משפחת ה-870 EVO מיועדת לרשת את דגמי ה-860 EVO המפורסמים לאחר יותר משלוש שנים של הפוגה, תודות לשבבי TLC מהדור החדש
טכנולוגיות ה-NVMe וה-QLC הפכו לכוחות המובילים הבולטים בשוק האחסון הבלתי נדיף במהלך השנתיים האחרונות – אבל דווקא סמסונג היא זו שמחליטה להחזיר את טרנדים מהעבר חזרה אל מרכז הבמה כעת, עם סדרת כונני SSD בממשק SATA III וותיק שמתבססים על שבבי NAND בתצורת TLC.
דגמי ה-870 EVO החדשים מיועדים לנחות בשוק קצת יותר מחצי שנה אחרי השקת דגמי ה-870 QVO שכללו שבבי NAND בתצורת QLC דחוסה יותר הנחשבת פחות איכותית ואמינה ביחס ל-TLC (עם תמיכה בארבע רמות מתח שונות בכל תא לאחסון שלושה ביטים של מידה, לעומת שמונה רמות מתח בכל תא אחסון לארבעה ביטים של מידע) – ובין המוצרים מסתמן דמיון בלתי מבוטל בשל השימוש באותו בקר אחסון ובאותם נפחים של זכרונות דינאמיים.
את כונני ה-870 EVO תוכלו למצוא בחנויות בנפחים שבין 250 ג'יגה-בייט ל-4 טרה-בייט בקצה העליון, כולל 512 מגה-בייט עד 4 ג'יגה-בייט של זכרון LPDDR4 ובקר MKX מפיתוח עצמי של סמסונג שפועל בכולם ומבטיח לספק מהירויות העברה רציפות של עד 560 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 530 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, ביחד עם ביצועים אקראיים של עד 98,000IOPS בקריאה ועד 88,000IOPS בכתיבה שממצים את פוטנציאל ממשק ה-SATA III/AHCI וזהים עבור כל תתי הגרסאות.
על הנייר, מדובר בנתונים מספריים דומים מאוד לאלו של דגמי ה-860 EVO המגה-פופולריים אשר הוצגו אי-שם ב-2017 – אך אנחנו כבר יודעים כי בשוק האחסון הרבה מההבדלים באים לידי ביטוי בשימושים מעשיים שלא זוכים להתייחסות מספקת בנתונים הטכניים הפומביים, וכאן סמסונג מבטיחה לנו כי הדור החדש מסוגל לספק שיפור של עד 38 אחוזים בביצועים האקראיים בתצורת QD1 מחמירה (ללא פעולות שמתקיימות במקביל), אשר נפוצה הרבה יותר אצל משתמשים ביתיים ממוצעים בהשוואה לתצורת QD32 שאת הנתונים האקראיים המחמיאים שלה מפרסמים ברוב המקרים. במילים אחרות, בסמסונג משוכנעים כי הדגם החדש יצליח לספק שיפור ניכר עבור חלק גדול מהמשתמשים ביחס לדגם שכבר עכשיו נמצא במיקום גבוה בטבלאות הביצועים של הממשק הוותיק הזה – תודות לשילוב בין בקר האחסון המודרני לשבבי TLC מדור חדש במבנה בן 128 שכבות עם נפח אחסון של 512 ג'יגה-ביט לכל שבב, לעומת מבנה פנימי של 64 שכבות בשבבי ה-TLC בדגמים המקבילים מהעבר.
כל כונני ה-870 EVO יוצעו עם אחריות למשך חמש שנים, בהיקף כתיבה של 30 אחוזים מנפח הכונן המלא מדי יום ביומו שמהווה שיפור ביחס להיקף האחריות של דגמי ה-870 QVO. המחירים המומלצים הרשמיים עודכנו בסמוך למועד ההשקה, ועומדים כעת על 40 דולר ו-70 דולר לנפחי 250 ג'יגה-בייט ו-500 ג'יגה-בייט בסיסיים בתור התחלה, דרך 130 דולר ו-250 דולר עבור אחסון של טרה-בייט אחד ו-2 טרה-בייט בהתאמה ועד ל-480 דולר עבור 4 טרה-בייט שהופכים את הנפח הנדיב ביותר לבעל העלות היחסית הקורצת ביותר.
לקנות ברגע שתהיה הזדמנות, או שאולי לחכות לדגמי ה-870 Pro שגם הם נמצאים בשלבי הכנה לפי חלק מהדיווחים? מוזמנים לשתף את כולם בנקודת המבט האישית שלכם בתגובות כבר עכשיו.
מה עכשיו SATA 3 ?
יאללה, עבר זמנו בטל קורבנו !
מילא היו מחירים אטרקטיביים ……
הם מוכרים אחד איטי פי 5 ועולה יותר מהכונן נזה:
https://www.amazon.com/gp/product/B07BN4NJ2J/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
למה שמישהו יקנה?