המותג הוותיק ינסה לספק תחרות איכותית למוצריהן של סמסונג וסאנדיסק
מספר כונני ה-SSD החיצוניים בשוק מתחיל לגדול לאחרונה, וזה סימן מעודד בהחלט לכל מי שמעוניינים במוצר שגדול רק במעט מכונן אחסון USB אך יודע לספק רמת ביצועים ונפחים מרשימים יותר (ברמות מחיר שפויות קצת יותר). הפעם זה הוא המותג Plextor של LiteOn, שמגיע לשוק המתפתח עם מוצר מסקרן בהחלט.
כונני ה-EX1 החדשים של החברה מזכירים במימדים את כונני ה-USB המוארכים "הקלאסיים", וכוללים מערך חומרתי שכולל את בקר ה-88SS1074 של מארוול, שבבי TLC מישוריים שנוצרו בליטוגרפיית ה-15 ננומטר של טושיבה, זכרון מטמון מבוסס DDR3, מנגנון LDPC לתיקון שגיאות, תמיכה בשכבת זכרון מטמון דמוי SLC וגם מחבר חיצוני בטכנולוגיית ה-USB 3.1 Type C Gen.2 (תודות לבקר מגשר של חברת VIA) למהירויות תיאורטיות של עד 10 ג׳יגה-ביט בשנייה אשר אמורות להבטיח כי לא נוצר צוואר בקבוק שמגביל את יכולות החומרה שבפנים.
כל המערך הזה יוצר כונן חיצוני עשוי אלומיניום בעיצוב מעוגל ונאה, עם משקל של כשלושים גרם בלבד – ועם הבטחה לביצועים רציפים של עד 550 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 500 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, בנפחים של 128 ג׳יגה-בייט, 256 ג׳יגה-בייט ו-512 ג׳יגה-בייט.
ב-Plextor הכריזו מיד עם חשיפתו של ה-EX1 על החלטה להאריך את משך האחריות עליו משלוש שנים לחמש שנים, מה שבהחלט מוסיף לו נקודות בונוס מבחינתנו (אם כי לא בטוח שהיקפי הכתיבה המירביים השתנו גם הם, ועל כן יתכן שתוספת זו תהיה רלוונטית רק עבור מי שיעשו שימוש מתון במוצר).
נתונים רשמיים עבור הביצועים האקראיים של דגמי ה-EX1 לא נחשפו, אך ביקורת ראשונה סיפקה לנו נתונים של כ-30,000IOPS לקריאה ולכתיבה של קבצי 4KB ב-QD32, שהם בהחלט נאים עבור עולם הכוננים החיצוניים וזיכו את הדגם בלא מעט מחמאות.
טרם ידוע לנו מה יהיו המחירים המומלצים הרשמיים של כונני ה-EX1, אך דיווח ספציפי אחד ברשת מצהיר על עלות אפשרית של 80 יורו לדגם הבסיס, 120 יורו לדגם הביניים ב-256GB ו-210 יורו לדגם הגדול ביותר – ואנחנו מקווים ומחזיקים אצבעות לכך שהמחירים האמיתיים יהיו תחרותיים עוד יותר, ובכך יוכלו להפעיל לחץ על המתחרות הוותיקות בקטגוריה בדרך להפיכתם של כלל המחירים לנגישים ועממיים יותר.