רוצים מערכת חלונות 10 בגירסת Pro במכשיר שאפשר לדחוף אל תוך הכיס? לפוג'יטסו יש פתרון עבורכם
קצת לפני שהמיזם לזמינות (חלקית) של מערכת החלונות 10 בהתבסס על שבבי ARM מתקדמים מתחיל לצבור תאוצה ולהעניק לנו, לכאורה, דור חדש של מכשירים קומפקטיים במיוחד המבוססים על מערכת ההפעלה העדכנית ביותר מבית מיקרוסופט, חברת פוג'יטסו (Fujitsu) תנסה את מזלה באופן עצמאי עם טאבלט חדש ומעניין שעונה לשם ARROWS Tab V 567/P.
שמו של המכשיר החדש מסגיר במידה מסויימת את היותו מיועד בעיקר לשוק היפני הביתי של פוג'יטסו, אבל הרעיון שמאחוריו שווה היכרות, גם במידה והמוצר עצמו לא ממש יהיה זמין בחנויות שלנו. אחרי שכבר ראינו מכשירי חלונות 10 מלאים במכשירים בעלי גודל מסך של 9.7 אינץ' ואפילו 8 אינץ', ביצרנית החליטו לקחת את המגמה אל הקצה ולהשיק טאבלט חלונות בעל מסך של 6 אינץ' בלבד, גודל שמאפיין כיום בעיקר את תחום הפאבלטים מבוססי האנדרואיד בעיקר.
בפוג'יטסו הצליחו לדחוס שבב אטום x5-Z8550 מרובע ליבות של אינטל, יחד עם 4GB של זכרון LPDDR3 ו-64GB של נפח אחסון מובנה, אל תוך מכשיר עם מסך מגע בגודל אלכסוני של 6 אינץ' כאמור, עם רזולוציית 1080p – ומערכת חלונות 10 בגירסת Pro, שגם מבהירה שמדובר במוצר עבור השוק העסקי.
גודל המסך אמנם מזכיר את תחום הסמארטפונים הגדולים, אבל לא בטוח שאת ה-ARROWS Tab V 567/P תוכלו או תרצו להכניס אל כיס המכנס, שכן הוא מאופיין במעטפת פלסטיק בעובי של כמעט 16 מילימטרים ובמשקל של כ-280 גרם – משהו שמהווה את הפשרה המתבקשת עבור חומרת x86 "אמיתית" שמותאמת ומסוגלת להפעיל את חלונות 10, בייחוד בעידן בו אינטל ביטלה את משפחות שבבי האטום שלה אשר היו מיועדות לסמארטפונים וטאבלטים.
ה-ARROWS Tab V 567/P כולל סורק טביעות אצבע מובנה, שבב NFC מובנה, מצלמת 8 מגה פיקסל אחורית (אך ללא מצלמה קדמית, לצערנו), חריץ עבור כרטיסי microSD להרחבת נפח האחסון, קישוריות Wi-Fi מובנית בתקן 802.11ac, קישוריות Bluetooth 4.1 וגם סוללה בקיבולת 15.1 וואט-שעה שאמורה להספיק לכשש שעות עבודה. מה שהטאבלט לא כולל זה קישוריות סלולר מובנית או שבב GPS מובנה, כך ששימוש בו בתור מעין מכשיר סלולרי מגודל או כמכשיר שממנו ניתן לגלוש מכל מקום באשר הוא לא יהיה אפקטיבי במיוחד: מדובר במכשיר חלונות סופר-נייד, אבל כזה שמיועד לעבור בסופו של דבר מחדר לחדר או ממיקום נייח אחד למשנהו.
הטאבלט של פוג'יטסו הוא פתרון מסורבל למדי שגם יהיה יקר עד מאוד, לכאורה, ומיועד לנישה ספציפית מאוד של צרכנים. ובכל זאת, זו כנראה הדרך הטובה ביותר שיש כרגע לקבל גישה למלוא היכולות של חלונות 10 (ולא רק לחלק מהן) בניידות בלתי מתפשרת – ואנחנו מקווים שבדורות השבבים הבאים מבית אינטל או אפילו AMD נוכל לראות שידרוג והתרחבות נוספים של הקטגוריה. מסכימים איתנו? ספרו בתגובות.