הענקית מקוריאה פותחת שנה עם הסתערות על שוק ה-PC בו חוותה הצלחה חלקית בלבד בתקופה האחרונה – עם המותג המוכר ביותר שלה שמקורו בסמארטפונים
סמסונג מודעת היטב לכך שהשם Galaxy הוא אחד הנכסים הגדולים שיש בידיה, תודות ליותר מעשור של שליטה מרשימה בתחום המכשירים החכמים – וזה מסביר כנראה מדוע עוד ועוד מוצרים זוכים להצטרף אל המותג, גם אם אינם מסוגלים להיכנס אל תוך כיס המכנס שלכם.
בתערוכת CES 2020 ראינו עוד תוספות אל משפחת ה-Galaxy – הפעם כאלו שינסו לספק בשורות טכנולוגיות אמיתיות לשוק המחשבים האישיים.
זוכרים את סדרת ה-Notebook 9 של החברה? ובכן, תשכחו מקיומה והכירו את ה-Galaxy Book Flex וה-Galaxy Book Ion שנועדו להחליף אותה, עם מסכי 13.3 אינץ' ו-15.6 אינץ' לבחירתכם ועם מעטפות מתכתיות יוקרתיות וקלות משקל – כשההבדל החיצוני המרכזי היא בהיותו של ה-Flex דגם היברידי עם מסך מגע וציר המבצע סיבוב של 360 מעלות והיותו של ה-Ion דגם קלאסי יותר ללא מסך מגע.
עוד אחד מהחידושים המעניינים שמעניקה לנו סמסונג – טעינת Qi אלחוטית מובנית בתוך משטח המגע, עבור מכשירים חכמים אחרים שלכם שתומכים בטכנולוגיה הזו
צילום: HWzone
שני המוצרים יוצעו עם מסכי FullHD בטכנולוגיית ה-QLED של החברה, שנועדה לספק איכות וניגודיות משופרת תודות לשילוב שכבת נקודות קוונטיות ועורכת את הופעת הבכורה שלה בשוק המחשבים עם דגמים אלו (לאחר שהפכה לברירת המחדל של סמסונג במרבית הטלוויזיות שלה).
בתוך דגמי ה-Ion תמצאו את מעבדי ה-Comet Lake של אינטל עם עד שש ליבות עיבוד פיזיות ובדגמי ה-Flex תקבלו מעבדי Ice Lake של אינטל עם עד ארבע ליבות עיבוד בליטוגרפיית 10 ננומטר, בגזרת הזכרונות תוכלו לבחור בעד 16GB של DRAM ובכונן SSD בנפח של טרה-בייט אחד ובדגמי ה-15 אינץ' המוגדלים תהיה גם יכולת להוסיף כרטיס גראפי ייעודי מסוג GeForce MX 250 – הכל במחירים של החל מ-1,100 דולר עבור ה-Galaxy Book Ion והחל מ-1,400 דולר עבור אחיו ההיברידי.
עוד אחד מהחידושים המעניינים שמעניקה לנו סמסונג – טעינת Qi אלחוטית מובנית בתוך משטח המגע, עבור מכשירים חכמים אחרים שלכם שתומכים בטכנולוגיה הזו
צילום: HWzone
מתרשמים לטובה אך מרגישים שזה יקר מדי עבורכם? תוכלו לבחור את ה-Galaxy Book Flex Alpha עם מסך מגע QLED בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציית 1080p, זכרון דינאמי של 8GB או 12GB, נפח אחסון פנימי של 256GB או 512GB, מעבד מדור ה-Comet Lake-U וסוללת 54 וואט-שעה צנועה יותר (בהשוואה לסוללת 69 וואט-שעה ב-Galaxy Book Flex הסטנדרטי) – עם מחיר התחלתי מקוצץ משמעותית של 830 דולר.
סמסונג תאפשר לכם לשקף את מסך הסמארטפון שלכם על המחשב הנייד – משהו שיכול להיות מועיל מאוד, בעיקר עם תוספת של עט מגע שמוצע עם רוב הדגמים
צילום: HWzone
גם מערכת ה-Chrome OS של גוגל זכתה לשדרוג עם כניסתו של מותג ה-Galaxy אל הזירה – ה-Galaxy Chromebook הוא אחד מהמכשירים המשוכללים ביותר בנישה זו תודות למסך מגע Super AMOLED בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציית 4K (!), מעבד מרובע ליבות מדור ה-Comet Lake, כונן NVMe של 256GB, זכרון LPDDR3 של 8GB, רמקולים סטריאופוניים מבית AKG, קישוריות Wi-Fi 6 אלחוטית וגימור מתכתי בגוון אדום בוהק או כסוף עם משקל של פחות מ-1.05 קילוגרם ועובי של 9.9 מילימטרים בלבד. הדגם המלהיב הזה יוצע למכירה בעבור 1,000 דולר ומעלה – עם עט מגע תואם כלול.
סמסונג התמקדה בייצור ניידי Chromebook צנועים וזולים מאוד בעבר – אך עכשיו היא משנה כיוון באופן חד ומכוונת אל השוק העליון
צילום: HWzone
לקינוח יש לנו את ה-Galaxy Book S – בו סמסונג מאמצת את פלטפורמת ה-Snapdragon 8cx של קוואלקום ומערכת החלונות המותאמת של מיקרוסופט לארכיטקטורת ARM, בתוספת מודם סלולר מובנה לקבלת קישוריות אלחוטית מהירה ורציפה. הנייד ההיברידי הזה כולל מסך מגע של 13.3 אינץ' ברזולוציית 1080p, קישוריות Wi-Fi בתקן 802.11ac, קישוריות Bluetooth 5.0, אחסון מובנה מהיר של 256GB, זכרון LPDDR4X של 8GB וסוללת 42 וואט-שעה מובנית שמבטיחה לאפשר יותר מיממה של פעולה רצופה (בחלק מן המקרים). האם יש כאן את כל מה שנדרש בכדי להפוך ללהיט מפתיע? בתוך חודשים ספורים נדע את התשובה.
עובי של 6.2 מילימטרים (בנקודת המינימום) ומשקל של 960 גרם ממתינים לרוכשים הפוטנציאליים במהלך הרבעון הראשון של 2020 – אם יהיו כאלה שירגישו חופשיים להשקיע כ-1,000 דולר לערך בעבור נייד המבוסס על גרסה מוגבלת של חלונות 10
צילום: HWzone