המדריך למתקדמים
במדריך הקודם ראינו כיצד לתקן בעיות פשוטות במחשב נייד ואף לשדרג את החלקים הנגישים ביותר. במדריך זה ניגע בנושאים מתקדמים יותר הנמצאים "מתחת למכסה המנוע" של המחשב הנייד.
במדריך הקודם ראינו כיצד לתקן בעיות פשוטות במחשב נייד ואף לשדרג את החלקים הנגישים ביותר. במדריך זה ניגע בנושאים מתקדמים יותר הנמצאים "מתחת למכסה המנוע" של המחשב הנייד.
אזהרה – הפעולות המתוארות במדריך זה מיועדות למשתמשים מתקדמים בלבד! משתמש חסר ניסיון ויכולת עלול להזיק למחשב הנייד. רובן ככולן של הפעולות המתוארות במדריך זה יביאו לביטול האחריות על המחשב הנייד!
הטיפים שהבאנו במדריך הקודם תקפים כמובן גם למדריך זה (נושא הספרות הטכנית חשוב במיוחד). בנוסף, יש להצטייד בסט מברגים מתאים היות ורבות מיצרניות המחשבים הניידים משתמשות בברגים שונים ומשונים (כוכב,TORX וכדו') בחיבורי לוח האם. אני אישית משתמש בסט הזה מ-DEALEXTREME. בעל ראשים רבים וממוגנטים ומבצע את עבודתו נאמנה. כפי שכתבנו במדריך הקודם – למחשבים ניידים אין תקן בניה קבוע כאחיהם הנייחים. המשפט הזה נכון כאשר מדובר על עבודת תחזוקה קלה וחיצונית, ותקף שבעתיים כאשר ניגשים לעבודות תחזוקה ותיקון מתקדמות יותר.
במדריך זה ננסה לתת מושג כללי על דרכי הגישה הנפוצות לפנים המחשב ולחלקים הנמצאים שם.
הנושאים שבהם ניגע במסגרת מדריך זה
גישה לחלק העליון של לוח האם. מאפשר תחזוקת החלקים הבאים:
- מקלדת ומשטח נגיעה.
- סוללת ביוס (בדרך כלל).
- מאוורר (בדרך כלל).
- מעבד.
ובנוסף ניגע בפירוק המסך מהמארז ופירוק המסך עצמו על מנת להחליף אינוורטר ו-או את המסך עצמו.
לצורך צילום מדריך זה נעזרנו במחשבים ניידים מדגמי hp nc6000 ו-acer travelmate 2201lc עם מסך שבור. נתחיל בגישה לחלק העליון של לוח האם. ברוב המחשבים הניידים הגישה היא על ידי פירוק המקלדת המכסה את החלק העליון של לוח האם. הערה – המחשבים הניידים בנויים בצורת "שכבות". על מנת להגיע לחלקים פנימיים יש צורך לפרק את החלקים שמעליהם. המדריך בנוי בצורה זו, מפירוק הרכיבים החיצוניים לפנימיים.