היצרנית הטאיוואנית חושפת את המחשב הנייד האולטרה-זול שלה, שיעלה 170 דולר בלבד בגירסת 11 אינץ ו-200 דולר בגירסת 14 אינץ. מהפכה או סתם חיקוי מיותר לכרומבוקים? כנסו ותשפטו
בהמשך להדלפות המעניינות שקיבלנו לפני כשבועיים, באייסר מכריזים עתה רשמית על נייד ה-Cloudbook – אלטרנטיבה "רשמית" לכרומבוקים של גוגל אשר מתבססת על גירסה חינמית של חלונות 10, ותנסה להוכיח לכולנו שגם ניידי חלונות יכולים להציע חוויית שימוש סבירה למשתמש הפשוט בתגי מחיר נמוכים ביותר.
ה-Cloudbook יוצע בגדלים של 11 אינץ' או 14 אינץ', כשבשני המקרים תקבלו מסך ברזולוציית 768×1,366 פיקסלים (כנראה גם בטכנולוגיית TN הבסיסית והזולה), זכרון RAM בנפח 2GB, קישוריות Wi-Fi עם תמיכה בתקן ה-802.11ac (מרשים מאוד בהתחשב במחיר), קישוריות Bluetooth 4.0, חיבור USB 2.0 אחד בגודל מלא, חיבור USB 3.0 אחד בגודל מלא, חיבור HDMI בגודל מלא וגם חריץ לכרטיסי SD וסוללה שאמורה לספק בין שש לשבע שעות עבודה.
ההפתעה המשמעותית ביותר ב-Cloudbook מבחינתנו, היא מה שנמצא מתחת למכסה המנוע – אנחנו ציפינו לקבל כאן שבב אטום Bay Trail מהבסיסיים והפשוטים ביותר שיש לאינטל להציע, אך באייסר בחרו לכלול בנייד שבב Celeron N3050. מדובר אומנם באחד משבבי ה-Celeron שמתבססים על זוג ליבות ששייכות לעולם מעבדי האטום (בניגוד לדגמי Celeron אחרים שמבוססים על שבבי Core), אך מדובר בזוג ליבות Airmont עדכניות שיוצרו בתהליך 14 ננומטר ופועלות בתדרים שבין 1.6GHz ל-2.16GHz.
על הנייר מדובר בהצעה טובה פחות משבבי אטום Bay Trail בעלי ארבע ליבות, אך מעטפת תרמית גדולה יותר של 6 וואט (לעומת 4.5 וואט ב-Bay Trail) אמורה לספק ביצועים כלליים דומים ואולי אפילו טובים יותר לכאורה, כאשר בנוסף ליבה גרפית משופרת מהותית עם 12 יחידות ביצוע הופכת את ה-Celeron N3050 לבחירה איכותית יותר. רק אל תצפו להריץ קרייסיס על הדבר הזה.
כצפוי, החסרון המרכזי של ה-N3050 הוא נפח אחסון מובנה (מבוסס eMMC) זערורי במיוחד – 16GB עבור דגם הבסיס שעולה 170 דולר, ו-32GB עבור דגם שיעלה 190 דולר. נפח זה אמור לאכלס בעיקר את מערכת החלונות 10 עצמה ואולי כמה תוכנות נוספות שתצליחו לדחוס פנימה, אך עבור כל התמונות, הסרטים והמוזיקה שלכם באייסר מצפים שתשתמשו בשירות ענן ה-SkyDrive של מיקרוסופט, בו תקבלו נפח אחסון של 100 ג'יגה-בייט או טרה-בייט חינם למשך שנה. אופציה נוספת היא כונן USB או כונן אחסון חיצוני כמובן, שללא ספק יוכלו למזער את הבעייתיות שבהתבססות על אחסון ענן שזמין רק היכן שיש לכם קישוריות Wi-Fi לרשת האינטרנט.
אז מה עדיף לצרכן שמחפש את הדיל המשתלם ביותר – כרומבוק עם שבב ARM של Rockchip בעלות של 150-170 דולר, או Cloudbook עם שבב אטום של אינטל וחלונות 10 במחיר של בין 170 ל-200 דולר? נשמח לשמוע את דעתכם בנושא בתגובות.
קישורים נוספים