היצע הדגמים שמבוססים על זכרונות הבזק בטכנולוגיית תלת מימד עדכנית ממשיך לתפוח
יתכן מאוד שבעוד מספר שנים ניזכר בבדיחות בימים בהם עוד עשינו שימוש בכונני SSD בחיבור SATA, עם מארזי 2.5 אינץ' שתופסים הרבה יותר מדי מקום מיותר ומגבלות ביצועים מטכנולוגיה שעוצבה ופותחה אי שם בימים בהם כונן קשיח שהסתובב במהירות 10,000 סל"ד היה הדבר הכי מתקדם שניתן לדמיין בעולם האחסון – אבל עד שהיום הזה יגיע, הכוננים מהסוג הזה עדיין כאן איתנו ובגדול, ועדיין מהווים את האפשרות הכי זולה ומשתלמת לקבל נפח אחסון מהיר מבוסס שבבי NAND.
דוגמה טובה לחברה שלא מציגה שום רצון להגר מעולם ה-2.5 אינץ' היא ADATA, שאימצה את טכנולוגיות שבבי תלת המימד של אינטל-מיקרון על מנת לספק לנו קו חדש של כוננים בתצורה הישנה (והטובה?) במהלך החודשים האחרונים – ועתה משיקה גם את דגם ה-XPG SX950, אשר מהווה כנראה את מוצר הדגל הטרי שלה, עם מה שנראה כמו רמת אמינות גדולה במיוחד.
ה-SX950 דומה במספר צורות לדגם ה-Ultimate SU900 של החברה עליו סיפרנו לכם לפני זמן מה, כששניהם מתבססים על כונני 3D NAND עדכניים בתצורת MLC, בשילוב עם בקר ה-SM2258 מרובע הערוצים הנפוץ של חברת Silicon Motion. ה-XPG SX950 יוצע בנפחים של 240 ג'יגה-בייט, 480 ג'יגה-בייט ו-960 ג'יגה-בייט – עם מהירויות העברה רציפות מוצהרות של עד 560 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 530 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, וגם ביצועים אקראיים עם קבצי 4KB קטנים של עד 90,000IOPS בקריאה ועד 90,000IOPS בכתיבה (ברמת QD32 כמקובל, כמובן).
בדומה ל-SU900, גם ה-SX950 מנצל את כל היכולות שמציע בקר ה-SSD עליו הוא מתבסס ומציע זכרון מטמון DRAM דינאמי מובנה, שכבת מטמון מובנית בלתי נדיפה מבוססת זכרון דמוי SLC ותמיכה ב-DevSLP לצריכת הספק נמוכה מאוד במצב מנוחה – כאשר ADATA מצהירה על צריכת הספק צנועה מאוד גם בעבודה שהופכת את הדגם לאידיאלי הן עבור נייחים והן עבור ניידים, אם כי זה משהו שנצטרך לבדוק הלכה למעשה לפני שנוכל לקפוץ למסקנות.
היתרון היחסי המשמעותי ביותר של ה-SX950 הוא העובדה שהוא מגיע עם אחריות לתקופה של לא פחות משש שנים, עם רמת MTBF גבוהה יחסית של 2 מיליון שעות ובעיקר היקפי כתיבה של 200 טרה-בייט, 400 טרה-בייט ו-800 טרה-בייט עבור שלושת הנפחים הזמינים בהתאמה, שיאפשרו להם לעמוד ב-0.38 מחיקות כונן מלאות ליום (DWPD) , מדי יום למשך כל ששת שנות תקופת האחריות.
נתון שכזה הוא ללא ספק אחד היתרונות הבולטים ביותר של זכרונות ה-MLC בהשוואה לזכרונות TLC להם עמידות קטנה באופן משמעותי, אבל הוא מגיע גם עם תוספת עלות משמעותית: דגם ה-240 ג'יגה-בייט הקטן ביותר של משפחת ה-SX950 יוצע למכירה עם תג מחיר מומלץ רשמי של 140 דולר, בעוד שדגם 480 ג'יגה-בייט מתומחר ב-250 דולר, ודגם ה-960 ג'יגה-בייט העליון יוצע ב-450 דולר.
מדובר בתגי מחיר שגבוהים ב-60 ואפילו ב-70 אחוזים בהשוואה לכונני סדרת ה-Ultimate SU800 של ADATA שמבוססת על שבבי TLC תלת מימדיים – ובהנחה שמחירי השוק המעשיים לא יהיו נמוכים הרבה יותר מהמוצהר, נראה כי סדרת ה-SX950 תתאים בעיקר עבור אלו שמעוניינים לבנות תחנות עבודה או שרתי אחסון ביתיים, ולא רוצים להתפשר על אורך החיים של כונן ה-SSD שלהם. כל שאר המשתמשים הביתיים יוכלו להעדיף את אחד מכונני ה-TLC התחרותיים הרבה יותר – או פשוט להתקדם לכונן NVMe עם רמת ביצועים שונה לגמרי בתג מחיר שאינו רחוק מדי – אבל אנחנו נשתדל לשמור על אופטימיות ונקווה שהמחירים האמיתיים שנראה יהיו קורצים קצת יותר, כשהכוננים החדשים יגיעו אל מדפי החנויות במהלך השבועות הקרובים.
הייתי מעדיף את ה-evo 850 שגם עולה פחות ועם 250 גיגה?
בסה"כ עוד כונן פשוט של SATA
" ה-SATA מסרב להיכנע " – לא מובן מה הכותב רוצה לומר בכתבה
מה שהוא מוכיח בכתבה שאין ל- SATA מה למכור , ורק הוכיח ש- SATA נכנע
כל מה שיש לכונן למכור זה 6 שנות אחריות ? במקום 5 ?
זה ההישג ?
במחשבים 3 שנים למוצר זה הישג טכנולוגי , אני לא הייתי מכניס כיום דיסק זה ככונן מערכת הפעלה שיש טכנולוגיה פי -6 מהירה יותר ובמחיר ריאלי .
אם ADATA תמשיך להתמקד ב- SSD היא תמחק בעוד שנה
ואז מה אחריות 6 שנים שווה בכלל ?
למעט מהירויות העברת קבצים בין SSD סופר מהיר אחד לSSD שני סופר מהיר (כמה מכם עושים את זה ?)
SSD על M.2 לא נותן שום יתרון בעולם האמיתי מול SSD ב SATA3.
" SSD על M.2 לא נותן שום יתרון בעולם האמיתי מול SSD ב SATA3" –
לא יודע, אבל היית צריך לכתוב SSD בממשק PCI-E לא ………
כי M2 יכול להיות גם SATA וגם PCI-E.
צודק, הכוונה היתה לPCI-E ולמהירים ביותר על PCI-E.