גירסה חדשה עשויה להוות יורשת לחלונות RT הידועה לשמצה, כשהמטרה היא להילחם ב-Chrome OS ולהעניק לנו מחשבי חלונות זולים יותר מאי פעם
זה לא סוד גדול שעצירתם (למראית עין, לפחות) של השדרוגים החינמיים לחלונות 10 מצד מיקרוסופט, במלאת שנה להשקתה של מערכת אי שם בחודש אוגוסט האחרון, פגעה באופן משמעותי בקצב האימוץ שלה, אשר היה שובר שיאים בתחילת הדרך.
עוד משהו שהוא לא סוד הוא העובדה שלמיקרוסופט ישנן מגוון אסטרטגיות שאמורות להבטיח כי חלונות 10 תהפוך למערכת הגדולה והפופולרית ביותר בשוק המחשבים כולו בטווח הארוך, כמו הסרת תמיכה הדרגתית בגרסאות הקודמות והבטחת תמיכה לרכיבי חומרה חדשים רק עבור הגירסה העדכנית – וכעת לכל אלו ניתן להוסיף, כך נראה, את מערכת ה-Windows 10 Cloud.
זה עשוי להישמע כמו רצון של מיקרוסופט לספק לצרכנים סביבת עבודה שבה העיבוד מבוצע מרחוק באופן מקוון ורק מוזרם בזמן אמת למשתמש, אך בפועל מדובר במערכת הפעלה שדומה מאוד ל-Windows RT הבעייתית שהושקה בימיה של חלונות 8, בתור פתרון שיאפשר להריץ חלונות גם על מעבדים שאינם בארכיטקטורת ה-x86 הנודעת: מערכת שתתבסס במלואה על אפליקציות UWP (ר"ת Universal Windows Platform) עדכניות מחנות האפליקציות הייעודית של חלונות 10, ללא אפשרות להפעיל תוכנות Win32 "אמיתיות" בקבצי הפעלה מערכתיים.
מדובר בפתרון שיהיה מוגבל בהחלט בהיקף פעולותיו ביחס לחלונות 10 האמיתית, אך במקביל יאפשר לכאורה למערכת לפעול בצורה יעילה יותר הן על מעבדי x86 של אינטל ו-AMD והן על מעבדים בארכיטקטורת ה-ARM – בדומה למערכת ה-Chrome OS של גוגל, שגם בה ניתן לעשות שימוש למעשה באפליקציות שרצון (בין אם באופן גלוי ובין אם באופן נסתר) על בסיס דפדפן הכרום.
גירסת ה-Cloud של חלונות 10 אפילו לא הוכרזה רשמית בינתיים, אך כבר הספיקה לדלוף החוצה למשתמשים במסגרת הגירסה העדכנית ביותר של חלונות 10 שהופצה למשתמשי תוכנית ה-Windows Insider – ולצערנו כבר עכשיו נראה שהבעיות שלכאורה "הרגו" את חלונות RT לפני כמה שנים נמצאות גם כאן. המערכת נראית זהה לחלוטין לחלונות 10 האמיתית, אך בפועל כאמור תוכל להריץ רק פרומיל מכמות התוכנות והיישומים שלה, ועם שם כמו Windows 10 Cloud הבלבול בקרב הצרכנים שפחות מתמצאים בטכנולוגיות מתחת לפני השטח, והאכזבה כאשר יגלו שרכשו מוצר עם מערכת הפעלה מסורסת לכאורה, יהיה בלתי נמנע.
אין ספק שפלטפורת ה-UWP כיום בשלה הרבה יותר מבעבר לשמש בתור המקור האחד והיחיד ליישומים במערכת ההפעלה, ואולי בעתיד באמת תוכל להפוך לאפשרות האחת והיחידה של מיקרוסופט אשר תאפשר להריץ אפליקציות באופן זהה על כל מכשיר באשר הוא שמריץ סביבת חלונות – אבל עד שהיום הזה יגיע, מיקומה המיועד של גירסת ה-Cloud לא לגמרי ברור.
אנחנו יכולים לנסות ולנחש שמיקרוסופט תציע ליצרניות השונות לשלב את Windows 10 Cloud באופן חינמי במוצרים חדשים מכל הגדלים והקטגוריות, בדומה ל-Chrome OS, במטרה ליצור גל של מחשבים חדשים וזולים במיוחד שיעזרו למיקרוסופט להגדיל את נתח השוק העממי שלה – אם כי טרם ידוע כאמור מה יהיו היחסים בין מיזם זה שלכאורה יתאים למעבדי x86 זולים וגם למעבדי ARM, לבין המיזם עליו מיקרוסופט כבר הכריזה רשמית שמטרתו היא לאפשר הרצה של מערכת חלונות 10 אמיתית על בסיס מעבדי ARM מתקדמים, כולל יישומי Win32 (אם כי בגירסאות 32 ביט בלבד, מה שבכל זאת מגביל משמעותית את ההיצע) באמולציה.
למיקרוסופט ללא ספק יש מגוון רעיונות שונים ומקוריים שנועדו לקדם את החלום להגיע למיליארד מערכות פעילות מתישהו בשנים הקרובות, ולנו נותר רק לקוות שבחברה ישקיעו מאמץ אמיתי בדירוג ומיתוג מתאים עבורן, כזה שיהיה ברור למשתמשים וגם ליצרניות מכשירי הקצה, ולא "יירו" אותן לשוק בלי יותר מדי מחשבה או תוכניות לטווח הארוך.
אז מה אתם חושבים על Windows 10 Cloud בשלב המוקדם הזה? בואו לספר לנו בתגובות.
נשמע חללללש ולא מספק פתרון אטרקטיבי לשום בעיה אקוטית. באופן אישי ציפיתי להכרזה שתאפשר להריץ ביום מן הימים win בארכיטרקטורת ARM , לא לעוד גירסה מעפנה של WIN RT , זה היה פלופ ביום שזה יצא וקשה לי לראות מה אפשר בכלל לעשות עם הפתרון כלאיים הזה
פלטפורמת הUWP יכולה לעזור מאוד לWindows 10 Cloud לפרוח ולהחזיר מחדש את הWinRT.
אין היום שום הגיון אמיתי בלכתוב אפליקציה חולנאית קלאסית, אלא אם כן מדובר במשחק או תוכנת עריכה כלשהי.
כמובן שנשארת הבעיה של תמיכה אחורה.
מיקרוסופט צריכים לתת API קל ופשוט בJavascript לכתיבת אפליקציות UWP שיקרוץ למפתחים מפלטפורומות אחרות, ולדעתי גם לתת את Windows Cloud בחינם.
במידה ויהיה מגוון רחב ויציב של אפליקציות ומערכת הפעלה קלה פשוטה וחינמית, יחד עם שירותי הענן של מיקרוסופט כמו ה365 וOnedrive (ששם למעשה יהיה הרווח שלהם) – לרוב המוחלט של המשתמשים לא יהיה צורך אמיתי במערכת windows x86 מלאה.
הכל תלוי באיך מיקרוסופט ישתמשו בקלפים שלהם.
UWP כבר מספקת api ל-javascript. הם הוציאו את כל קוד של צ'אקרה לקוד פתוח
אם זה מעניין אותך, תבדוק את -react native for windows
שאלה מעניינת אחרת היא מה זה ה-STARTER שבראש התפריט – האם זו גירסת IOT?
כהרגלם הם יורים לכל הכיוונים, בתקוה שאחת היריות תפגע. זה לא קורה.
צריך יכולת להריץ WIN32 ו'מודרן' על מעבדי ARM, שתוצע לייצרני טאבלטים, סמרטפונים וגם מכשירים (IOT), אבל יותר מכך – להשקיע באפליקציות שוות, שייצרו את התוכן. כרגע בקושי יש כאלה, וכל עוד לא יהיו, ה-PC ישאר הפלטפורמה היחידה.
הקץ לצרותיך:
http://www.windowscentral.com/win32-program-block-windows-10-cloud-has-already-been-bypassed
מוכנים לשאלה שלי….?
אז מה זה WINDOWS CLOUD?
מה זה לא קשור לענן?
מה זו סתם WINDOWS קלה שלא יכולה לעשות ממטלות הבית?
שיט…
Alex Katz