולר (ללא מסים).
המסך המדובר מציע עיצוב פשוט במיוחד ומעדיף להתמקד במאפיינים הטכניים במקום, עם רזולוציית 2,560×1,600 פיקסלים, כיסוי של 98 אחוזים מתקן ה-sRGB וכ-88 אחוזים מתקן ה-NTSC, קצב רענון מירבי של 60 הרץ, בהירות אופיינית של 250 ניט, ניגודיות סטטית של 1:3,000, זמני תגובה של כ-5 מילישניות, תמיכה בתצוגת 1.07 מיליארד צבעים תודות לטכניקת ה-FRC (אם כי אין כאן תמיכה בתקני ה-HDR המודרניים, ראוי לציין) – ותמיכה בטכנולוגיית ה-FreeSync כאמור, ככל הנראה בטווח קצבי רענון ותצוגה של בין 30 ל-60 הרץ או בין 40 ל-60 הרץ.
מערך הכניסות של המסך כולל DisplayPort 1.2 אחד בגודל מלא, HDMI 1.4 אחד בגודל מלא וגם DVI-DL ו-VGA (המוכר גם כ-D-Sub) וותיקים שיעניקו תמיכה לאחור באמצעים וותיקים שונים. זה כנראה לא יהיה המוצר המושלם לכולם, אך אנחנו מניחים שתהיה לו משיכה בלתי מבוטלת עבור חובבי גיימינג רבים עם תקציב מוגבל – נקווה לראות עוד דגמים דומים לו בשוק בקרוב.
250 ניט זה כלום, כנל 98% מ-sRGB העתיק
מסך מיושן , מערכת צבעים חלשה .
HDMI 1.4 מיושן
קצבי רענון ותצוגה של בין 30 ל-60 הרץ – מאוד לא מתאים .