התקנה, תפעול וביצועים
התקנה:
התקנת העכבר קלילה ומהירה וניתן לחבר אותו לפורט ה-USB\PS2, קיים מתאם הכלול בבנדל העכבר. בסיסו האלחוטי של העכבר מגיע ב-2 תצורות – תצורת דיסק-און-קי, קטן ונוח לחיבור לפורט ה-USB, ותצורה בעלת בסיס גדול יותר וחיבור המבוסס על כבל מאריך לפורט ה-USB, נוח מאד לכל מטרה ומיקום של המחשב. עיצוב יחידת השידור הקטנה והקומפקטית מהווה שינוי מרענן מאותן יחידות אפורות וגדולות.
חיבור העכבר ללא התקנת הדרייברים יגרום לעכבר לתפקד כעכבר פשוט ורגיל, ללא אפשרות גישה לכפתורים הנוספים. התקנת תוכנת ה-Logitech SetPoint, המצורפת, תפעיל אותם באופן מיידי. התוכנה אגב, עושה שימוש, במשאבי מערכת מינימאליים והייתה יציבה לאורך כל המשחקים והשינויים שנעשו בעזרתה. יש לציין כי מדובר בתוכנה חדשה לחלוטין, יחסית ל-MouseWare utility הישנה והיא אכן מרגישה ונראית כך.
זה אווירון? זה חללית? זה שלט? – לא זה עכבר של לוג\'יטק:
כעכבר, ביצועיו טובים וברמה קרובה מאד לדיוק ולתנועה של ה-MX700. רמה קרובה עד כי הבדל ממשי אינו נרשם בין העכברים, אם כי ל-MX700 תחושה נוחה יותר בעת שימוש שולחני עקב עיצובו המיועד לכך. אמנם, לא מדובר ב-MX510 או MX1000 תזזיתי ומהיר במיוחד אך בהחלט קשה למצוא את העכבר איטי או בעל לאג מעצבן, התנועה חלקה וללא קפיצות מעצבנות כלל.
תנועת העכבר במסמכי Office או דפי אינטרנט כאמור, חלקה, ולא ניתן לבוא בתלונות לעכבר בשטח זה. עם זאת נוסיף, כי לא כאן טמונה חולשתו של עכבר זה או אחר (אף על פי שקיימים ברשת דיווחים על בעיתיות עם הדפדפן Firefox, מה שיכול להיות קריטי ביותר למספר משתמשים). אי היכולת של עכבר לספק ביצועים, ניתנת למדידה, בד"כ, במשחקי First Person Shooter – כלומר במשחקים הדורשים קצת יותר מניווט פשוט וחלק על המסך. מהירות ודיוק ללא פשרות, אלו הם גורמים קריטיים במשחקי FPS ולרוב מהווים את ההבדל בין חיסול האוייב לחיסולך שלך. העכבר נבדק (לא לזמן רב) ב-DOOM3, FarCry ו-CS. נתחיל וכנראה אף נסיים את התוצאות בכך שזהו אינו עכבר ייעודי למשחקים, פשוט וקל. אמנם, אין מדובר בעכבר רע למטרה זו ואף נמכרים עכברים זולים ורעים ממנו. אבל, כשעוברים ממנו ל-MX510 ניתן להרגיש את ההבדל בדיוק ובמהירות, בעיקר ברזולוציות הגבוהות ובאותם מצבים הדורשים את הדיוק הנוסף. באתרנו תוכלו למצוא ביקורת על ה-Razer DiamondBack, עכבר שנולד למשחקים וקשה להשוות בינו לבין העכבר המופיע בסקירה זו. בסה"כ מדובר בעכבר טוב, עם זמן תגובה טוב מאד יחסית לעכבר אלחוטי (בעיקר תודות לטכנולוגיית ה-FastRF, בעזרתה הוקטן משמעותית זמן ה-latency בין העכבר ליחידת הבסיס). אך טוב ככל שיהיה, יחסית לעכבר אלחוטי, קשה להשוות אותו אל מול ה-MX510 או ה-Razer DiamondBack (שניהם חוטיים אגב) – שכל ייעודם, להוות יתרון במצבים בהם הלוחץ הראשון על ה"הדק" הוא גם המנצח.
על מנת להפעיל את העכבר, נעשה שימוש בסוללות מסוג AA רגילות. אמנם, שימוש בסוללות AAA (דקות וקלות יותר) במקומן היה מסבך את העניינים לחלק מהמשתמשים (סוללות פחות סטנדרטיות), אך היה גורם לעכבר להיות קל אף יותר להחזקה ממושכת.
אם בסוללות עסקינן, נבהיר כי אלו אמורות להחזיק חודשים, אך אינן נטענות. בכך בעצם מחזיר אותנו העכבר לימי החלפת הסוללות, דבר שכמעט נשכח (ממני לפחות) עקב שימוש ממושך ב-MX700 למשל, חיסרון וחבל.
כעת נרים את העכבר וננסה לאחוז בו כשלט לכל דבר. או אז נחשפת גדולתו. העכבר שהרגיש קטן יחסית על השולחן נותן תחושה מצוינת כשלט ונח בתוך היד בצורה מושלמת כמעט (אם כי לבעלי ידיים גדולות במיוחד, כפתורי הווליום וההרצה המהירה – קדימה\אחורה, יהיו צפופים מדיי ומוסטים יתר על המידה לאחור). כשנמשיך לחקור את העכבר נגלה כי כל הכפתורים מוארים באור כחול חזק ונעים, כזה שמקל מאד על השימוש בעכבר בחושך כשלט. יש לציין, כי גם על השולחן בחושך מוחלט, האפקט נעים ונוח לא פחות. משקלו של העכבר אגב נמוך מאוד, כפי שהוזכר קודם, מה שמקל מאד על האחיזה הממושכת בו כשלט.
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
כעת ניגש למנה העיקרית, תפקוד העכבר כשלט. לאחר כיבוי החיישן האופטי, בעזרת המפסק האחורי, הופעלה תוכנת ה-HTPC. מרחק התפעול המקסימאלי של העכבר היה כמעט כמוצהר, כשלושה מטרים. אך עם זאת, כשחובר הבסיס ללא הכבל המאריך (הדיסק-און-קי) התקצר הטווח במעט – לכשניים וחצי מטרים. עדיין, טווח מכובד, אך מעט פחות מה-REMOTE WONDER החזק יותר.
תפעול המחשב היה נוח, אם כי היה ברור, שעל-אף שמדובר בעכבר בעל 12 כפתורים, אין הוא יכול להשתוות לשלט HTPC מלא על כל כפתוריו. ואכן, מצאנו את עצמנו פוזלים לאחר זמן מה, בחזרה לכיוון השלט הרגיל. נכון, האפשרויות הבסיסיות הדרושות, כגון – נגינה, הקפאה, הרצה קדימה, ווליום וכד\' קיימות, אך למחשב HTPC מלא – שמתפקד כ-PVR (תחנת הקלטה – Personal Video Recorder), מדובר במעט מדיי! חיבור העכבר למחשב רגיל וניצולו לניגון קבצי MP3, רשימות שירים וסרטים (למרות שגם כאן ישנן תוכנות שכנראה יסרבו לשתף איתכם פעולה, בלתי אפשרי לבדוק כל תוכנת מדיה הנמצאת כיום בשוק, אך תוכנת BSplayer לדוגמה יכולה להיות בעייתית) – היה הגיוני הרבה יותר מאשר שימוש ב-HTPC מלא, בו העכבר מרגיש אנמי מדי מבחינת פיצ\'רים.
למעשה, לא יהיה זה הגיוני להמליץ על העכבר לשימוש HTPC מלא אלא במחשב שרוב ייעודו הוא מולטימדיה (שירים ווידיאו). בשימוש שכזה, יצליח העכבר להצטיין ולחסוך את הצורך המסורבל בשלט, בנוסף לעכבר רגיל. כתוספת, נקבל גם עכבר איכותי שיהווה שדרוג ברור לרוב העכברים הישנים יותר. נציין אגב את תוכנת ה-MediaLife™, אשר הגיעה עם העכבר ואפשרה ארגון למופת של רוב המדיה שנמצאה על המחשב. אך שוב, דווקא תוכנה זו מדגימה ומחזקת את העובדה כי לא מדובר בעכבר לשימוש HTPC מלא, אלא לניגון והשמעה של סרטים ומוזיקה. כל עוד תישארו בסביבת הדרישות הנ"ל תיהנו מהעכבר מאד.
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |